Top 5 Netflix series over interieur

Top 5 Netflix series voor interieurfans

  • 23 januari 2020

  • Door Woonhome

Er is een steeds groter aanbod met geweldige series. Comedy, drama, docu, food en fantasie komen allemaal aan bod. Voor de interieurfans komen er gelukkig ook steeds meer en betere series. Interieurseries die inspireren en je gave ideeën geven voor je eigen woning. Daarnaast is het natuurlijk is het spannend om eens een kijkje in andermans huis te nemen. Huizen kunnen er van buiten soms heel normaal uitzien, terwijl binnen een heuse verrassing wacht. Geen wonder dat ook Netflix een aantal mooie interieurseries online heeft staan. Bekijk hier een Top 5 met de beste Netflix series over interieur!

Hoofdbeeld: inrichting van het Netflix kantoor in Amsterdam. Foto: Stijn Poelstra | Stijnstijl

5. Amazing Interiors: een kijkje in extreme interieurs

Amazing Interiors is niet zomaar een interieurserie. Je komt hier weinig geklus tegen. Deze serie draait namelijk om de meest extreme interieurs. De serie neemt je in een seizoen met 12 aflevering mee naar huizen van de meest passievolle mensen. Huizen met een heuse ingerichte banketzaal of die vol die vol staan met zeer bijzondere auto’s. Ook is er een aflevering met huizen waar je een volledige achtbaan in de achtertuin vindt of een enorm aquarium in de hal. Een horrorhuis voor een filmfanaat, een garage voor een autoliefhebber, een circus in een zeecontainerhuis of een villa met neonverlichting. Je kunt het zo gek niet bedenken of je komt het tegen in deze serie.

Het roze interieur van Kitten Kay Sera in de Netflix serie Amazing Interiors (S1:A10).

Het roze interieur van Kitten Kay Sera in de Netflix serie ‘Amazing Interiors’ (S1:A10).

4. Money for Nothing: fantastische DIY inspiratie

Misschien heb jij deze Netflix-serie nog niet ontdekt. Toch is deze Engelse serie absoluut het kijken waard voor interieursfans en DIY’ers (‘Do-it-Yourselfers). In Money for Nothing redt onderneemster Sarah Moore spullen van de vuilnisbelt. Hierbij krijgen de afgedankte spullen een heel nieuw leven. Een halve badkuip verandert onder haar handen tot een hippe stoel. Een jerrycan blijkt plotseling heel functioneel in de vorm van een lamp. Vintage stoelen krijgen een modern tintje en van een oude kaptafel maakt Sarah Moore een trendy kast. Van deze creatieve serie zijn inmiddels zeven seizoenen gemaakt en op Netflix kun je het eerste seizoen met vijftien afleveringen helemaal bekijken.

Sarah Moore geeft vintage stoelen een modern tintje in 'Money for Nothing' (S1:A2).

Sarah Moore geeft vintage stoelen een modern tintje in ‘Money for Nothing’ (S1:A2).

3. Interior Design Masters: op zoek naar magie

Interieurontwerp is zoveel meer dan alleen een paar muren verven… Dat is precies wat deze serie laat zien. In de achtdelige serie nemen tien ontwerpers het tegen elkaar en proberen ze de beste inrichtingen te verzorgen. Elke week staat er een andere uitdaging klaar: van een bedenkelijke kitsch decoratie, renovatie van studentenkamers tot aan de inrichting van restaurants en idyllische vakantiehuisjes. De designers gaan echt tot het uiterste om fantastische ruimtes te creëren. Het gaat hierbij namelijk niet alleen om de uitdaging. Er staat iets groots op het spel. De winnaar krijgt een topcontract bij een chic hotel in Londen. Voormalig hoofdredacteur Elle Decoration Michelle Ogundehin beoordeeld alle resultaten samen met een aantal panelleden als interieurstylist Laurence Llewelyn-Bowen, retailexpert Mary Portas en huisontwerper Jade Jagger. De presentatie komt van Fearne Cotton.

Kandidaten van de interieur design competitie 'Interior Design Masters' op Netflix.

Kandidaten van de interieur design competitie ‘Interior Design Masters’, een van de Netflix series over interieur.

2. Abstract: design is overal

Netflix series over interieur zijn er genoeg. Maar Netflix heeft ook een eigen special over design: Abstract. Deze documentaireserie gaat over ‘The Art of Design’ in de breedste zin van het woord. Je ziet hoe design alle aspecten van ons leven beïnvloedt. Of dat nu gaat over kleur of over vorm. Design is overal. De 14 afleveringen uit twee seizoenen gaan over onder andere fotografie, illustratie, productdesign, typografie en zelfs bio-architectuur. Houd je vast: alle afleveringen zijn even gaaf.


Afleveringen over architectuur en interieurdesign

Voor de interieurfans zijn er ook nog echte ‘must-sees’.  Aflevering S1:A4, voert je mee in de wereld van architectuur door de bekende Deense architect Bjarke Ingels. Hoe klinkt bijvoorbeeld een schone energiecentrale met een skipiste jou in de oren? In Aflevering S1:A8 draait alles om interieurdesign, waar de Britse designer Ilse Crawford alles vanaf weet. Hij prikkelt echt al je zintuigen. Leuk: je kijkt zowel naar IKEA-meubilair als naar de chicste hotels! Aflevering S2:A1, waarin The Design of ‘Art’ centraal staat, is met Olafur Eliasson. Brokken poolijs in de straten van de stad: het is het kijken waard voor jong en oud.

De bekende Deense architect Bjarke Ingels geeft zijn visie op architectuur design. Deze aflevering van Abstract neemt je mee in al zijn bekende werken (S1:A4).

De bekende Deense architect Bjarke Ingels geeft zijn visie op architectuur design. Deze aflevering van Abstract neemt je mee in al zijn bekende werken (S1:A4).

1. The World’s Most Extraordinary Homes: topserie met tophuizen

BBC weet altijd weer met goede series te komen. Zo ook in The World’s Most Extraordinary Homes. Pier Taylor is een vele malen bekroonde architect. Caroline Quentin is in de eerste plaats actrice, maar houdt ook ontzettend van huizen. Samen reizen ze de wereld over om de mooiste woningen in kaart te brengen. Zo komen ze terecht in de meest gave huizen ter wereld. In iedere aflevering staat er een andere omgeving centraal. De ene keer kom je in onbedwingbare bossen terecht. De andere keer bezoek je een overweldigende kustlijn. Zo kom je bijvoorbeeld terecht in een charmant familiehuis of een zomerhuisje rond een rots in Noorwegen. Of je ziet India, met een bijzonder lichtfort, een bijzonder huis met origami-daken of een woning die een nieuwe kijk geeft op theeplantages. Één ding is bij elke aflevering zeker. Zowel het huis als de omgeving zullen je bijblijven. Wil jij de meest bijzondere woningen ter wereld zien? Reis dan mee met dit stel en bewonder!

Pier Taylor en Caroline Quentin gaan op in het Shokan huis in de New Yorkse bossen, ontworpen door Jay Borgmann (S1:A2).

Pier Taylor en Caroline Quentin gaan op in het Shokan huis in de New Yorkse bossen, ontworpen door Jay Borgmann (S1:A2).

Netflix series over interieur

The Great Interior Design Challenge, Stay Here, Tiny House Nation, Big Dreams Small Spaces: natuurlijk staan er nog veel meer series op Netflix over interieur en wonen. Maar de bovenstaande vijf Netflix series over interieur zijn echt verrassend en zeker goed om mee te beginnen. Perfect om inspiratie op te doen voor je eigen woning. Veel kijkplezier!


Bekijk ook

De ideale keukenopstelling voor jouw interieur

De keuken is een steeds populairdere plek in huis. In een keuken kun je tegenwoordig …

Bekijk

Nieuw en tweedehands: dit zijn de beste bureaustoelen voor je thuiskantoor

Nu we meer thuiswerken is een goede bureaustoel extra belangrijk. Op kantoor had je misschien …

Bekijk

Maak een statement met tapijt

Exit schoenen of laarzen, enter sokken, pantoffels of zelfs blote voeten. Liep je namelijk eerst met …

Bekijk

De Kamado BBQ: een must have voor echte barbecue liefhebbers

Echte Grillmasters opgelet, de keramische Kamado BBQ is dé trend op het gebied van barbecues …

Bekijk