Thuiswerken: creëer ook een eigen werkplek voor de kinderen

Thuiswerken: creëer ook een eigen werkplek voor de kinderen

  • 17 april 2020

  • Door Woonhome.nl

Naar je werk gaan betekende tot voor kort een half uur in de file staan of een half uur in een drukke trein zitten. Inmiddels zijn veel mensen begonnen met thuiswerken. Belangrijk was het dat je werkplek de gezelligheid van een huiskamer uitstraalde, maar hoe maak je van je huiskamer een goede werkplek? Een van de belangrijkste factoren daarbij is de aanwezigheid van je kinderen. Hoe maak jij een goede werkplek voor de kinderen, zodat jij lekker kan doorwerken?

Maak een eigen werkplek voor de kinderen om hen op een goede manier bezig te houden!

Maak een eigen werkplek voor de kinderen om hen op een goede manier bezig te houden!

Een eigen werkplek voor de kinderen maken

’s Morgens de TV aanzetten en hopen dat de kinderen daar de hele dag zoet mee zijn werkt weleens. Toch is dit niet goed voor hen en zal je ze niet elke dag hiermee bezighouden. De oude opvoedadviezen rust, reinheid en regelmaat zijn ook in een tijd waarin ouders thuiswerken en kinderen niet naar school gaan een prima uitgangspunt. Rust en regelmaat spreken voor zich, en onder reinheid kun je in dit geval een opgeruimde huiskamer scharen. Op deze manier kunnen ouders en kinderen allebei aan de slag. Creëer voor je kinderen een eigen werkplek waar zij kunnen werken aan schoolopdrachten, maar waar ze ook zeker kunnen spelen.

Een werkplek voor kinderen bestaat uit twee belangrijke onderdelen: een bureau en een bijbehorende stoel. Er zijn ook speciale kinderbureau’s verkrijgbaar in verschillende formaten, materialen en kleuren, maar je kunt hier ook een DIY-project van maken. Met een stoere plank op twee schragen heb je al snel een ruime werkplek gecreëerd. Daarna kun je die verder aankleden met diverse (kantoor)accessoires. Net echt. Er zijn een paar punten waar je rekening mee moet houden bij het maken van een werkplek voor kinderen. Zorg voor voldoende licht, de tafel moet op de juiste hoogte en dat geldt ook voor de stoel. Als je daarnaast zorgt voor opbergruimte voor alle spullen, blijft de rest van je woonkamer ook netjes.

Educatief speelgoed zorgt ervoor dat jij jouw kinderen op verschillende gebieden en vaardigheden stimuleert!

Educatief speelgoed zorgt ervoor dat jij jouw kinderen op verschillende gebieden en vaardigheden stimuleert!

Zorg voor een goede balans met een werkplek voor jezelf en eentje voor de kinderen, zo kunnen jullie allebei lekker aan de slag!

Zorg voor een goede balans met een werkplek voor jezelf en eentje voor de kinderen, zo kunnen jullie allebei lekker aan de slag!

Peuters en kleuters

Thuiswerken met peuters en kleuters is een ander verhaal. Zij kunnen ook best een klusje doen of een tijdje achter de spelcomputer kunnen zitten. Toch is het beste advies om te zorgen dat je uitdagend speelgoed in huis hebt waar ze niet snel op uitgekeken zijn, bijvoorbeeld educatief speelgoed. Amy Teulings, expert kinderspeelgoed en adviseur bij Adviesjagers, is een groot voorstander van educatief speelgoed. Dit is volgens haar niet alleen leuk om mee te spelen, maar tegelijkertijd ook een hulpmiddel om onder andere psychomotorische, cognitieve, sociale, taalkundige of emotionele vaardigheden te stimuleren. Hiermee sla je in feite twee vliegen in één klap. Uiteraard is het wel belangrijk dat je speelgoed kiest dat bestemd is voor de juiste leeftijd en dat het aan alle veiligheidseisen voldoet.

Bekijk ook

Tuinverlichting: 3 type solarlampen voor jouw tuin

Als het aankomt op verlichting in de tuin zijn de mogelijkheden eindeloos. En niet zonder …

Bekijk

Trends in kozijnen en ramen

Er zijn heel veel verschillende manieren voor het renoveren van de uitstraling van je woning. …

Bekijk

De mooiste vakantieherinneringen aan de wand met een vakantiefoto op canvas

Heerlijk ontspannen op het strand in Spanje, kamperen op een camping in Frankrijk. Of juist …

Bekijk

Inspiratie: kleur en gezelligheid

Door gastblogger Sheelagh (Sheelaghmairi.nl)Toen ik je in mijn huis liet kijken zag je het al: ik hou van …

Bekijk