Tips voor het kiezen van het perfecte bed en dekbed! 

  • 08 oktober 2020

  • Door Woonhome.nl

Als je alleen of samen gaat wonen, dan heb je een hoop nieuwe spullen nodig. Niet alleen de woonkamer moet je inrichten, maar ook de keuken en slaapkamer… En het inrichten van de slaapkamer is even belangrijk als het gezellig maken van de woonkamer. Want je moet namelijk gaan shoppen voor een nieuw bed en bijhorende accessoires zoals een dekbed. Voor veel mensen is het kopen van een bed een hele klus. Mensen weten vaak niet wat een goed bed echt is en waar ze juist rekening mee moeten houden. Samen met Weids Wonen en Slapen zetten we een aantal tips voor jou op rij!  

Ga jij voor een klassiek bed of meer iets nieuws zoals een boxspring?

Ga jij voor een klassiek bed of meer iets nieuws zoals een boxspring?

Waar je rekening mee moet houden bij een nieuw bed

Wat maakt een bed, nou een goed bed? Het is aangeraden om toch met een aantal zaken rekening te houden als je een bed aankoopt. Eerst en vooral is je gewicht en lengte heel belangrijk. Kijk dus goed naar het gewicht en de lengte van jou en je partner. Ideaal is om een bed te kopen dat 20 cm langer is dan de lengte van de langste persoon. Ook moet je rekening houden met de ligging waarin je vaak slaapt, slaap je op je rug, buik of zij? Uiteraard is de breedte van het bed ook belangrijk, wil je graag veel plaats in bed of heb je genoeg aan een kleine ruimte in bed? Het oog wilt natuurlijk ook wat en zal je dus voor jezelf uitmaken welke soort stijl van meubels je graag ziet. Wil je een modern bed of eerder klassiek en moet het laag tegen de grond zijn of mag de instaphoogte wel wat hoger zijn.

Het matras is natuurlijk erg belangrijk, want je wilt uitgerust en wel uit bed stappen.

Het matras is natuurlijk erg belangrijk, want je wilt uitgerust en wel uit bed stappen.

Kies het matras dat bij jou past

Je kan dan wel een goed bed hebben, maar bij een goed bed hoort natuurlijk ook een goed matras. Ook hier zijn een aantal criteria voor als je een maximum aan slaapcomfort wil halen. De hardheid van het matras is een een heel belangrijke factor. Lig je graag wat zachter of mag het wel wat harder zijn. Ook moet je rekening houden met de materiaalkeuze van het matras, zeker wanneer je last hebt van bepaalde allergieën. Heb je fysieke klachten, zoals rugpijn, pijn aan de schouders of de nek en wil je hier eindelijk van verlost geraken? Ook dat zijn zaken die je in het achterhoofd moet houden als je een nieuw bed en een nieuw matras aankoopt. Vraag deskundig advies, zoals bij weidswonenenslapen.nl!

Om je bed helemaal af te maken, moet je alleen de keuze maken qua dekbed.

Om je bed helemaal af te maken, moet je alleen de keuze maken qua dekbed.

Denk gaat aan jouw voorkeur tussen een wollen, zijden of donzen dekbed.

Denk gaat aan jouw voorkeur tussen een wollen, zijden of donzen dekbed.

Welk dekbed neem jij om je bed af te maken?

Een goed bed en het juiste matras voor jou gevonden? Check! Maar dan komt de volgende stap er al aan en dat is het aankopen van een fijn dekbed. Bij het aanschaffen van een dekbed, moet je met drie belangrijke dingen rekening houden. Het eerste is de materiaalkeuze van het dekbed. Wil je graag een wollen dekbed, een zijden dekbed of een donzen dekbed. Ook zijn er dekbedden die in anti allergene stoffen zijn gemaakt en dus ideaal zijn voor mensen die last hebben van een allergie. Het tweede waar je aan moet denken is de warmte van het dekbed. Heb jij graag een lekker warm en dik dekbed of juist niet. Zo kan je kiezen voor een zomerdekbed, een winterdekbed of een vierseizoenen dekbed. En het laatste waar je rekening mee moet houden, is de afmeting van het dekbed. Dit hangt natuurlijk af van de grootte van het bed en het matras.

Bekijk ook

Geen meubels meer hetzelfde met de steigerhouten meubels van Livengo

Steigerhouten meubels zijn al een tijdje bezig aan een opmars, en die lijkt nog wel …

Bekijk

De juiste verlichting in huis voor iedere ruimte

Verlichting is een belangrijk onderdeel van het interieur van iedere woning. Elke ruimte in huis …

Bekijk

Een einde aan het gevecht met water!

Nederland heeft door de jaren heen veel geworsteld met water. Met als gevolg dat er …

Bekijk

Kunstgras, praktisch en nét echt!

Kunstgras is steeds populairder als gazon voor in je tuin, op je dakterras of balkon. …

Bekijk