Tips voor sneller internet thuis

  • 12 juli 2016

  • Door Woonhome.nl

Bespaar maandelijks op je internetabonnement

Je kunt al gauw tientallen euro’s per maand kwijt zijn aan je internetabonnement. Besparen op je internetabonnement, zonder je internetsnelheid daarmee te verliezen, lijkt misschien een onmogelijke opgave. Maar dat is het niet! Er zijn een aantal factoren die je internet binnenshuis en buitenshuis vertragen. Wij vertellen je wat je hieraan kunt doen waardoor je optimaal van je internetverbinding gebruikmaakt én mogelijk hierop kunt besparen.

“Tip: Neem ook eens je andere vaste lasten onder de loop. Zoals je energierekening! Vergelijk jouw rekening eens met andere aanbieders. Je kan bijvoorbeeld energie vergelijken op Easyswitch.nl.”

woonhome-vergelijk-internet-thuis-download-streamen

Sneller internet! kijk en vergelijk naar andere aanbieders

Tip 1. Ga na hoe snel je internet op dit moment is

De oorzaak van je trage internet kan bij de provider liggen. Meet daarom eens de snelheid van je internet. Dit kan via diverse website waarbij je je computer aansluit op de netwerkkabel. Als de snelheid bij meerdere metingen niet is, wat je er op dat moment van had mogen verwachten, neem dan contact op met je provider.

Soms kun je weinig veranderen aan de snelheden van je internetverbinding. Zo bepaalt bij een ADSL- of VDSL-internetverbinding de afstand tot de wijkcentrale hoe snel je internet is. Hoe verder jij van de centrale af woont, hoe trager je internetverbinding is. Doe daarom altijd een postcodecheck zodat je kunt controleren wat de beoogde snelheid is op jouw adres.

Tip 2. Verbeter je internetontvangst van je router.

Vanaf je router is het bereik van je draadloze netwerk meestal tussen de vijf en tien meter. Hoe verder je van de router af bent, des te trager je internet. Staat jouw router bijvoorbeeld in de meterkast en gebruik je internet op een zolderkamer? Dan kan de internetsnelheid beperkt zijn vanwege muren en verdiepingen die tussen jou en de router zitten. Zorg daarom dat je router op een centrale plek staat in huis. Het liefst wat hoger zodat deze zo min mogelijk beperkingen heeft. Ook dichtbij het trappengat is bijvoorbeeld een goede plek.

woonhome-internetabonnement-internet-abonnement-sneller-besparen

Internetabonnementen, kijk en vergelijk

Tip 3. Download en installeer een adblocker

Je ziet een pagina vaak veel sneller als je een adblocker hebt geïnstalleerd. Dit komt omdat banners een pagina aanzienlijk vertragen. Een adblocker blokkeert advertenties binnen een webbrowser, waardoor deze dus niet meer inladen. Een kanttekening is wel dat een adblocker alleen de advertenties binnen de webbrowser blokkeert, waardoor je nog wel advertenties ziet via de applicaties die je gebruikt, bijvoorbeeld op je tablet.

woonhome-besparen-op-internet-internetabonnement

Internetabonnementen, kijk en vergelijk op eventuele andere aanbieders

Tip 4. Download via de netwerkkabel

Je kunt tegenwoordig ook legaal je favoriete series downloaden of streamen via je computer. Wil je dat dit sneller gaat? Sluit dan een netwerkkabel aan op je router. Een nadeel is wel dat als jij veel series en films download via één computer, je internet op andere computers in je huishouden trager kan worden.

Tip 5. Vergelijk internetaanbieders

Ben je na het opvolgen van de tips nog steeds niet tevreden over je internetsnelheid? Kijk dan of er een internetaanbieder is die beter aansluit bij jouw behoeften. Vergelijken is geen langdurig onderzoek meer, binnen vijf minuten kun jij zien waar je goedkoper uit bent zonder dat je moet inleveren op internetsnelheid.

Bekijk ook

4x Tuinideeën voor meer sfeer en ontspanning in de tuin

Ieder jaar kriebelen de vingers weer om de tuin weer eens een make-over te geven. …

Bekijk

Een koninklijke slaapkamer à la 2020 met Swiss Sense

Zo net voor of tijdens het voorjaar is hoog tijd om je slaapkamer klaar te …

Bekijk

5 tips voor een goede voorbereiding van je verhuisdag

Voor veel mensen gaat een verhuizing gepaard met de nodige stress en onvoorziene zaken en …

Bekijk

4x must haves die niet mogen ontbreken in jouw huis

Iedereen heeft wel eens behoefte om zich even terug te trekken. Een uurtje sporten, gamen, …

Bekijk