Sukhi: Voor kleden in huis met een sociale impact

  • 20 april 2017

  • Door Woonhome.nl

Sukhi. De naam zegt eigenlijk alles. In Nepal betekent Sukhi ‘blij’ en dat is wat dit merk en hun kleden je maken :) Sukhi staat voor een beter bestaan, mooie kleden, geluk en kwaliteit. Unieke kleden die ambachtelijke kledenmakers vervaardigen in goede werkomstandigheden mét een goed salaris. Je kan zelfs een kleed naar jouw ontwerp laten maken! Kortom: kleden met een sociale impact!

woonhome-vervilte-wollen-draden-kleden

Een sociale onderneming voor bewust wonen

Bewust wonen hoeft echt niet duur te zijn. Sukhi is een sociale onderneming wat prachtige handgemaakte kleden maakt en streeft naar maatschappelijke winst. Sukhi zorgt ervoor dat je direct koopt bij de makers in Nepal, India, Marokko en Turkije. Dat er geen tussenpersonen zijn, levert direct een winst op van 60% ten opzichte van traditionele winkels! De kledenmakers krijgen zo een hoger loon. De ambachtslieden verdienen twee tot drie keer meer dan het regionale gemiddelde, waardoor de kinderen naar school kunnen.

woonhome-Sukhi-sociale-onderneming-bewust-social-team-Nepal-filz-kugel-teppiche

“De uitstraling en kwaliteit van de kleden is natuurlijk onbetaalbaar!”

woonhome-vrolijke-roze-kleden-tapijten-te-koop-online-goedkope

Kostbare en unieke kleden met een verhaal

Kleden van Sukhi zijn handgemaakt, mooi en kostbaar. De makers gebruiken natuurlijke materialen die zij met respect behandelen. Hierdoor hebben de kleden een hoge kwaliteit en geven ze een gevoel van luxe. Kledenmakers zijn weken bezig om met alle aandacht prachtige vloerkleden te knopen.

In India maken ze verschillende kleden: van vilten blaadjes tot stenen kleden.

In Marokko komen juist de fijnere kleden van wol tot stand; de Beni Ouarain kledenHet unieke aan deze kleden is dat de makers – meestal vrouwen – het leven erin verweven. Het ontwerp kan verwijzen naar geboorte, vruchtbaarheid en de natuur of zelfs persoonlijke overtuigingen.

woonhome-interieur-bolletjes-kleed--kleden-trendy-grijs

“De collectie bestaat uit wollen en vilten kleden uit India, Beni Ourain kleden uit Marokko, bolletjeskleden uit Nepal en patchwork kleden uit Turkije.”

woonhome-stenen-bolletjes-kleed-tapijt-grijs-interieur

Hoger loon, eer en waardering

Sukhi werkt met teams, zonder tussenpersonen. Het nauwe contact met de kledenmakers is bijzonder en zorgt voor instandhouding van de handenarbeidtraditie. In zowel India, Marokko, Nepal als Turkije zijn groepen kledenwevers samengesteld. Deze vakmannen en -vrouwen maken met veel plezier hun prachtige kleden. Neem India als voorbeeld, waar de meeste kledenmakers geen opleiding hadden. In de ateliers van Sukhi hebben ze het vak geleerd. Ze krijgen nu niet alleen een goed inkomen en een beter bestaan, ze krijgen ook eer en waardering voor hun werk. De manier van werken met teams, zonder tussenpersonen, zorgt ervoor dat de ambachtslieden goed betaald krijgen. Dat terwijl de kleden 60% goedkoper zijn dan de kleden in traditionele winkels. Al is de uitstraling en kwaliteit natuurlijk onbetaalbaar!

woonhome-kleed-tapijt-online-kopen-goedkoop-duurzaam-MELISA-patchwork

Heb je het perfecte kleed in gedachten, maar kan je het nergens vinden? De ambachtslieden in de teams van Sukhi maken kleden op maat. Geef je wensen over kleur, maat en vorm door en de makers gaan met liefde voor je aan de slag. Alles is mogelijk; ideaal voor de mensen die gek zijn op design en hun eigen interieur zelf willen ontwerpen. Over ontwerpen gesproken: Nasia, mede-oprichtster van Sukhi, is textielontwerpster en geeft met veel plezier kleur- en designadvies. Ze genoot haar opleiding op de Koninklijke Acadamie in Den Haa en wilde altijd al een eigen label. Die droom is werkelijkheid geworden in de vorm van Sukhi. Nasia wil iedereen laten genieten van wat voor moois er op de wereld gemaakt wordt. Hoe je het ook wendt of keert: Sukhi doet alles om íedereen blij te maken.

 

Bekijk ook

Aan de plak: geweldige muurstickers voor de kinderkamer.

Wie wil nou niet een leuke gezellige kinderkamer? Je hebt tal van mogelijkheden om een …

Bekijk

Vier soorten gevelbekleding om uit te kiezen voor je huis

Wil jij de versleten gevel van je woning nieuw leven inblazen? Een budgetvriendelijke optie is …

Bekijk

Rootsmann | Meubels die je interieur mooier maken

Als vintage meubels iets niét zijn, is het wel dertien-in-een-dozijn. Dat is ook precies de …

Bekijk

Relaxt! Bij dit Nederlandse bedrijf kun je je splinternieuwe boxspring leasen.

Slapen, wie houdt er nou niet van? Het is een van de belangrijkste bezigheden. Voor …

Bekijk