5 tips die jou helpen met klussen

5 tips die jou helpen met klussen

Door:
Woonhome.nl

11 februari 2019

Joehoe! Eindelijk heb je je droomhuis gevonden. Het klussen kan beginnen. Velen kijken hier niet bepaald naar uit en stellen het daarom soms uit. Met deze woonblog krijg jij je zaakjes op orde én misschien zelfs zin om te gaan klussen.

Klustip 1. Schakel je netwerk in

Ken jij in je persoonlijke kring een timmerman of iemand die in de bouw werkt? Vraag ongegeneerd om hulp. Als jij ergens verstand van hebt, zou je ook iemand willen helpen in nood, toch? Vraag je handige buurman even op de koffie (met taart) en vraag om tips. De buurman zal misschien zelfs wel een dagje te hulp willen schieten. Voel je niet opgelaten als je iemand om klushulp vraagt, ook al ken je diegene misschien niet heel goed.

Vraag familie of vrienden om hulp bij het klussen. Misschien is je buurman wel een goede timmerman.

Vraag familie of vrienden om hulp bij het klussen. Misschien is je buurman wel een goede timmerman.

Klustip 2. Lees de handleiding

Veel koppige klussers beginnen zonder de handleiding te lezen. Want ‘hoe lastjg kan het nou zijn?’. Nou, soms kan het best wel lastig zijn. Bespaar jezelf een hoop tijd en lees, onder het gemak van een bakje koffie, de handleiding goed door. Op deze manier eindig je niet met een boutje te veel of met een tafel waar je eigenlijk andere verf op had moeten verven.

Klustip 3. Maak het jezelf niet te moeilijk

De handleiding doorlezen is al een stap in de goede richting. Kijk daarnaast op de streamingsdienst YouTube hoe andere klussers de klus aanpakken. YouTube staat ontzettend vol met hele handige klustips. Het is allemaal gefilmd, dus je krijgt letterlijk een goed beeld van de werkzaamheden. Daarnaast moet je vooral logisch nadenken voordat je begint met klussen. Leg gereedschappen op een tafel, zodat je er beter bij kunt.

Klustip 4. Stel doelen voor jezelf

Als er veel geklust moet worden, lijkt er geen eind aan te komen. Stel daarom een kluslijstje op met alles wat je moet doen. Zet alle klusjes op de goede tijdsvolgorde en zet er data bij. Wanneer wil je je klus af hebben? Stel doelen; zodat je weet wanneer je eventueel een dagje vrij kunt nemen of toch nog een avondje extra moet klussen. Zo houd je het overzicht en ga je met een ontspannen gevoel alles af.

Houd je einddoel voor ogen. Bijvoorbeeld een mooi geschilderde kinderkamer.

Houd je einddoel voor ogen. Bijvoorbeeld een mooi geschilderde kinderkamer.

Klustip 5. Hou je einddoel voor ogen

Het einddoel is voor de meeste klussers wel hetzelfde; dat het huis af is. Soms zie je het niet meer zitten door de berg aan klusjes. maar als je uiteindelijk zit te eten in het door jou verbouwde huisje, weet je waarvoor je het hebt gedaan. Wellicht ga jij later wel werken in de bouw

Bonus klustip: klussen doe je met heerlijke muziek

Klussen is natuurlijk veel leuker met gezellige muziek op de achtergrond. Dus geef je kozijnen een likje verf onder het swingende nummer ‘Dancing on de ceiling’ van Lionel Richie. Of ga voor Kensington met Home again. Heerlijk tijdens het timmeren van je kast. Deze, en nog véél meer nummers vind je in de Spotify afspeellijst van Woonhome ‘Beste klusmuziek’. Zet ‘m lekker aan!

Bekijk ook

Parade Soft Sense: Super zacht en puur natuur

Geef je interieur een natuurlijke basis met de nieuwe tapijtcollectie Soft Sense van Desso in …

Bekijk

Geniet thuis van je vakantiegevoel

Die mooie Indonesische lamp, dat typische Marokkaanse servies, warme meubels uit Noord-Europa of kleurrijke plaids …

Bekijk

De mooiste vakantieherinneringen aan de wand met een vakantiefoto op canvas

Heerlijk ontspannen op het strand in Spanje, kamperen op een camping in Frankrijk. Of juist …

Bekijk

Office Tuesday – Gummo: Nieuw ‘tweedehands’ kantoor

Je zou het niet zeggen maar het hele interieur van het nieuwe kantoor van reclame …

Bekijk