Tips en tricks voor bij de grotere interieuraankopen

Tips en tricks bij grote meubelaankopen

  • 29 mei 2019

  • Door Woonhome.nl

Er is bijna niks leukers dan je droominterieur realiteit te laten worden met de mooiste woonaccessoires. Op het wereldwijde web is hiervoor gelukkig eindeloos veel inspiratie te vinden. Bij grotere aankopen zoals een bank of een kast is het echter aan te raden deze eerst in het echt te bekijken. Is het materiaal bijvoorbeeld wel zoals verwacht? En zit het lekker comfortabel? Dit zijn punten die je online niet kan zien. Maar ook al heb je het meubelstuk ook in het echt gezien, het daadwerkelijk overgaan tot de koop blijft een spannende aangelegenheid. Om de kansen op een succesvolle aankoop tot een maximum te vergroten, zijn hier wat tips.

1. Lees reviews bij grote meubelaankopen

Voordat je fysiek de woonwinkel binnen stapt, is het slim om online reviews te bekijken van het bedrijf. Zo krijg je een indruk in hoeverre andere klanten tevreden zijn en of het bedrijf een goede service biedt.

2. Garanties geven rust

Het is daarnaast altijd verstandig om na te gaan welke garanties een bedrijf biedt op een product. Een CBW-erkende woonwinkel biedt in ieder geval drie garanties op meubels, waaronder:

  • 2 jaar garantie
  • een aanbetalingsregeling. Als je een aanbetaling hebt gedaan en het bedrijf gaat failliet dan heb je recht op een aanbetalingsregeling. Als je voor een grote uitgave een aanbetaling moet doen is dit een geruststellende gedachte.
  • Een onpartijdige klachtenafhandeling. Het kan zijn dat er een klacht is waar je met de winkel niet uitkomt. Is een woonwinkel CBW-erkend, dan komt de klacht bij een onafhankelijke geschillencommissie terecht die vervolgens de klacht zal afhandelen.

Zeker bij de grotere interieuraankopen zoals meubels is het erg prettig om garanties te hebben. Nieuwe interieuritems zij immers dikwijls niet goedkoop.

Modern ingerichte eetkamer

3. Ga voor een CBW-erkend bedrijf

Het helpt dus om te checken of de woonwinkel waar je je oog op hebt laten vallen een CBW-erkende woonwinkel is. Een CBW-erkende woonwinkel brengt vele voordelen met zich mee. Daarnaast geven dergelijke richtlijnen een idee van wat je mag verwachten qua service.

Zo weet je in het geval van een CBW-erkende winkel op welke leveringstermijn je kan rekenen, en dat je garantie hebt voor een langere periode. Maar misschien nog wel de belangrijkste reden om te kiezen voor een CBW-erkend bedrijf is de aanbetalingsregeling. Stel je doet een aankoop voor je interieur. Dan kan het zijn dat de woonwinkel vraagt om een aanbetaling. Dit is gebruikelijk bij de aankoop van bijvoorbeeld een nieuwe keuken of badkamer. Tevens kan dit ook gevraagd worden bij een bank die op bestelling wordt geleverd of een ander kostbaar meubelstuk. Als je een aanbetaling hebt gedaan en het bedrijf gaat onverhoopt failliet, dan heb je bij een CBW-erkend bedrijf recht op een regeling.

4. Hoe herken je een CBW-erkende woonwinkel?

Het herkennen van een CBW-erkende woonwinkel is heel eenvoudig. Bezoek hiervoor de site van CBW en tik bij de zoekfunctie de naam van de winkel in, en je ziet meteen of de winkel aangesloten is. Overigens kiezen veel bedrijven kiezen er ook voor om een CBW sticker op de voorruit te plaatsen. Daarnaast kun je ook met dezelfde zoekfunctie per stad bekijken welke bedrijven aangesloten zijn. Zo kun je bijvoorbeeld zien welke woonwinkels in Utrecht CBW-erkend zijn. Wel zo handig voor je aan je shop avontuur begint!

Bekijk ook

Ben jij al overgestapt op glasvezel? 

De nieuwste games online spelen,  met z'n allen tegelijk series streamen én al jouw domotica's …

Bekijk

Vrolijke beestenboel in huis met Bambi

Eerder spotte we al de schattige tafel van Caroline Olsson met de naam Bambi. Het …

Bekijk

Beveiligen en bewaken met een beveiligingscamera

Beveiligingscamera’s zijn al lang niet meer alleen voor grote bedrijven. Het is gewoon mogelijk om …

Bekijk

Greeploze keukens – prachtig bij een modern interieur

Wanneer je je gaat oriënteren op een nieuwe keuken, moet je goed nadenken over jouw …

Bekijk