tv meubel voor je woonkamer

Met deze tips vind je het perfecte TV meubel voor je woonkamer

  • 26 maart 2020

  • Door Woonhome.nl

Een televisie- of  TV meubel heeft een zeer prominente plek in je woonkamer. Juist reden genoeg om de tijd te nemen voor deze belangrijke aankoop. Waar we soms dagen bezig zijn een eettafel of bank uit te zoeken, is het TV meubel regelmatig een vergeten deel van de kamer. Sta jij op het punt de woonkamer opnieuw in te richten? Of wil je bij die mooie nieuwe televisie graag een passend meubel? Met deze tips vind je het perfecte wandmeubel of hangend TV meubel voor je woonkamer. 

Modulaire TV wandmeubels zijn efficiënt voor de woonruimte

Het klinkt als een open deur, maar het is belangrijk om te noemen: zorg dat je de ruimte optimaal benut. Sommige kamers zijn vooral diep, terwijl andere woonkamers juist heel breed zijn. Ook L-vormige kamers kunnen nogal eens een uitdaging zijn. Kies TV wandmeubels en benut hierbij optimaal de ruimte waar je televisie staat. Een aantal TV meubels is bijvoorbeeld modulair. Je kunt de diverse kasten en planken naar elkaar toe of van elkaar af ophangen. Zo kun je beter spelen met de ruimte die beschikbaar is. 

woonhome-tv-wandmeubel-tvmeubel-opslagruimte

Wandmeubels heb je in allerlei maten en kleuren.

Dit TV meubel voor je woonkamer bestaat uit twee elementen voor aan je muur.

Dit TV meubel voor je woonkamer bestaat uit twee elementen voor aan je muur.

Werk in de lengte van je woonkamer

Heb je een vrij smalle zithoek, maar is de ruimte wel lang? Kies dan een TV meubel dat niet ver uitsteekt en dus niet breed is.  Maak hierbij wel gebruik van de volledige lengte van je kamer. Televisies zijn tegenwoordig immers plat en hebben dus weinig ruimte vanaf de muur nodig. Ook kun je de hoogte in gaan om de lijn van je lange muur te breken. Hiermee creëer je ook een ruime woonplek om tv te kijken. 

Zorg dat je TV meubel breed genoeg is

Natuurlijk moet een TV wandmeubel breed genoeg zijn voor de televisiestandaard. Daarnaast is het prettig als het televisiemeubel minstens zo breed of breder is dan de televisie. Vooral wanneer je houdt van een strakke inrichting, is het visueel prettig als de televisie niet aan de zijkanten van het meubel uitsteekt. Daarnaast hoeft de televisie niet het centrale punt in het meubel te zijn. Plaats je televisie juist wat meer links of rechts op het meubel en combineer dit met accessoires. De meeste TV meubels hebben namelijk ook vakjes en plankjes die je heel gaaf kunt decoreren.

woonhome-tvmeubel-tv-meubels-wandmeubel-zwevend

Een zwevend TV meubel wekt de illusie van meer ruimte en is bovendien makkelijk schoon te maken.

Een hangend TV meubel voor een ruimtelijk effect.

De trend van dit moment is het zwevende TV meubel. Je monteert deze aan de muur, waardoor het lijkt alsof het meubel en de televisie boven de grond zweven. Wanneer je de illusie wil creëren dat je kamer groter is, dan is een hangend TV meubel de oplossing. Zorg wel dat de muur waar je het meubel aan wil monteren stevig genoeg is en dat je je stopcontact en TV aansluiting in het meubel kan wegwerken. 

Kies een meubel met extra veel opslagruimte

Een TV meubel heeft vaak geen andere functie dan het omhoog houden van je televisie. Die ongebruikte ruimte is zonde, vooral als je op andere plekken in je huis opslag mist. Kies een TV meubel met veel extra ruimte. Koop bijvoorbeeld een TV meubel met kastjes of laden. Hier kun je dan niet alleen je televisiekast en afstandsbedieningen bewaren maar ook boeken, papierwerk en andere losse spullen.

woonhome-tvmeubel-opslagruimte-dressoir-tv-meubel-voor-in-je-woonkamer

Extra opslagruimte nodig? Gebruik een dressoir als TV meubel.

Kies eerst je televisie uit, dan pas het meubel

Hoe belangrijk het ook is dat je een stijlvol en praktisch TV meubel uitzoekt, de televisie is belangrijker. Je wil natuurlijk een kwalitatief goede TV  kopen die lang meegaat. Wellicht heb je ook een voorkeur in de specificaties en afmetingen. Als je eerst een TV meubel koopt, moet je de keuze in televisie daarop aanpassen. Je kunt het beter andersom doen, dan krijg je het beste resultaat.Bekijk ook

Je keuken omtoveren tot een woonkeuken

Een woonkeuken is een gezellig ingerichte keuken waar je veel tijd doorbrengt. De trend komt …

Bekijk

Tips en voordelen voor jouw kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen bieden heel veel voordelen. Toch is het vervangen van je raamkozijnen een flink …

Bekijk

De beste basis verlichting met Trimless inbouwspots

Verlichting in een interieur is één van de belangrijkste sfeermakers. Daarnaast heeft verlichting ook een …

Bekijk

Alles zorgeloos verhuizen naar het buitenland

Ga jij verhuizen naar het buitenland? Dan is het zaak om een verhuisbedrijf in de …

Bekijk