Tips om je tuin groter te laten lijken

Door:
Woonhome.nl

28 januari 2016
woonhome-tips-grotere-tuin-opgeruimd-schone-tegels

Tip! Grotere tuin, zorg voor schone tegels en geen rommel

Het is heerlijk als je een eigen tuin hebt, hoe groot of klein deze ook is. In de zomer lekker zonnen en etentjes organiseren. In de winter een winterbarbecue houden en van de sneeuw genieten. Maar vind je je tuin te klein? Lees dan snel verder om te ontdekken hoe je jouw tuin groter laat ogen.

Zorg voor een opgeruimde tuin

Als je je tuin helemaal vol zet met planten en andere accessoires, zoals windlichten, dan lijkt je tuin kleiner dan deze is. Natuurlijk is het leuk om accessoires in je tuin te hebben, maar doe dit met mate en denk verstandig na over de plek die je ze geeft. Kies er bijvoorbeeld voor om planten en/of bloemen tegen de schutting te plaatsen, zo heb je ze wel, maar nemen ze geen extra ruimte in.

Je tuin lijkt ook groter wanneer alles schoon is, denk aan de tegels, tuinmeubels en je gevel. Zit er hardnekkig vuil op? Spuit de tegels schoon met een hogedrukspuit en laat je gevel stralen, zo ziet het er weer als nieuw uit.

Woonhome-tuintips-grotere-tuin-strakke-tuin-schutting-horizontaal-hoogteverschil

Tuintip; groter laten lijken, hoogte verschil

Maak hoogteverschil in je tuin

Door hoogteverschil in je tuin, krijgt je tuin meer diepte waardoor hij groter lijkt. Hoogteverschil in je tuin kan je op allerlei manieren creëren. Dit kan door een deel van de tuin te verhogen door middel van bijvoorbeeld een houten vlonder. Een andere optie is het plaatsen van een kleine vijver. Wil je niet je hele tuin verbouwen? Kies er dan voor om een hoge plant op een kleine tafel te zetten in de tuin, om alsnog diepte te creëren.

Ga voor grote tegels in je tuin

Kies je voor grote tegels in een kleine tuin? Dan lijkt je tuin groter dan wanneer je ervoor kiest kleinere stenen te gebruiken. Ook zorgen grote tegels in een kleine tuin voor meer rust. Kies bijvoorbeeld voor langwerpige terrastegels en leg ze met de kijkrichting mee, zo creëer je meer diepte en lijkt de tuin langer.

woonhome-Schutting-horizontale-balken

Tuintip; groter je tuin laten lijken, neem een horizontale schutting

Neem een schutting met horizontale planken

In eerste instantie denk je niet meteen aan de schutting als je je tuin groter wilt laten lijken. Toch kan een schutting met horizontale planken ervoor zorgen dat je tuin een breder en langer lijkt. Ga voor een lichte schutting, hierdoor lijkt je tuin groter. Vind je dat een schutting niet voor voldoende privacy zorgt? Plaats dan een muur als afscheiding. Zorg voor lichte stenen en strakke voegen of maak de hele muur licht, bijvoorbeeld wit.

woonhome-tuintips-spiegel-tuinspiegel

Tuintip; neem een spiegel

Plaats spiegels in je tuin

Eén van de makkelijkste manieren om je tuin groter te laten lijken is door het plaatsen van spiegels. Het maakt niet uit of dit één grote is of meerdere kleine spiegels, kies hetgeen waar jouw voorkeur naar uitgaat. Plaats bijvoorbeeld een spiegel aan het einde van de tuin, zo ziet de tuin er bij binnenkomst meteen groter uit. Er zijn speciale tuinspiegels, deze hebben een roestvrije laag, waardoor de spiegel tegen alle weersomstandigheden kan.

“Zoals je ziet zijn er genoeg mogelijkheden om je tuin groter te laten lijken. Zolang jij er een fijne plek van maakt, kun je er lekker van genieten.”

Bron foto’s:

tuinarchitectengroep-eco.be
woonmooi.be
detriemen.nl
tuintuin.nl

Bekijk ook

Een mancave inrichten: dit mag niet ontbreken

Samenwonen met je vrouw, vriend of vriendin is natuurlijk allemaal leuk en aardig. Maar wellicht …

Bekijk

Zo kies je het juiste dekbedovertrek

Heb je een nieuw bed aangeschaft? Dan wil je daar natuurlijk een mooi bijpassend dekbedovertrek …

Bekijk

Wooninspiratie: Collectie Broste voorjaar 2016 en Pantone kleur van het jaar!

Wat zijn nu de must-haves voor 2016? Welke kleur is helemaal trendy in je interieur? …

Bekijk

Office Tuesday - Kantoor voor 'Superhelden' met 75% goedkopere inrichting

SuperHeroes is een reclamebureau in Amsterdam met één doel: de wereld redden van saaie reclame. …

Bekijk