Trend van het moment: de steigerhouten loungeset

Duurzaam douglas hout is de nieuwe trend als vervanger van steigerhout

  • 09 februari 2020

  • Door Woonhome.nl

Je kan er niet omheen: houten loungeset. Terrassen, balkons en tuinen staan er vol mee. En dat is niet zo gek. Hout geeft jouw buitenruimte een stoere en toch warme uitstraling. Omdat het hout continue buiten staat wil je een sterk en duurzame houtsoort. Daarom zien we dat douglas hout zijn entree maakt als vervanger van steigerhout.

Uiteraard kun je ook zelf aan de slag gaan met steigerhout en spijkers, toch kun je ook voor de kant-en-klare sets gaan!

Uiteraard kun je ook zelf aan de slag gaan met steigerhout en spijkers, toch kun je ook voor de kant-en-klare sets gaan!

Waarom je kiest voor een tuinset van Douglas hout

Een van de belangrijkste redenen om voor douglas hout te kiezen is omdat het een super harde houtsoort is. Het hout gaat jarenlang mee en wordt er eigenlijk alleen maar mooier op. Dit komt doordat het hout prachtig vergrijst waardoor je een unieke look krijgt.

Een tuinset voor de niet-handige-Harry

Als je ook een mooie tuinset wilt van douglas hout kan je natuurlijk zelf aan het klussen slaan. Koop een stapel douglas hout en spijkers en kijk hoe ver je komt. Voor de mensen onder ons die niet de skills (of tijd) hebben om zelf iets te maken zijn er gelukkig ook kant-en-klare tuin en loungesets.

Wil je een douglas loungeset kopen? Let dan in je keuze op dat je eersteklas douglas hout en kussens koopt, want dit is minstens zo belangrijk als het uiterlijk!

Koop het beste steigerhout voor de loungeset! Kwalitatief hout blijft namelijk langer goed en kan beter tegen de weersomstandigheden. 

Koop het beste steigerhout voor de loungeset! Kwalitatief hout blijft namelijk langer goed en kan beter tegen de weersomstandigheden.

Het beste hout voor je tuinset

Die prachtige loungeset waarmee jouw tuin de show steelt in de zomer moet wel stevig zijn. Daarvoor is het belangrijk van welke houtsoort de set gemaakt is. Tuinmeubels moeten namelijk een hoop verdragen: spontane regenbuien, harde wind en als je pech hebt zelfs sneeuw of hagel. Kwalitatief goed douglas hout blijft langer stabiel en recht in barre weersomstandigheden. Zo heb je minder last van hars en gaat je set langer mee.

Een steigerhouten bank zit natuurlijk niet heel comfortabel, met zachte kussens voorkomen je dat je met rugpijn naar bed gaat.

Een houten bank zit natuurlijk niet heel comfortabel, met zachte kussens voorkomen je dat je met rugpijn naar bed gaat.

Kussens voor je tuinset zijn belangrijk!

Leuk hoor, zo’n houten tuinbank, maar dat zit natuurlijk niet bepaald comfortabel. Wat mist er dan nog? Juist: lekker zachte kussens. Een dik en zacht kussen maakt het verschil tussen uren doorzakken op een zwoele zomeravond of vroeg naar bed met rugpijn. En dat eerste klinkt toch een stuk leuker.

Hier moet je op letten

Bij het uitzoeken van kussens zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Allereerst moeten ze natuurlijk lekker zitten. Een dikte van minstens 10 centimeter is prettig, maar more is better. Vanaf 12 centimeter zit je écht goed. Kies daarnaast voor kussens die tegen een spatje regen kunnen want die zomerse buien komen vaak uit het niets!

Tot slot wil je natuurlijk dat de kussens even meegaan. Kies afritsbare en wasbare kussenslopen uit. Zo kun je ze af en toe opfrissen voor nieuw gebruik. Kussens waar polyester in verwerkt is, verkleuren bovendien minder snel. Zo gaat die mooie kleur extra lang mee!

Kies de juiste kussens voor de beste comfort op jouw loungeset!

Kies de juiste kussens voor de beste comfort op jouw loungeset!

Bekijk ook

De perfecte eethoek: Tips en advies bij de keuze van een eettafel

De eettafel is in veel huishoudens het kloppend hart van het gezin. Het is de …

Bekijk

Wat is een kamersteiger?

Een kamersteiger, wat is dit eigenlijk? En voor welke klussen zet je deze eigenlijk in? …

Bekijk

Kleurrijke kunst voor in huis

Een schilderij aan de wand maakt je interieur compleet. Ook zorgt een kleurrijk doek voor …

Bekijk

Dit kun je doen tegen de eikenprocessierups

Rode bultjes, jeuk en allergische reacties: de eikenprocessierups veroorzaakt heel wat leed. Dit insect teistert …

Bekijk