Tips voor een modern interieur

Tips voor een modern interieur

  • 21 juli 2018

  • Door Woonhome.nl

Is jouw woning toe aan een verandering? Wil je jouw huis strak en modern inrichten? Dat is een stuk makkelijker dan je denkt. Geniet van een prachtig en strak interieur met een moderne stijl in huis. Hoe je deze stijl realiseert? Dat lees je hier.

Vloertegels zijn niet alleen meer voor in de badkamer en keuken

Kies voor vloertegels

Iets dat je in veel modern ingerichte huizen tegenkomt zijn de luxe tegelvloeren. Met name de vloertegels groter dan 50cm x 50cm zijn erg populair in een modern interieur. Grote tegels geven een luxe en nieuwe sfeer, maar zijn bovendien ook erg duurzaam. Vloertegels horen niet alleen meer in de keuken of badkamer, maar zijn ook erg stijlvol in de woonkamer. Let wel op dat vloertegels leggen een klus is die je het beste kunt laten uitvoeren door een professionele tegelzetter. Zo geniet je nog jaren van hoogwaardige kwaliteit.

Betrek de muren in het geheel

Heeft u moderne meubels, maar toch het gevoel dat het totaalplaatje niet klopt? Misschien komt dit omdat de muren niet in het geheel zijn betrokken. Muren zijn een belangrijke factor voor de sfeer in een ruimte. Moeite om de muur bij de kamer te betrekken? Geef de muren eens een ander kleurtje! Gladde muren werken het beste in een modern interieur, dus huur een stucadoorsbedrijf in om eventueel spackspuitwerk weg te werken. Zodra de muren netjes glad zijn gestuukt, is het tijd om een mooie, moderne kleur aan te brengen. Wit- en grijstinten doen het altijd goed bij een modern interieur. Let er wel goed op dat de kleur past bij de meubels uit de kamer, zodat het totaalplaatje van de kamer klopt.

Tip: Lees hier 4 tips om je muren en vloeren goed op elkaar af te stemmen.

Een minimalistisch interieur heeft al heel snel een erg moderne uitstraling

Een minimalistisch interieur heeft al heel snel een erg moderne uitstraling

Minimaal design = maximaal genieten

Voor het realiseren van een modern interieur is het belangrijk dat de nadruk op het minimalisme ligt. Diepgang en waarde zijn juist te vinden in de eenvoud van zaken. Kies voor minimaal, maar krachtig ontwerp. Laat de meubels voor zichzelf spreken en geniet van een rustige uitstraling in je woning.

Kies een vast kleurenthema

Het is soms lastig om meubels te kiezen, passende decoratie te vinden en de juiste kleuren aan te houden. Het is daarom verstandig om te werken met een vast kleurenthema. Kies kleuren die jij in jouw woning terug wilt laten komen. Door niet af te wijken van een vast kleurenthema creëer je een prachtig geheel. Niet alleen is het eenvoudiger om keuzes qua inrichting te maken met een vast kleurenthema, ook zorgt het voor eenheid en rust in de woning.

Geniet van een moderne inrichting van jouw woning. Kies voor vloertegels als vloerbedekking en de juiste kleurencombinaties in samenwerking met simplistisch design voor het beste resultaat.

Gebruik je muren voor een mooi modern geheel!

Gebruik je muren voor een mooi modern geheel!

Bekijk ook

Meubels voor een veelzijdige landelijke interieurstijl

Een interieur past bij je persoonlijkheid. De één wil alles strak en georganiseerd inrichten. Terwijl …

Bekijk

Hoe creëer je een Scandinavische slaapkamer?

Zijn we stiekem niet allemaal een beetje verliefd op de Scandinavische woonstijl? Je wil misschien …

Bekijk

Nieuwe collectie meubels van Sofacompany in 2016

Sofacompany heeft haar nieuwe collectie gelanceerd. Een spannend moment want het is de grootste collectie …

Bekijk

Waarom goed slapen zo belangrijk is

Goed slapen is belangrijk voor de mens. Zowel voor ons lijf, onze hersenen als onze …

Bekijk