woonhome-tweedehands-meubels-interieur-1

Tips voor het kopen van tweedehands meubels

  • 06 januari 2021

  • Door Woonhome

De gemiddelde Nederlander houdt er niet van om te veel te betalen voor een product. Gelukkig hoeft dit tegenwoordig ook niet. Je hoeft niet altijd alles nieuw te kopen. Er worden online ook veel tweedehands producten aangeboden in een goede staat. Voor meubels en inrichting kan je tweedehands heel goed slagen. Je kan nog jarenlang plezier hebben van goede tweedehands meubels. Hier lees je een aantal handige tips zodat jij zeker weet dat als je een product tweedehands koopt je zeker weet dat het in een goede staat verkeerd.

Zorg ervoor dat je weet waar je koopt

Voor tweedehands spullen kun je tegenwoordig op allerlei plekken terecht. Zo brengen veel mensen spullen die zij niet meer gebruiken naar een kringloopwinkel in de buurt. Een kringloopwinkel is heerlijk om rond te struinen op zoek naar mooie spulletjes. Ook online worden er talloze tweedehands spullen aangeboden. Te-koop.com is hier een goed voorbeeld van. Op deze website vind je ontzettend veel tweedehands spullen. Op sociale media zijn veel groepen waar tweedehands spullen aangeboden worden. Je kan lid worden van de groep en je ziet dan berichten van mensen voorbijkomen die een stoel, bank of schoenenkast van IKEA te koop aanbieden. Als je dit bericht te zien krijgt in jouw tijdlijn, is de kans groot dat het om iemand uit de buurt gaat. Hierdoor hoef je dus niet ver te reizen om het op te halen.

Woonhome-tweedehands-meubels-interieur-inspiratie-1

Als je goed oplet kan je bijzondere items vinden in een kringloopwinkel.

Woonhome-tweedehands-meubels-interieur-inspiratie-2

Maak van een mooie oude fauteuil met nieuwe bekleding weer een echte eye-catcher.

Bepaal hoeveel het product waard is

Het grote voordeel van tweedehands meubels kopen is dat je er flink door kunt besparen. Vergelijk van te voren voor welke prijs vergelijkbare producten worden aangeboden. En kijk ook naar de staat waar het in verkeerd. Is het zo goed als nieuw, of zie je al wat gebruikerssporen. Om zeker te zijn van je aankoop is het altijd handig om van te voren een afspraak te maken en de staat van het product met je eigen ogen te beoordelen. Vooral als het gaat om een duurdere aankoop. Zag het product er op de foto’s toch een stuk beter uit? Of blijkt dat de omschrijving niet klopt? Mogelijk krijg je nog wat van de prijs af, waardoor alle partijen tevreden zijn.

Betaal niet voordat je het product hebt

Ben je overtuigd en wil je overgaan tot aankoop. Kies altijd maar vooral bij grote, dure tweedehands meubels of andere items voor gelijk oversteken. De meeste online platforms bieden dit als optie. Zo weet je zeker dat je niet betaald en de verkoper het product niet verstuurd. Doe van te voren ook research naar de verkopende partij. Bekijk zijn andere advertenties en lees de reviews over de verkoper. Dit geeft vaak al een goed beeld of verkoper betrouwbaar is. Je kan natuurlijk ook bij een bezoek afrekenen en het product direct meenemen.

Bekijk ook

Tips voor het kopen van tweedehands meubels

De gemiddelde Nederlander houdt er niet van om te veel te betalen voor een product. …

Bekijk

Met dit design meubel van Walter Knoll maak je een statement in elke woning

Het design meubel van het Duitse meubelbedrijf Walter Knoll maakt een grote impact. Interieurliefhebbers en …

Bekijk

Interessante producten

Tenzo Schoenenkast Malibu 3-Deurs – B58 X D24 X H121 – Wit

Deze witte retro schoenenkast Malibu heeft 3 klepdeuren, staat op 2 ronde poten en bevesti ...

Home24 Schoenenkast Gjora, home24

Dimensies: Breedte: 60 cmHoogte: 143 cmDiepte: 24 cm Kleur: Materiaal: . Verzending is gr ...

Schoenenkast Lindholm I

Schoenenkast Lindholm I, Moerteens

Dimensies: Breedte: 110cmHoogte: 145cmDiepte: 38cm Kleur: Materiaal: . Verzending is grat ...

Beschikbaarheid onbekend

Bekijk Bekijk in webshop

Tenzo Schoenenkast Malibu 3-Deurs – B58 X D24 X H121 – Ocean

Deze blauwe retro schoenenkast Malibu heeft 3 klepdeuren, staat op 2 ronde poten en bevest ...