Tips voor een kindvriendelijke tuin

  • 23 januari 2020

  • Door Woonhome.nl

De tuin is een plek met veel functies. Voor de een is het een plek om tot rust te komen in het zonnetje met een goed boek. De ander wilt lekker bezig zijn met tuinieren. Voor kinderen is de tuin een heerlijke plek om te spelen en lekker buiten te zijn. Lees deze 5 tips om een kindvriendelijke tuin te creëren.

#1: Creëer een plek met een zachte ondergrond

Om de tuin kindvriendelijk te maken begin je met een zachte ondergrond. Kinderen vallen nog weleens en dan is het meer dan prettig dat ze zacht neer komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een grasmat, rubberen tegels of houtsnippers. Uiteraard hoef je niet de hele tijd hiermee te voorzien. Kies voor een eigen plek voor de kinderen waar je dit toepast.

#2: Samen tuinieren met een moestuin

Geniet jij van tuinieren? Dan wil je dit vast ook jouw kinderen bijbrengen. Begin samen met de kinderen een eigen moestuin. Kinderen vinden het ontzettend leuk om hun eigen sla, worteltjes of besjes te kweken en plukken. Het is een mooi proces waar kinderen veel van leren en natuurlijk ook gezond van eten. Heb je geen ruimte voor een moestuin? Een leuke kweekbak, tuinbak of plantenbak doet al wonderen.

Tip: Plant met kinderen in de tuin geen giftige planten. Vooral voor jonge kinderen is dit gevaarlijk wanneer ze iets in hun mond stoppen.

Ben jij een fan van tuinieren? Begin samen met je kinderen een mooie moestuin, dat is leerzaam en gezond!

Ben jij een fan van tuinieren? Begin samen met je kinderen een mooie moestuin, dat is leerzaam en gezond!

#3: Een trampoline met een beschermnet

Een trampoline in de tuin is zo’n beetje de droom van elk kind. Lekker springen en spelen buiten in hun eigen tuin. Zelfs wanneer je een kleine tuin hebt dan is dit geen probleem. Salta trampolines koop je namelijk in verschillende maten dus ook voor wanneer je een kleine tuin hebt. Vind je het uitzicht van een trampoline niet zo fraai? Graaf de trampoline dan in de grond in en zet er bijvoorbeeld deels een mooie heg omheen.

Tip: Kies voor de veiligheid voor een beschermnet rondom de trampoline en een rand. Zo vallen de kinderen nooit van de trampoline én blijven ze niet tussen de veren zitten.

Ieder kind wilt graag een trampoline in de tuin! Zorg dat je een veilige trampoline met beschermnet koopt.

Ieder kind wilt graag een trampoline in de tuin! Zorg dat je een veilige trampoline met beschermnet koopt.

#4: Zorg voor schaduwplekken in de tuin

Kinderen zijn zeker niet bezig met zichzelf op tijd insmeren tegen de zon. Om verbranding van de huid tegen te gaan zorg je voor voldoende schaduwplekken om in te spelen. Denk hierbij aan een parasol, een zonnedoek of natuurlijk natuurlijke schaduw van bomen.

Bekijk ook

Pastoe kasten in de Sale tijdens opening Pastoe Weeshuis

Een vrolijk gekleurd dressoir, een strakke witte wandkast of een warm houten tv meubel. Ondanks …

Bekijk

Minimalistische badkamer met de Luca Roll-in shower

Een minimalistische badkamer richt je stijlvol en zonder al teveel details in met minimalistisch sanitair. …

Bekijk

Geef je interieur een stoere uitstraling met industriële wandlampen

Bij het inrichten van je woning kan je uit verschillende stylen kiezen. Modern, klassiek, vintage, …

Bekijk

Kubit: een reizende stoel, tafel & opbergbox door Amsterdam

Wil jij een écht stukje Amsterdam in je huis? Dan is de Kubit van Kubit …

Bekijk