Teakhouten meubels veroveren het interieur

Teakhouten meubels veroveren het interieur

Door:
Woonhome.nl

4 september 2019

Een houtsoort met een natuurlijke en warme uitstraling zoals teakhout verrijkt het interieur met een sfeervolle sfeer. Het is een duurzame houtsoort wat tegen een stootje kan en weinig onderhoud behoeft. Teakhout staat prachtig binnen maar teakhouten meubels zijn ook perfect geschikt als tuinmeubels. niet zo gek dus dat teakhout ons interieur heeft veroverd. Lees hier meer over onze liefde voor teakhout.

© Alle foto’s in dit artikel zijn eigendom van Souren Meubels BV en mogen niet verveelvoudigd, gekopieerd of hergebruikt worden in welke vorm dan ook.

Doorleefde teakhouten meubels met karakter

Teakhouten meubels worden gemaakt van gerecycled hout. Hierdoor krijgen ze die stoere doorleefde look. De meubels worden gemaakt van oude houten huizen in Indonesië die uit elkaar gehaald zijn, verwerkt en bewerkt tot prachtige meubels. Deze meubels komen vanuit Indonesië onze kant op en staan ontzettend mooi in onze tuinen en interieurs. Teak is een ontzettend sterk soort hout en daarom kan het hout een tweede leven krijgen in onze interieurs wat teakhout dus ook nog eens een duurzaam soort hout maakt.

Lange eettafel gemaakt van karakteristiek teakhout.

© Lange eettafel gemaakt van karakteristiek teakhout.

Industriële ronde eettafel met stalen frame en geleefd houten bovenblad.

© Industriële ronde eettafel met stalen frame en geleefd houten bovenblad.

Teakhout met een strak design

Een teakhout meubelstuk past ook erg goed in een modern interieur met een strak design. Teakhout kan ook glad afgewerkt worden met strakke lijnen zodat het perfect aansluit op de moderne stijl. Met teakhout kan je alle kanten uit en er zijn diverse stijlen mogelijk. Wanneer je bijvoorbeeld een wat stoerdere uitstraling wilt met een tafel met een zwart stalen onderstel. Dit brengt een strak/moderne uitstraling met een industrieel tintje.

Strak design salon- boomstamtafel.

© Strak design salon- boomstamtafel.

Sfeer in de tuin: teakhouten tuinmeubels

Vanwege de enorme sterkte en weerbestendigheid is teakhout ook ideaal om te gebruiken voor tuinmeubels. Een teakhouten tuinset, tuinbank of tuinstoel oogt chique én zorgt voor een WOW effect in de tuin of op het terras. De kleur van het teakhout verandert na verloop van tijd in een mooie neutrale grijze tint. Deze kleur geeft de houten tuinstoel een stoere uitstraling. Wil je toch liever de warme uitstraling behouden? Olie de tuinset dan jaarlijks in met een speciale olie voor teakhout.

Een grote, levendige tuintafel met acht tuinstoelen, gemaakt van teakhout.

© Een grote, levendige tuintafel met acht tuinstoelen, gemaakt van teakhout.

Deze teakhouten tuinstoelen zijn stapelbaar.

© Deze teakhouten tuinstoelen zijn stapelbaar.

De Teakhout specialisten: Souren Furniture

Een teakhouten meubel koop je niet zomaar ergens. Dit doe je bij een specialist met mensen die kennis van het vak en het product hebben. Bij Souren Furniture vind je dit allemaal. Souren Furniture heeft kennis van teakhouten meubels tot massief eiken meubels. Ben je op zoek naar persoonlijk advies? Bij Souren Furniture zit je dan aan het juiste adres. Zo heeft Toine meer dan 40 jaar ervaring. En Marijn en Madelon reizen geregeld af naar Indonesië om de nieuwste designs te bekijken. De mooiste en beste producten van het meest kwalitatieve hout komen in de winkel te staan.  Inspiratie opdoen? Blader door de online catalogus of bestel een papieren versie voor op de koffie tafel. Maar je kan Souren Furniture ook bezoeken op de Thermiekstraat 27 in Nuth.

Bekijk ook

Woonadvies voor een industrieel interieur

Tegenwoordig is de industriële inrichting een heel populaire trend. Home Inspirations is met deze trend …

Bekijk

Spot for the Weekend: Bo Cinq - Frans meets Arabisch

Bo Cinq is vanaf 2009 een hippe hotspot in Amsterdam om gezellig te eten en …

Bekijk

Veilig klussen: 5 tips

Klussen in huis is ontzettend leuk! Welke klus je ook uitvoert, het is altijd belangrijk …

Bekijk

Office tuesday - Google Amsterdam

Begin januari 2014 gingen de deuren open van het vernieuwde kantoor van Google in Amsterdam. …

Bekijk