Trap renoveren voor extra stijl in huis

  • 14 juni 2016

  • Door Woonhome.nl

Bij het verbouwen van een woning denk je vaak het eerst aan de keuken, de badkamer of de tuin. Een onderdeel die je vaak over het hoofd ziet is de trap. Een trap schilderen, stofferen of van een laagje kurk voorzien is misschien ook wel het enige waaraan je denkt. Maar er zijn heel veel mogelijkheden om je trap te renoveren. En door je trap te renoveren kun je de stijl helemaal aansluiten op jouw wensen en behoeften. Gebruik dit artikel vooral als inspiratie om een idee te krijgen van de verschillende mogelijkheden voor traprenovatie.

“Het zal je verbazen hoeveel invloed de stijl van je trap heeft op je interieur. Helemaal wanneer je trap in de woonkamer uitkomt!”

woonhome-hoe-werkt-traprenovatie

Traprenovatie, extra stijl in huis

Hoe werkt traprenovatie?

Een traprenovatie is eigenlijk geen grote klus. Je hele trap eruit halen is niet nodig; met de technieken van nu hoef je alleen je oude trapbekleding te verwijderen, zodat je alleen de kale treden overhoudt. Voor deze kale treden zijn dan speciale overzettreden beschikbaar in allerlei materialen zoals pvc, laminaat of eikenhout. Hierbij is alles mogelijk. Van de juiste maat voor jouw specifieke trap tot aan jouw persoonlijke voorkeur voor kleuren en stijl. De overzettreden zijn binnen een dag geplaatst waardoor traprenovatie zeer weinig tijd in beslag neemt.woonhome-stoffering-trap-traptreden-stof-bekleding

Traprenovatie, traptreden bekleden stofferen

“Een andere optie is het stofferen van de trap waarbij men tapijt over de kale treden aangebracht. Deze vorm van traprenovatie is ook binnen een dag uit te voeren.”

woonhome-donkere-trap-traptreden-licht

Traprenovatie, traptreden met donker en licht bekleed

woonhome-traptreden-trend-traptrend-woonstijl-wonen

Traprenovatie, extra stijl in je huis

De laatste woontrends van 2020 voor je trap

Laminaat en pvc overzettreden zijn te verkrijgen in bijna elke denkbare print. Daarbij zijn er een aantal favorieten die de trap een ongekende elegantie geven. Zo zijn donkere houten traptreden erg populair met daaronder witte stootborden. Je kan ook kiezen voor massief eikenhout (vanaf €2000,-) of voor een imitatie eikenhouten look van laminaat of pvc (vanaf €900,-). Staat de trap op een plek die weinig licht doorlaat? Kies dan voor treden lichte traptreden. Licht houten treden geven je ruimte een lichter gevoel zeker wanneer het gaat om een open trap.

woonhome-led-verlichting-traptreden-verlichting-strip

Traprenovatie, trapverlichting

woonhome-verlichte-traptreden-led-strip-ledverlichting

Traprenovatie, trapverlichting voor extra stijl in je huis.

“Een andere mogelijkheid is om LED-verlichting onder je traptreden te plaatsen. Dit geeft erg veel sfeer in je woning!”

Trap renoveren met de gestoffeerde traptrend

Stoffering van de trap is ook erg populair. Wel moet er rekening mee gehouden dat je deze minimaal tweemaal per week moet stofzuigen, vooral bij wat dikker tapijt. Bij woningen met veel lichtinval is een donkerde trapbekleding een geliefde stijl. De stoffering bestrijkt dan de gehele traptreden. De zijkanten zijn meestal wit geschilderd en de trap heeft donker houten leuning.

woonhome-gestoffeerde-traptrend-trap-brickwall-brick-wall

Traprenovatie, trap gestoffeerd voor extra stijl

“Het spelen met kleuren is een erg belangrijk onderdeel van traprenovatie. De trap mag er niet te druk uitzien maar moet zeker ook niet ‘gewoontjes’ ogen.”

Belangrijke aandachtspunten voor je traprenovatie

Enthousiast en wil je je trap renoveren? Houd dan rekening met de volgende punten:

Bron foto’s: ilgranito.be, vormlab.nl, designmag.fr, optimise-design.com, pinterest.com

Bekijk ook

Meubels van Phil Procter: intelligent en elegant

Een plank met een subtiele plooi in het midden, zodat foto’s en kaarten rechtop blijven …

Bekijk

7 toffe tips om je schoenen te ordenen

Door gastblogger Sheelagh (Sheelaghmairi.nl) "Schoenen. Als je mijn blog regelmatig leest of me persoonlijk kent weet je …

Bekijk

Zo ziet de toekomst van keukens eruit: duurzaam en stijlvol

Dat het Deense Kvik volop de kaart wil trekken van groen en milieuvriendelijk, wist je …

Bekijk

Handig! Met deze app bespaar je energie

Check jij je energieverbruik weleens? Of je jaarnota? Slim! Oxxio maakt dit eenvoudiger en leuker …

Bekijk