Tips voor een industrieel interieur

  • 07 februari 2017

  • Door Woonhome.nl

Hélemaal trendy is een industrieel interieur. Wil je je interieur een industrieel tintje geven, of elementen doorvoeren op één van je kamers in huis? Lees dan hier tips om je interieur industrieel te maken.

woonhome-betonnen_hanglamp_industrieel_zuiver_bjork_10

De kenmerken van een industriële stijl

Een industriële stijl kenmerkt zich door de stoere afwerking en ruwe materialen. We zien bepaalde materialen vaak terugkomen in een industrieel interieur zoals: metaal, beton en hout. Ook zie je in een industrieel interieur vaak neutrale kleuren terug, zoals grijs, wit en zwart. Om het geheel wat meer kleur te geven kun je ook werken met een extra accentkleur. Voor 2017 zit je met natuurlijke kleuren zoals: donkergroen, grijsblauw en donkerblauw helemaal goed!

woonhome-industrieel-dressoir-metaal-meubels

Industriële stijl naar jouw huis vertalen

Leuk een industrieel interieur, maar wat heb jij nodig om deze woonstijl naar jouw huis te vertalen? Om de industriële stijl terug te laten komen in huis kun je als eerste kiezen voor het gebruik van fabriekselementen. Denk bijvoorbeeld aan een betonnen vloer in je huis.

woonhome-hanglamp_met_leren_band_industrieel_grijs_zuiver_dek_51_07

“Vind je een betonnen iets te extreem? Kies voor een gietvloer van kunststof of polyurethaan of ga voor een mooie massief houten vloer.”

woonhome-krukjes-industrieel-krukje-by-boo

Ook een bakstenen muur (brick wall) past erg goed in een industrieel interieur. Kies voor één wand van baksteen. Dit geeft warmte in een huis met strakke witte muren. Verder beschikken sommige huizen over prachtige houten steunbalken, maar niet altijd zijn deze zichtbaar. Zorg ervoor dat de authentieke balken weer zichtbaar worden zodat je huis extra karakter krijgt.

woonhome-tips-voor-een-industrieel-interieur-meubels-robuust

Industriële stijl met meubels

Naast aanpassingen in je huis zelf kan je ook kiezen om de industriële stijl terug te laten komen met industriële meubels. Kies hierbij voor voor grove en robuuste meubels. Denk aan een massief houten eettafel met metalen onderstel, een gave leren bank, grote fabriekslampen of karakteristieke ijzeren lockerkasten. Het is belangrijk om hierbij de meubels robuust te houden. Met accessoires kan je vervolgens sfeer en kleur aanbrengen.

Bekijk ook

Scandinavisch, Italiaans én stoer industrieel: design meubels

Ben je een liefhebber van een landelijke stijl, moderne stijl, meer stoer of juist Scandinavisch? …

Bekijk

Radiator als eyecatcher? Het kan!

Radiatoren staan bekend als functioneel hulpmiddel om een ruimte te verwarmen. Standaard radiatoren zijn dan …

Bekijk

Fleur je slaapkamer op met kunst

Ben je je huis aan het verbouwen of geef jij je kamer een nieuwe look? …

Bekijk

Hoe kies je het ideale kunstwerk voor jouw interieur?

Er is ontzettend veel creatief talent in binnen- en buitenland. Hierdoor zijn er veel prachtige …

Bekijk