Tips om je badkamer netjes af te werken

Door:
Woonhome.nl

18 mei 2017

Je hebt in een nieuwe badkamer geïnvesteerd en de nieuwe badkamermeubels zijn inmiddels allemaal geïnstalleerd. Door goed naar de afwerking van de badkamer te kijken zorg je voor kwaliteit. Een badkamer die jaren meegaat dankzij fraaie details en afwerkingen. Het afwerken van de badkamer op een nette manier doe je met onze vijf tips!

Tip 1: Badkamertegels: de basis voor een mooie badkamer

De basis van een mooie badkamer zijn de badkamertegels. De badkamertegels zorgen voor een duurzaam interieur dat wel of niet jaren meegaat. Ga dus altijd voor kwalitatieve badkamertegels die de afwerking van de badkamer ten goede komt. Daarnaast is de afwerking van de voegen en kitranden van belang. Ten eerste maken voegen en randen de badkamer waterdicht, maar zorgen ze ook voor een strakke afwerking. Denk hierbij aan een kit afstrijk set die zorgt voor perfect strakke voegen en kitranden. Eventuele naden en kieren in de badkamer dicht je af met purschuim.

Tip 2: Badkamerhaakjes voor gemak in de badkamer

In een gezinshuishouden ligt een badkamer al snel vol met diverse gebruikte handdoeken. Voorkom een chaos en zorg voor voldoende handdoek haakjes voor in de badkamer. Dit soort haakjes hangen aan de muur en/of deur voor extra ophangruimte. Een natte handdoek hang je uit over een handdoekenrek speciaal voor in de badkamer.

Tip 3: Een kleur op de badkamermuur

Een kaal opgeleverde badkamer heeft vrijwel niks qua afwerkingen. Zo is het stucwerk vaak nog zichtbaar en is zelfs dit niet afgewerkt. In dit geval kun je aan de slag met bijvoorbeeld verf. Schilder de badkamermuur in een bijpassende of juist een opvallende kleur. Denk bijvoorbeeld eens aan lichtblauw, lichtgrijs of wellicht turquoise of mosgroen? Geef maar één wand in de badkamer een kleur naar keuze. Hierdoor gaat de ruimte niet te klein of te druk lijken.

Tip 4: Een badkamerspiegel

Een spiegel is een onmisbaar element in de badkamer. Hang een grote spiegel bij de wasbak voor persoonlijke verzorging. Een extra spiegel op bijvoorbeeld de deur of wand is ideaal als passpiegel. Naast het functionele van een spiegel, vergroot deze ook nog eens de ruimte. Een spiegel ophangen is dus een perfecte oplossing voor kleine badkamers. Een spiegel met een lijst of randafwerking geeft de badkamer meer sfeer.

Tip 5: Mooie Badkameraccessoires

De finishing touch van een fraai afgewerkte badkamer zijn de badkameraccessoires. Hiermee maak je het interieur helemaal af. Een tandenborstelbeker, zeeppompje, een badmat of wasmanden creëren een luxe uitstraling. Dit soort badkameraccessoires zijn verkrijgbaar in allerlei interieur stijlen. Kies jouw favoriete stijl die past in het interieur van de badkamer. Denk bijvoorbeeld aan een landelijke, klassieke, moderne of romantische stijl badkameraccessoires.

Bekijk ook

Een PVC vloer in het interieur: gevarieerde keuzes en mogelijkheden!

Nieuwe vloer voor je woning, verdieping of kamer? Kijk dan ook eens naar de voordelen …

Bekijk

Vier mogelijkheden om jouw droomhuis te financieren

Ben jij je ook aan oriënteren op het kopen van een huis? Je eerste eigen …

Bekijk

Op deze 4 zaken moet je letten bij de aanschaf van raamdecoratie

In een eerder artikel lees je tips bij aanschaf van tuinmeubelen. In dit artikel krijg je 4 …

Bekijk

Steigerhouten speelgoedkist van SandersWoodWorks

Is het steeds een rommeltje in de (slaap)kamer met rondslingerend speelgoed? Kies voor een stoere …

Bekijk