Stressvrij wonen door een woonverzekering

Stressvrij wonen door een woonverzekering

  • 03 mei 2019

  • Door Woonhome.nl

Onder een woonhuisverzekering verstaat men het verzekeren van je inboedel of je bezittingen in je eigen huis. De juiste verzekering afsluiten geeft een goed gevoel, want je weet dat je bezittingen verzekerd zijn in het geval van brand of diefstal. Sommige verzekeringsmaatschappijen bieden een samengesteld pakket aan en kun je een mooie korting krijgen.

Met een goede woonverzekering, zul jij weinig gedoe ervaren wanneer er brand in jouw huis zou zijn!

Met een goede woonverzekering, zul jij weinig gedoe ervaren wanneer er brand in jouw huis zou zijn!

Verzekeringen in een woonverzekering

Een woonverzekering kun je ook afsluiten in combinatie met andere verzekeringen zoals opstalverzekering, inboedelverzekering of een aansprakelijkheidsverzekering. Als huiseigenaar heb je deze verzekeringen zeker nodig.

De inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is een verzekering waarmee je je inboedel kunt verzekeren tegen schade aan de inboedel van je woning. Schade kan ontstaan door brand, waterschade of diefstal. Onder inboedel vallen de roerende zaken die zich bevinden in je huis, je bed, een boekenkast, de eettafel.

De opstalverzekering

Met een opstalverzekering verzeker je je huis en de daarbij horende onroerende zaken tegen schade als gevolg van bijvoorbeeld brand, storm en inbraak.

De aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die je toebrengt aan anderen. Je laat een vaas vallen bij iemand thuis of je kind schiet een voetbal door het raam. Natuurlijk mag deze schade niet opzettelijk zijn aangebracht aan anderen. Aansprakelijkheidsverzekering is dus ook een onderdeel van de woonverzekering.

Zorg dat je de juiste verzekeringen combineert, wie weet krijg je bij jouw maatschappij wel een mooie korting!

Zorg dat je de juiste verzekeringen combineert, wie weet krijg je bij jouw maatschappij wel een mooie korting!

Het voordeel van een woonverzekering

Als eigenaar van een woonhuis kan je soms tegen een aantal risico’s lopen. Je kan de risico’s natuurlijk wel beperken, maar niemand blijft bespaard van ongelukken. Een verzekering die je afsluit kun je zien als een vangnet voor je woning en je onroerende zaken. Zo kun je stressvrij wonen en hoef je je geen zorgen te maken mocht er zich iets voordoen.

Wanneer je een woonverzekering gaat afsluiten, is het nodig om een aantal zaken in gedachten te houden. Eén daarvan is de premie, je wilt natuurlijk niet teveel betalen maar wilt wel goed verzekerd zijn. Daarnaast is het goed opletten wanneer je gaat aanvinken wat je wilt verzekeren. Je wilt natuurlijk een realistische dagwaarde voor je huis en je bezittingen. Want ook bij onverwachte gebeurtenissen, is het goed om te weten wat je verzekerd hebt. De polis biedt daar inzicht in. Daarom moet je goed in de gaten houden welke voorwaarden je accepteert.

Bekijk ook

Inspiratie: 10 gave behangsels

Ga je voor vrolijk, chique, opvallend, stijlvol, tijdloos of vernieuwend? Ook je muur kan erg …

Bekijk

Top 5 cadeaus voor mannen

Wat is het soms toch lastig om een cadeau uit te zoeken voor een man! …

Bekijk

Blikvangers in de badkamer: dit is de nieuwe collectie ligbaden van Duravit

De nieuwe baden van Duravit zijn stijlvol, uniek en toonaangevend. Hun luxe uitstraling en hypermodern …

Bekijk

Wil je een lekkage opsporen? Dat is een koud kunstje!

Stel je het volgende voor: je hebt een mooi huis en elke ruimte is met …

Bekijk