Vloertegels die naadloos in je interieur passen

Stijlvolle gietvloeren in de badkamer

  • 19 maart 2018

  • Door Woonhome.nl

Niet alleen in de woonkamer zijn gietvloeren ontzettend stijlvol. In een badkamer zijn deze vloeren ook erg mooi en goed te onderhouden. Er zijn verschillende redenen waarom een gietvloer een geschikte vloer is voor in de badkamer. Wij leggen je uit wat de voordelen zijn van een gietvloer in de badkamer.

Gietvloeren zijn handig met vloerverwarming

Een gietvloer is een uitstekende vloer voor in een badkamer. Je kunt de vloer goed combineren met vloerverwarming. Niet alleen zorgt vloerverwarming voor warme voeten, ook bespaar je ruimte door het weglaten van de radiator. Vloerverwarming geeft jou het gevoel van ultieme luxe in huis!

Een gietvloer met vloerverwarming zorgt ervoor dat je voeten lekker opwarmen in de ochtend

Een gietvloer met vloerverwarming zorgt ervoor dat je voeten lekker opwarmen in de ochtend

De stijlvolle uitstraling van een gietvloer in je badkamer

De gietvloer komt niet zomaar aan zijn naam. Je nieuwe vloer giet je namelijk op de bestaande vloer van je badkamer. Hierdoor ontstaat er een naadloos en egaal oppervlak. Je kunt bij een gietvloer in de badkamer kiezen voor diverse materialen en patronen. Een egaal geheel is erg populair, maar ook een gietvloer met steenpatroon is een ontzettend stijlvolle optie voor in de badkamer. Je kunt met een gietvloer vaak voor diverse tinten kiezen. Ook in de afwerking is er veel mogelijk. De keuze tussen een matte laag of juist een wat meer glanzende uitstraling, van alles is mogelijk.

Een gietvloer in de badkamer heeft verschillende opties. De vloer is hygiënisch, stijlvol, veilig en komt goed tot zijn recht in combinatie met vloerverwarming.

De praktische functie van een gietvloer

Niet alleen is de gietvloer handig in combinatie met vloerverwarming, ook is een gietvloer handig door zijn fijne antislip laag. De antislip laag vind je bijvoorbeeld in een troffelvloer. Deze vloer bestaat uit een combinatie van zand en kunsthars en zorgt ervoor dat je minder makkelijk uitglijdt. Heel erg handig! Je hebt dus geen badmat meer nodig waardoor je extra kunt genieten van de vloerverwarming. Ook heeft een gietvloer in de badkamer vaak een vuilafstotende laag waardoor de vloer goed bestand is tegen het morsen van vloeistoffen. Denk bijvoorbeeld aan shampoo, tandpasta of schoonmaakmiddel.

De gegoten troffelvloer heeft een antislip laag, dus je kan zonder enig risico met blote voeten uit het bad stappen

De gegoten troffelvloer heeft een antislip laag, dus je kan zonder enig risico met blote voeten uit het bad stappen

Gietvloeren in de badkamer en hygiëne

Na het gieten van een vloer in de badkamer ontstaat er een egaal geheel. Randen en kieren zijn nergens meer zichtbaar. Het grote voordeel hiervan is dat de kans op schimmel, kalk of andere aanslag een stuk kleiner is. Kalk ontstaat vaak tussen de naden van tegels. Dit voorkom je door een gietvloer in de badkamer aan te laten leggen. Geen randen en kieren betekent ook dat er geen vuil kan blijven hangen. Hierdoor is de vloer hygiënisch in haar gebruik. Ontwerpers van openbare sanitaire voorzieningen kiezen ook vaak voor een gietvloer. Nu weet je waarom!

Met deze gietvloer in de douche hoef je je niet te druk te maken om kalkaanslag!

Met deze gietvloer in de douche hoef je je niet te druk te maken om kalkaanslag!

Tip: Badkamer mooi inrichten? Kies een van deze prachtige wastafelmeubels.

Bekijk ook

Design Salontafel Penta: van staal & Italiaans porselein

“Een verrijking van de collectie van Odesi” De materialen staal en porselein komen de collectie van het meubel- …

Bekijk

Schitterende woonspullen volgens een eerlijk mode-concept

ANNLIZ verkoopt design fashion en woonartikelen en focust zich vooral op vrouwen en kinderen. De …

Bekijk

Laat je inspireren door de mooiste zwembaden voor in de tuin!

Een zwembad in een tuin: hartstikke lekker om in te ontspannen tijdens de zomer, maar …

Bekijk

5x Tips voor de aanschaf van een compacte airco

Diverse kamers in huis zijn op hete zomerdagen ontzettend warm. Vooral zolders en kamers met …

Bekijk