Tips en voordelen voor jouw kunststof kozijnen

 • 14 juli 2016

 • Door Woonhome.nl

Kunststof kozijnen bieden heel veel voordelen. Toch is het vervangen van je raamkozijnen een flink karwei en de aanschafprijs kan redelijk oplopen. Daarom is het verstandig om alle onduidelijkheden en vragen goed uit te zoeken. Ook je voorkeur voor materialen, kleuren en andere opties kun je maar beter helder hebben. Hieronder heeft kozijnen specialist Alku.nl tips voor jou op een rijtje gezet voor de aanschaf van kunststof kozijnen.

woonhome-kozijn-wit-kunststof-voordelen

Kunststof kozijnen wit

Kunststof kozijnen: voordelig met heel veel voordelen

De aanschaf van een kunststof kozijn is wellicht duur. Toch is het uiteindelijk een veel goedkopere oplossing. Een kozijn van kunststof is namelijk super duurzaam; het materiaal van dit soort kozijnen gaat vaak vele jaren mee; tot wel vijftig jaar! En dat zonder onderhoud, want kunststof kozijnen zijn volledig vrij van onderhoud. Schuren, verven en lakken hoeft niet meer; iets dat voor jou natuurlijk heel fijn is; en ook geld bespaart. Een ander voordeel van kunststof kozijnen is dat ze goed isoleren. Dat is weer goed voor je energierekening waarop je dus flink kunt besparen!

“Ga je deze voordelen allemaal eens na, dan kom je er al gauw achter dat je op den duur zeker goedkoper uit bent met kunststof kozijnen.”

woonhome-kunststof-kozijnen-mogelijkheden-opties-kleur-materiaal-voordelen

Kunststof kozijnen, in verschillende kleuren mogelijk

Voordelen van kunststof kozijnen

Bekijk hier alle voordelen van kunststof kozijnen op een rijtje.

 • Kunststof kozijnen gaan minimaal vijftig jaar mee
 • Kunststof kozijnen hebben heel weinig tot geen onderhoud nodig
 • Voor zowel geluid als warmte: kunststof kozijnen isoleren goed
 • Kunststof kozijnen zijn inbraakproof
 • Kunststof kozijnen zijn sterk en beschadigen minder snel
 • Goed voor het milieu; kunststof kozijnen zijn weer herbruikbaar
 • Kunststof kozijnen zijn voor meerdere types raam geschikt
 • Voorkeur voor glas? Met kunststof kozijnen kun je uit veel verschillende soorten glas kiezen
 • Voor ieder wat wils! Kunststof kozijnen zijn er in verschillende kleuren en ontwerpen
woonhome-kunststof-kozijnen-binnen-buiten

Kunststof kozijnen en tuindeuren

Tips voor bij het kopen van kunststof kozijnen

Overtuigd van de voordelen om kunststof kozijnen aan te schaffen? Het is dan wel belangrijk dat je een goede keuze maakt. Ga deze tips nog eens na voor de aanschaf van kunststof kozijnen.

Tip 1: Ga voor een kunststof kozijn met een VKG-Keurmerk

Wil je zekerheid hebben? Dan is het zeker belangrijk dat het kozijn eenVKG-keurmerk heeft. Zeker wanneer dit samengaat met het waarborgfonds is dit belangrijk. De VKG doet met gediplomeerde monteurs een onafhankelijke controle bij het kozijn. Op de productie van de kunststofprofielen, de productie van de kozijnen, ramen en deuren en op de montage. Zo weet je dus zeker dat je een goed kozijn hebt

“Het Waarborgfonds biedt financiële zekerheid voor de aanschaf van je kozijn. Zo mag je volgens het Waarborgfonds van het VKG Keurmerk een maximale vooruitbetaling doen van 30% . Wanneer de VKG Keurmerk leverancier zijn verplichtingen niet nakomt, dan garandeert het Waarborgfonds van het VKG Keurmerk dat de opdracht voor de resterende betaling wordt overgenomen door een andere VKG Keurmerk leverancier. Is dit niet mogelijk, dan ontvangt je zelfs je aanbetaling terug.”

Tip 2: Bekijk de kozijnkleur buiten

Het is belangrijk dat je jouw nieuwe kozijn of staal altijd buiten goed observeert. De kleur kan er namelijk binnen heel anders uitzien door bijvoorbeeld gekleurde lampen of te weinig licht. Bovendien zie je de kunststof kozijnen meestal buiten en minder prominent binnen.

woonhome-kunststof-kozijnen-buitenkant-huis-woonhuis-kunststof-kozijnen

Kunststof kozijnen

Tip 3: Zorg voor goede montage van je kunststof kozijn

Zorg dat je altijd over goede informatie beschikt over de manier waarop de monteur je kozijnen gaat monteren. Ook is het belangrijk dat dit wordt gedaan door een gediplomeerde monteur. Kozijnen moet je namelijk altijd professioneel en nauwkeurig plaatsen voor onder andere goede isolatie.

Tip 4: Krijg je demontage erbij?

Het is erg slim om ook het demonteren van je oude kozijn bij de afspraak te betrekken. Dit moet ook erg nauwkeurig en voorzichtig gedaan worden. Achteraf dit nog laten doen, kan soms nog erg in de kosten lopen.

Tip 5: Ga voor garantie op kunststof kozijnen

Een goed geregelde garantie is van groot belang. Mocht er op den duur toch iets zijn. Veel belangrijker is dat je de duur van de garantie nagaat. Krijg je levenslange garantie, of is dit op een andere manier afgesproken?

woonhome-kunststof-kozijnen-vensterbank-levensduur-hout

Kunststof kozijnen en vensterbanken

Tip 6: Het juiste type glas voor je kozijn

Zorg ervoor dat je informatie inwint over het beste glas. Er zijn namelijk heel veel mogelijkheden en ieder soort heeft net weer andere kenmerken en voordelen. Vraag dit het liefst bij twee partijen op.

Tip 7: Stem de montage van je kozijn af

Kom niet voor verrassingen te staan. Overleg daarom goed nog alle afspraken voordat de montage begint. Stem het vervoer van het afval af, maar ook de leveringstijd, plek van levering en montagetijden goed af. Zorg ook dat dit goed op papier staat!

woonhome-kunststof-kozijnen-kozijn-buiten-binnen

Kunststof kozijnen en tuindeuren

Tip 8: Wat zijn jouw wensen?

Het is belangrijk dat je goed realiseert wat jouw wensen zijn en dat je dit in de offerte en voor het tekenen van de overeenkomst nog even goed nagaat. Gaat er wel echt gebeuren wat jij wil?

Bekijk ook

Slim schakelen met slimme accessoires in huis

Je hoort tegenwoordig veel over de ‘Smart Home’, maar vaak blijft het steken in onduidelijk …

Bekijk

Houd je van origineel ontwerp? Maak je eigen buiten hanglamp!

Je kunt meubels en accessoires kopen in de winkel. Maar wist je dat je veel …

Bekijk

Vrijdag Top 5 om 17.00 uur! Top 5: BBQ-producten

Weekend en warm weer: de perfecte combinatie om te barbecueën! Op Woonhome.nl hebben we vijf …

Bekijk

Helemaal hot: houtkachels in een modern interieur

Lichte kleuren, strakke meubels en minimalistische accessoires passen bij uitstek in een modern en luxe …

Bekijk