Thuiswerken na corona? Zorg voor een thuiskantoor!

Thuiswerken na corona? Zorg voor een thuiskantoor!

  • 23 juni 2020

  • Door Woonhome.nl

Thuiswerken is al sinds een aantal jaren in trek. Met de coronamaatregelen is het zo dat steeds meer mensen vanuit huis werken, vooral omdat veel bedrijven het risico op besmetting zo laag mogelijk wilden houden. Nu blijkt dat sommige ondernemers bekijken of het mogelijk is om het thuiswerken door te zetten. Zo hebben Facebook en Twitter besloten dat medewerkers gewoon vanuit huis mogen blijven werken wanneer ze dat willen.

Heb je veel thuisgewerkt aan je eettafel? Dan is het toch echt tijd om je eigen werkplek te gaan creëren!

Heb je veel thuisgewerkt aan je eettafel? Dan is het toch echt tijd om je eigen werkplek te gaan creëren!

Overweeg jij om vanuit huis te gaan werken? Neem dan nu alvast de tijd om een thuiskantoor op te zetten. Blijven werken aan die keuken- of salontafel is namelijk écht geen goed idee.

3 tips voor een goed kantoor in huis

Een kantoor aan huis hoeft geen enorme ruimte te beslaan. Heb je een kleinere woning of ben je niet bereid om veel ruimte in te leveren voor een kantoor, maak dan een schets om te bepalen hoeveel ruimte je nodig hebt. Je wilt ruimte voor een bureau, genoeg plek om achter het bureau te kunnen zitten, genoeg ruimte voor alle kantoorbenodigdheden en idealiter zit je niet omsloten door vier muren direct om je heen.

Heb je erg weinig ruimte? Zorg dan voor een groot raam op kantoor. Een raam is altijd handig in verband met licht en frisse lucht, maar een groter raam creëert daarnaast ook nog eens het idee van ruimte.

De tweede tip is werk en privé gescheiden te houden. Met een kantoor aan huis is het makkelijk om privé en zakelijk door elkaar te laten lopen. Tegelijkertijd is het niet nodig, omdat je juist een thuiskantoor hebt. Houd de werk gerelateerde zaken op kantoor, zodat je woning gewoon je thuis is.

Op je eigen rustige werkplek in huis zul je productiever zijn en minder snel afgeleid raken!

Op je eigen rustige werkplek in huis zul je productiever zijn en minder snel afgeleid raken!

De derde tip die we je zeker mee willen geven, is aandacht te besteden aan de inrichting. Natuurlijk kun je een scheidingswandje opbouwen, maar heb je echt zin om constant tegen gipsplaten aan te kijken? Of een lamp aan een losse draad te hebben hangen omdat er haast was bij het maken van het kantoor? Neem de tijd om rustig het kantoor af te werken. Bijvoorbeeld met accessoires, met fraai of inspirerend behang of afwerking van de ruimte zelf. Het geeft rust op de plek waar je gaat werken.

Wel of niet thuiswerken? De vraag van 2020

Thuiswerken heeft veel aandacht gekregen de laatste tijd. Nu is het de vraag welke bedrijven én welke werknemers thuis willen blijven werken en waar de mogelijkheden liggen. We zetten de voor- en nadelen van thuiswerken nog even op een rijtje voor het geval je nog niet weet of je dat thuiskantoor gaat realiseren of niet:

Voordelen van thuiswerken:

  • Geen reistijd of reiskosten
  • Vertrouwde omgeving
  • Geen werk gerelateerde spanningen

Nadelen van thuiswerken:

  • Sneller afgeleid zonder een thuiskantoor
  • Minder sociale contacten met collega’s
  • Afhankelijkheid van netwerken, systemen en clouds voor communicatie

Bekijk ook

Welk soort houten vloer past het best bij jouw interieur?

Als je besloten hebt te kiezen voor een soort houten vloer gaat het er eigenlijk …

Bekijk

Drie soorten gietvloeren voor een modern interieur

Een industrieel interieur is robuust en ruimtelijk. Materialen zoals baksteen en metaal zijn vaak nog …

Bekijk

Duurzamer wonen met een warmtepomp

Duurzaam wonen is iets wat we tegenwoordig allemaal wel willen. Zo dragen we zo ons …

Bekijk

Inbraak in je woning? Dit is wat je moet doen

Je wenst het niemand toe: woninginbraak. Toch is soms een inbraak in je huis niet …

Bekijk