Trend: mat zwart in de badkamer

Trend: mat zwart in de badkamer

  • 28 november 2018

  • Door Woonhome.nl

Heb jij weleens gekeken naar mat zwart badkamermeubilair? Zwart sanitair is namelijk helemaal trendy en niet zonder reden. Het geeft de badkamer een luxe uitstraling, zonder dat je daarbij aan comfort hoeft in te leveren. Wel is het belangrijk dat je let op het materiaal van het sanitair, want het onderhoud van zwart badkamermeubilair is anders dan dat van zilver of chroom sanitair.

Zorg voor de juiste schoonmaakproducten om jouw sanitair mooi te houden!

Zorg voor de juiste schoonmaakproducten om jouw sanitair mooi te houden!

Minimalisme

Zwart sanitair, het liefst met een matte afwerking, is één van de grootste badkamertrends van het moment. Een mat zwarte douchecabine in combinatie met witte tegels geeft jouw badkamer bijvoorbeeld een stoere én elegante look. Als je de rest van het interieur daarnaast eenvoudig houdt, creëer je een prachtig minimalistisch effect.

Mat zwart sanitair staat ook erg fraai in de rest van je huis. Een zwarte stenen wastafel geeft jouw toiletruimte bijvoorbeeld direct een chique afwerking, zonder dat jij daar extra moeite voor hoeft te doen. Daarnaast is zwart badkamermeubilair beschikbaar in elk budget, dus je maakt je minimalistische badkamer net zo duur als jij zelf wilt!

Donkere badkamers met een matte afwerking zijn de trends van het moment

Donkere badkamers met een matte afwerking zijn de trends van het moment

Onderhoud

Mat zwart sanitair is niet onderhoudsvrij, ondanks de donkere kleur. Donkere vlekken zie je natuurlijk niet, maar kalkaanslag vormt wel een probleem. Het is daarom belangrijk dat je een mat zwarte douchewand bijvoorbeeld goed schoonmaakt. Kies hierbij voor een zacht reinigingsmiddel op basis van citroenzuur en vermijd reinigingsmiddelen op basis van azijnzuur, zoutzuur of chloor.

Als je jouw mat zwarte sanitair zoveel mogelijk krasvrij wilt houden, is het beter om geen schuursponsjes of microvezeldoeken te gebruiken.

Zorg voor de juiste afwerking voor jouw meubilair, dit voorkomt krassen of slijten!

Zorg voor de juiste afwerking voor jouw meubilair, dit voorkomt krassen of slijten!

Materiaal

Ook het materiaal heeft invloed op de duurzaamheid van jouw zwarte badkamermeubilair. Zwart sanitair met een poedercoating krijgt bijvoorbeeld snel krassen en is zeer bevattelijk voor vlekken. De beste keuze is daarom zwart sanitair met een gegalvaniseerde afwerking. Dat is krasbestendig, duurzaam en slijt minder snel dan een poedercoating.

Nu je weet waar je op moet letten bij mat zwart sanitair, is het tijd om inspiratie op te doen! Hieronder staan daarom een aantal voorbeelden van mat zwart sanitair in de badkamer. Kijk voor meer inspiratie bijvoorbeeld eens naar de producten van Crosswater!

Tip: Kijk hier met welke zwarte badkameraccessoires je een prachtige New Yorkse loftstijl creëert.

Bekijk ook

Trend: mat zwart in de badkamer

Heb jij weleens gekeken naar mat zwart badkamermeubilair? Zwart sanitair is namelijk helemaal trendy en …

Bekijk

Welke badkamerstijl past bij jou?

In een badkamer moet je volledig tot rust kunnen komen. Dit werkt het beste als …

Bekijk

Een budget badkamer make-over? Check deze tip!

Is jouw badkamer wel toe aan een nieuwe sfeer? Is het wastafelmeubel niet meer wat …

Bekijk

Designvloer van MeisterDesign: de nieuwste generatie vinylvloeren

De Duitse vloerenproduct MeisterWerke komt met een speciaal assortiment vinylvloeren: Rigid Core. Deze nieuwste generatie …

Bekijk