Tips bij de aanschaf van een traplift

Tips bij de aanschaf van een traplift

  • 06 november 2017

  • Door Woonhome.nl

Sta je op het punt om een traplift aan te schaffen? Dan heb je waarschijnlijk al om je heen gekeken. Het is lastig om ergens te beginnen met zoeken wanneer je niet weet waar je op moet letten. Trapliften zijn een fantastische oplossing voor in huizen met meerdere verdiepingen maar waar let je op bij het uitzoeken van een traplift? Zo zijn er veel mogelijkheden en natuurlijk ook kosten die je met elkaar moet vergelijken. Lees hier een aantal handige tips en advies voor de aanvraag van een traplift.

Tip 1: Bepaal de traplift aan de hand van het interieur en wensen

Op welke trap in huis wil je een traplift realiseren? Is dit een rechte trap, met bochten of zelfs meerdere verdiepingen? Daarnaast zijn persoonlijke wensen ook van belang. Bijvoorbeeld een inklapbare stoel, afstandsbediening of joystick, een laadpunt of bijvoorbeeld een draaifunctie. Soms kun je ook kiezen in welke bocht je de traplift wilt plaatst. Elke trap heeft immers een binnen- en buitenbocht. Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden voor krappe en steile Nederlandse trappen. En zijn er opties voor bijvoorbeeld een Active Seat of een sta-op-stoel. Laat je gerust adviseren door de trapliftleverancier.

Tip 2: Kies voor een leverancier met trapliftservice aan huis

Gelukkig komt het heel weinig voor, maar wanneer er een storing aan de traplift is wil je dit snel laten oplossen. Kies daarom voor een leverancier met 24-uurs service. Dus wanneer de traplift op een zondag of ’s avonds het begeeft, komt er een monteur langs. Let op dat je een servicedienst dichtbij huis kiest. Bekijk hier een kaart met trapliftservice aan huis.

Tip 3: Kijk naar de prijs van een traplift die bij je past

Een traplift is er voor iedereen die er een nodig heeft. Voor ieder budget is er een traplift verkrijgbaar. Ook voor als je een kleiner budget beschikbaar hebt om een traplift aan te schaffen. Zo kun je een nieuwe traplift voor een goedkopere prijs aanschaffen of een tweedehandse traplift (v.a. €2000). Er is zelfs de mogelijkheid om een traplift huren (v.a. €140 p.m.).

Een traplift particulier aanschaffen valt in veel gevallen lager uit dan er een krijgen via de Wmo en PGB.

Tip 4: Ga voor een traplift met de juiste certificaten en keurmerken

Vertrouwen in de kwaliteit en veiligheid van een traplift is het allerbelangrijkste. Kies daarom een leverancier met de juiste certificaten en keurmerken. Het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen met de ISO-normen zoals ISO 9001:2015 én Liftinstituut Standaard met de NEN-norm NEN-EN 81-40:2008 zijn de keurmerken die je zoekt!

Met deze vier tips vind je de beste traplift voor thuis.

Bekijk ook

Openingstijden woonboulevards Tweede Kerstdag 2014

Ben je van plan om een woonboulevard op te zoeken op Tweede Kerstdag? Bekijk hier …

Bekijk

Top 3 woonspullen op zondag

Wat is er nu leuker dan op zondag lekker op zoek te gaan naar mooie …

Bekijk

Loungen in de tuin doe je zo

Als je een tuin hebt, moet je hier optimaal gebruik van maken. Het is namelijk …

Bekijk

4 tips bij het inrichten van je industriële slaapkamer

Ruwe materialen, neutrale kleuren en gave stalen lampen zijn kenmerken van een industrieel interieur. Een …

Bekijk