Tips voor een leuke meidenkamer

  • 11 november 2015

  • Door Woonhome.nl

Het eerste waar je aan denkt als je het woord meidenkamer hoort is roze, heel veel roze. Maar tegenwoordig is dit helemaal niet altijd het geval. Meisjes hoeven niet meer altijd een roze kamer en jongens vinden ook andere kleuren dan blauw stoer, maar natuurlijk kan het nog steeds. Lees hier hoe je een echte meidenkamer maakt.

Tip 1: Kies een leuke kleur

Is het tijd om de kamer van je dochter een andere kleur te geven? Ga voor een subtiele oplossing! Vraag aan je dochter welke kleur zij graag op haar muur wilt zien en breng deze gerust op de muur. Bonte kleuren zoals knaloranje kleur kun je het beste op één muur (en de rest verg je wit). Minder opvallende kleuren kunnen wel op twee of meer muren.

woonhome-gekleurde-muur-meidenkamer-meisjeskamer

Tip voor een leuke meidenkamer, geef de kamer een leuke kleur

Wat ook heel leuk is om een gekleurde strook op een witte muur aan te brengen. Zo heeft je dochter toch haar favoriete kleur op haar kamer en hoef je maar een klein deel te verven. Daarnaast is dit juist extra speciaal dan een volledig geverfde muur.

“Wil je geen verf op de muur? Kies dan een plaat die je behangt en aan de muur monteert.”

Tip 2: Hang fotolijstjes op

Is je dochter gek op fotograferen? Print haar mooiste foto’s en stop ze in verschillende fotolijstjes. Zo heeft ze altijd haar beste werk om zich heen. Voor een extra speels effect hang je de verschillende fotolijstjes naast elkaar. Zo heeft ze haar eigen ‘wall of fame’.

woonhome-meidenkamer-lijstjes-fotolijstjes-posters

Tip voor een leuke meidenkamer, Hang foto lijstje en posters op

Tip 3: Creëer een lekker plekje

In een echte meidenkamer wordt vaak lekker gekletst met vriendinnen en hoort een bank om met een kop thee lekker te zitten. Is er niet genoeg ruimte in de kamer voor een bank? Dan biedt een hoogslaper een oplossing. Hieronder kun je bank te plaatsen en door er kussens op te leggen creëer je een heel fijn plekje om lekker te kletsen. Koop een bijzettafeltje waar de meiden hun bekers thee en koekjes op kunnen zetten.

Vind je je kind oud genoeg voor kaarsen in haar kamer? Dan is het het sfeervol om deze ook op de tafel te zetten. Zeg wel tegen je dochter dat ze altijd voorzichtig moet zijn met vuur. Plaats sowieso op elke verdieping een rookmelder als alarmsysteem.

Tip 4: Plaats hippe accessoires

Met het plaatsen van persoonlijke accessoires maak je echt een unieke meidenkamer. Plak mooie muurstickers op een kale muur. Is je dochter helemaal fan van een band of artiest? Hang hier dan een poster van op.

woonhome-roze-kinderkamer-kamer-muur-roze-raambekleding

Tip voor een leuke meiden kamer geef de kamer een roze raambekleding

Tip 5: Hang fleurige gordijnen op

Hang fleurige gordijnen op en maak de meidenkamer nog gezelliger. Kies voor gordijnen die goed bij de stijl van de kamer passen. Zo is het bij een kamer met weinig kleur leuk om afstekende gordijnen te kiezen. Wilt je dochter lichtroze gordijnen? Erg leuk, maar let erop dat deze vaak veel licht doorlaten. Kies dan voor een rolluik aan de buitenkant van het raam. Deze maakt de kamer niet alleen donkerder, maar is ook een goede manier van inbraakpreventie.

woonhome-roze-gordijnen-kamer-kinderen

Tip voor een leuke meidenkamer, Roze gordijnen

Bron foto’s:
nysaan.com, ebabee.co.uk, Pinterest.com

Bekijk ook

Geniet veel langer in je tuin deze terrasoverkapping mogelijkheden

De tuin is er om van te genieten, ook als het minder mooi weer is. …

Bekijk

Deze stoffen rolgordijnen zijn perfect voor jouw ruimte

Rolgordijnen zijn er in vele soorten en maten. Je kunt een rolgordijn zo samenstellen dat …

Bekijk

Gevonden: Stijlvolle Scandinavische kledingkast (makkelijk in elkaar te zetten)

Heb je genoeg ruimte voor al jouw kleding? Een kledingkast is best een ‘dingetje’ voor …

Bekijk

Jouw ideale mancave

Het is misschien een beetje cliché maar elke man droomt van zijn eigen plekje. Want …

Bekijk