Tips om jouw vloer goed te onderhouden

Tips om jouw vloer goed te onderhouden

  • 24 april 2019

  • Door Woonhome.nl

Een houten vloer in je woonkamer zorgt voor een sfeervolle uitstraling en is enorm veelzijdig. Houten vloeren passen in ieder interieur, of je nu gaat voor een klassieke en landelijke woonkamer of juist een strak en modern interieur. Bovendien gaat een houten vloer lange tijd mee, zeker wanneer je zorgt voor een goed onderhoud van je houten vloer. Hoe je dat onderhoud pleegt, lees je in dit artikel.

Uiteraard ga jij meubels op jouw nieuwe houten vloer zetten, maar voorkom krassen door viltjes onder de poten te plakken.

Verklein de kans op beschadigingen aan de vloer

Kleine beschadigingen zijn natuurlijk nooit te voorkomen. Een ongeluk schuilt immers in het welbekende kleine hoekje. Wel kun je de kans op beschadigingen voor een groot deel verkleinen. Met een goede klimaatbeheersing voorkom je dat je houten vloer gaat krimpen of uitzetten. De perfecte omstandigheden voor je houten vloer creëer je met een luchtvochtigheid tussen de 50% en 60% en een temperatuur van 20 graden Celsius. Daarnaast voorkom je met viltjes onder je meubels dat deze krassen achterlaten op je houten vloer. Heb je bloemen of planten op de vloer staan? Maak dan gebruik van een schotel, zodat het water uit de plant niet op de vloer terecht komt.

Gebruik de juiste schoonmaakproducten voor de houten vloer en voorkom zo beschadigingen!

Hoe maak je jouw vloer goed schoon

Voor het schoonmaken kun je het beste stofwisdoekjes gebruiken. Gebruik in ieder geval nooit een bezem met een harde borstel. Dit kan diepe krassen op je houten vloer veroorzaken. Houd hier ook zeker rekening mee, wanneer je je houten vloer gaat stofzuigen. Zorg hierbij voor zachte borstels, die je vloer niet beschadigen. Je houten vloer dweilen met een vochtige doek raden wij zeker af. Hout is namelijk gevoelig voor vocht en kan hierdoor gaan krimpen. Schoonmaken met azijn zou ook goed werken, maar dit zorgt juist voor flinke beschadigingen. Gebruik dan ook alleen schoonmaakproducten die door de specialist zijn geadviseerd voor houten vloeren. Dit geldt ook voor het in de was of olie zetten van de vloer. Gebruik hiervoor enkel producten die de verkoper aan jou adviseert. Dit komt de levensduur van je houten vloer ten goede.

Zie je nog steeds hardnekkige vlekken of doffe plekken? Laat een speciaal bedrijf jouw vloer schoonmaken en je vloer krijgt weer een frisse uitstraling. 

Zie je nog steeds hardnekkige vlekken of doffe plekken? Laat een speciaal bedrijf jouw vloer schoonmaken en je vloer krijgt weer een frisse uitstraling.

Onderhoud aan de vloer uitbesteden

Wanneer je je houten vloer echt grondig wil reinigen, kun je deze dienst vaak laten doen door de leverancier van je vloer. Hardnekkige vlekken en doffe plekken zul je na de behandeling niet meer terugvinden op je vloer. Je houten vloer gaat er na de behandeling weer als nieuw uitzien. Op deze manier krijg je vloer weer een frisse uitstraling, omdat de gebruikte machines zelfs tot in de diepste nerven kunnen reinigen. Deze service kun je door het hele land vinden. Of het nu gaat om een houten vloer in Groningen of een houten vloer in Eindhoven. Het is altijd mogelijk!

Bekijk ook

OUD NOW! - Oude kasten met een nieuw design

Wat te doen met een oud nachtkastje of tv-kastje dat je eigenlijk niet meer in …

Bekijk

Woonbeurs 2013, gezien door de lens van Archana's iPhone

Door Gastblogger Archana (Archana.nl)Woonbeurs 2013 … een happening waar ik het hele jaar naar uitkijk …

Bekijk

6 tips voor jouw droomkeuken

Je hebt vast wel wat ideeën over jouw droomkeuken. Misschien wil je het liefst een …

Bekijk

Met deze tips kies je in een handomdraai de beste raamdecoratie

Elke kamer is anders. Elk raam is anders. Elke soort raamdecoratie moet dus ook anders …

Bekijk