Tip: combineer deze woonstijlen voor een smaakvol interieur

  • 18 januari 2017

  • Door Woonhome.nl

Het komt steeds vaker voor dat we niet één specifieke woonstijl leuk vinden. Liever combineren we verschillende stijlen met elkaar. Maar wat is er nu wel te combineren? Met deze tips voor industriële woonitems zit je altijd goed!

“Belangrijk om mee te nemen: een gecombineerd interieur is echt geslaagd als de combinatie van materialen en kleuren één geheel vormen. Als je verschillende stijlen met elkaar combineert, creëer je een heel smaakvol interieur!”

Combineer woonstijlen in je interieur: gewoon doen!

Je huis inrichten is iets heel persoonlijks. Je kiest meubels en accessoires die jij zelf mooi vindt. Maar zo divers alle meubels zijn, zo uiteenlopend kan je smaak zijn. Van industriële kast tot aan strakke, moderne hanglamp; het kunnen allebei geweldige items zijn. Juist het combineren van woonstijlen is voor veel mensen een uitdaging. En toch is het zo mooi als je vintage met strak modern combineert. Het combineren van twee stijlen in 1 meubel is ook supergaaf.

woonhome-industriele-kast-industrial-stoer-stijl-woning

Advies daarom is het om gewoon te doen! Trek je stouten schoenen aan, en schaf gewoon een paar vintage of industriële woonitems aan. Je zult zien dat dit echte eye-catchers zijn; helemaal in een modern interieur. Het enige wat daarbij belangrijk is is dat jij het mooi vindt. Wat denk je van deze vintage lockerkasten in een mooi, wit en strak interieur?

Combineer industriële woonitems met een moderne woonstijl

Een populaire combinatie van woonstijlen is die van een industrieel interieur met een modern interieur. Door deze twee stijlen samen te brengen in één interieur krijg je een ontzettend mooi contrast. De ruige materialen van het industriële passen perfect bij de strakke lijnen van het moderne interieur. Modern is vaak licht, waar je prachtig de donkere, industriële woonitems in kwijt kan.

woonhome-industriele-lockerkast-grijs-landelijk-brick-wall

“Nog een gave combi is een landelijk interieur met artistieke en abstracte woonspullen. Bonte kleuren en creatieve vormen zorgen voor evenwicht in een interieur met authentieke materialen en natuurlijke kleuren waar de landelijke woonstijl voor staat.”

woonhome-industrial-meets-botanic

Industrial meets botanical

Gek op een industrieel interieur, maar vind je deze iets te kill? Maak je industriële woonstijl levendig met planten en groene industriële woonitems.

Werk met verschillende materialen in je interieur

Houd je van ruige en tegelijkertijd ook van zachte materialen? Geen probleem voor je interieur. Het past juist zo mooi bij elkaar! Kies bijvoorbeeld voor een betonnen vloer waar je lieflijke kleden op legt. Beton kan heel goed met wol en katoen! Of laat een deel van je muren mooi glad stuken, terwijl je een andere muur als onbewerkt baksteen houdt.
woonhome-vintage-brocante-deuren-muur

Wil je eens iets lekker anders? Zet een vintage deur tegen je gladde muur. Of varieer en combineer met verschillende materialen van meubels. De combinatie van hout en metaal doet het altijd erg goed! Industrieel en vintage zijn bij uitstek twee woonstijlen met typische materialen die mooi bij elkaar passen.

woonhome-industriele-stijl-brickwall-brick-wall-stoere-kast-vintage-kleed-tapijt

Gebruik verschillende kleuren

Door meerdere kleuren te gebruiken in je interieur, zorg je voor een levendig geheel. Op het gebied van kleuren in je interieur kan je eigenlijk alle kanten uit. Of je er nu voor kiest om contrasterende kleuren met elkaar te combineren of juist naastliggende kleuren. Kleur kan ook een mooie tegenstelling zijn van een materiaalsoort. Bijvoorbeeld groen is een heel natuurlijke kleur en prachtig te combineren met een ruiger materiaal als metaal. Zorg voor een speels interieur dat helemaal jouw smaak is!

Bekijk ook

DESIGN >ICONS Amsterdam – Hét event voor iedere interieurliefhebber

Interieurliefhebbers en –professionals kunnen hun hart weer ophalen dit jaar. Want 2015 staat bomvol nieuwe …

Bekijk

Woonpagina op facebook: Kijk op Wonen

Het leven is druk voor de meeste mensen. Zodra je thuis komt wil je dan …

Bekijk

Een stralend mooie maandspecial

In de maand augustus staat de ‘kleur’ wit op Woonhome.nl centraal. Geniet naast het mooie …

Bekijk

Touch of Luxury – Trend 2018 - 2019

De opkomende woontrend voor 2018 is een trend die op het gevoel inspeelt. Een interieurtrend …

Bekijk