Met deze tips kan je je huis verduurzamen

Met deze tips kan je je huis verduurzamen

  • 30 juli 2019

  • Door Woonhome

Wil jij je huis verduurzamen? Dan zijn er veel mogelijkheden om dit te doen. Je kunt vele verschillende manieren verzinnen om je huis duurzaam te maken. Het kost echter veel geld om dit te laten doen. Ga je geld lenen voor een verbouwing? Of heb je gespaard? Als je een aantal zonnepanelen wilt kunnen de kosten hiervoor maar zo oplopen tot duizenden euro’s. Ook vergroot het isoleren van je huis duurzaamheid, maar is ook dit een investering. Lees daarom in dit artikel hoe je je huis kunt verduurzamen én hoe je dit kunt financieren. Het financieren kan namelijk via een zogenaamde greenloan.

Mogelijkheden om je huis te verduurzamen

Je kunt je huis op verschillende manieren verduurzamen. Een erg bekende manier is door zonnepanelen te plaatsen. Deze panelen bieden veel rendement want leveren gratis stroom op. Een andere mogelijkheid naast zonnepanelen is het isoleren van je huis. Een goed geïsoleerd houdt de kou tegen en de warmte vast in huis bij koud weer. Hierdoor hoef jij je verwarming minder te gebruiken wat natuurlijk weer beter is voor het milieu én je portemonnee. Je kunt ook kiezen om vloerverwarming aan te leggen, dit geeft hetzelfde effect als isoleren. Een andere eenvoudige manier is het vervangen van de lichten in huis. Je kunt de gloeilampen vervangen door ledverlichting, dit scheelt jou enorm veel geld! Ook het milieu is hier weer bij gebaat.

Investeer voor de lange termijn

In loop der tijd haal je de kosten er dus makkelijk uit. Je moet alleen geduld hebben. Dit geldt hetzelfde voor alle andere manieren waarin je moet investeren. Ben je dus van plan snel te verhuizen? Dan kun je beter in je nieuwe huis investeren.

Een maatregel die je kunt nemen om je huis te verduurzamen is het plaatsen van zonnepanelen.

Een maatregel die je kunt nemen om je huis te verduurzamen is het plaatsen van zonnepanelen.

Greenloan voor duurzame maatregelen van jouw huis.

Geld lenen voor een verbouwing? Dit kan als voordelig met Greenloans als je de duurzaamheid wilt vergroten van je huis. Met een ‘Greenloan’ (groene lening) investeer je in energie opwekkende en besparende maatregelen. Duurzame oplossingen voor de korte en lange termijn. Goed voor het milieu en jouw portemonnee. Om deze redenen heeft de lening een aantrekkelijke rente, waardoor jij veiliger en slimmer geld leent. Wel is een BKR-toetsing noodzakelijk en moet je altijd realiseren dat een lening ook extra geld kost. Om inzicht te krijgen in deze kosten kun je snel een offerte opvragen. Hierin staan wat jouw lening kost. Dit kun je weer meenemen in de berekening van de terugverdientijd van de duurzame maatregelen voor jouw huis.

Bekijk ook

Houten vloeren inspiratie

Als er iets stijlvol is in huis, dan is het wel een echte houten vloer, …

Bekijk

Weg insecten! De vijf voordelen van een dubbele plissé hordeur

De temperatuur loopt in de zomer steeds meer op. Dat is hartstikke lekker maar we …

Bekijk

Gehele voorjaar en zomer bloemen in de tuin? Neem deze bloembollen!

De eerste zonnestralen van het jaar vragen om een sfeervolle en kleurrijke tuin. Heerlijk genieten …

Bekijk

Gastblogger Archana op Woonhome

Super leuk! Naast Sheelagh hebben we deze maand nog een gastblogger op Woonhome.nl: Archana Haarnack. …

Bekijk