De trends voor kantoorinrichting in 2018

De trends voor kantoorinrichting in 2018

  • 21 januari 2018

  • Door Woonhome.nl

Een fijn interieur is niet alleen thuis belangrijk. Ook de inrichting van een kantoor is essentieel om goed te kunnen werken. Een werkplek die praktisch en stijlvol is ingericht bevordert je creativiteit en maakt het een fijne plek om te werken. Of je nu werkt vanaf de eettafel, in een apart thuiskantoor of vanuit een kantoorruimte in Utrecht: het is belangrijk om een inspirerende werkplek te maken. Lees hier trends en tips voor een prettig kantoor. 

Trend 1: Groen, groener, groenst!

Planten op kantoor zijn een absolute trend. Steeds meer kantoren zijn gedecoreerd met planten. En ook aankomend jaar zet deze groene trend zeker door. Planten zorgen niet alleen voor gezelligheid en een huiselijke uitstraling. Planten zorgen ook voor zuurstof. Over het algemeen hebben planten de kleur groen en dat is een positieve kleur. De kleur biedt positiviteit en energie. Daarnaast verbinden planten ook collega’s; je zorgt er immers samen voor dat de planten in leven blijven.

Trend 2: De industriële look voor je kantoor

Steeds vaker zie je op kantoren de industriële stijl voorkomen. Denk hierbij aan robuuste houten tafels met stalen poten, zwaar metalen vintage kasten en een stenen muur (brick wall). Deze stoere stijl is een absolute trend. Werknemers en kantoorstylisten verplaatsen de industriële stijl vanuit huis – waar deze trend ook gaande is – graag naar de werkvloer. Een bijkomend voordeel: is dat de industriële stijl grovere en stevigere meubels bevat. De levensduur van deze vintage meubels is vaak langer! Hierdoor investeer je eenmalig in prachtig meubilaire om er vervolgens jarenlang van te genieten.

Trend 3: Ergonomie meets stijl

Huiselijkheid en gezelligheid komen steeds vaker terug op kantoren. Belangrijk is om met de meubels wel rekening te houden met je lichaam. Wie op kantoor werkt, zit vaak meerdere uren per dag achter elkaar in dezelfde houding. Hierbij is het belangrijk dat je op een goede stoel zit. Dat je je bureau op de juiste hoogte hebt afgesteld. Én dat het beeldscherm voor je op de goede afstand is geplaatst. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld je bureaustoel voor kantoor! Op steeds meer kantoren (groot en klein) staan er speciale meubels die een actieve werkhouding en ergonomie bevorderen. Denk aan een stabureau of een speciale zitbal.

Voor je een kantoor inricht, is het natuurlijk wel handig om een eigen kantoor te hebben. Kantoorruimte vind je gemakkelijk via een makelaar, maar ook online kun je je zoektocht starten. Kijk bijvoorbeeld eens op de website Kantoorruimtevinden.nl. Op deze website kun je naast je kantoorruimte vinden, de ruimte ook helemaal inrichten. Ook bevat het platform een  webshop waar je passende en ergonomische meubels voor in jouw kantoor kunt kiezen!

Huur je voor het eerst een kantoor? Wellicht komen deze tips je goed van pas

Tip 1: vind kantoorruimte in een bedrijfspand of verzamelgebouw

Door een kantoorruimte te huren in een pand met meerdere bedrijven, geniet je van verschillende voordelen. De huurprijs is aanzienlijk lager wanneer je alleen de ruimte huurt die je nodig hebt, dan wanneer je het volledige pand huurt. Daarnaast omring je jezelf met diverse ondernemers, wie weet rolt daar nog een leuke samenwerking uit!

Tip 2: Wel of geen klanten over de vloer?

Lees het contract goed door en let op de regels die voor jou belangrijk zijn. Is het mogelijk om klanten uit te nodigen? Mag je ze ontvangen op kantoor en heb je ook de ruimte om ze netjes te verwelkomen? Check het goed in je contract! Het zou jammer zijn als je alsnog buiten de deur moet afspreken met klanten.

Tip 3: Groeien?

Denk je dat je bedrijf binnenkort een groei doorgaat maken? Bedenk dan goed of dat mogelijk is in het pand waar je zit. Is het mogelijk om je bedrijf uit te breiden? Mooi! Anders zou je er ook op kunnen letten of het contract wat je afsluit flexibel is. Zonde als je nog aan een contract vastzit en je van locatie moet wisselen omdat je bedrijf groeit.

Tenslotte is het natuurlijk belangrijk om je kantoor zo fijn mogelijk in te richten. Houd daarmee rekening met een neutrale stijl die past bij jou en de eventuele werknemers. Woonaccessoires bieden inspiratie en stimuleren de creativiteit, maar overspoel jezelf, klanten en werknemers niet.

Bekijk ook

Tips voor het kopen van een stapelbed

Heb je niet zo veel ruimte in huis? Dan kun je twee kinderen bij elkaar …

Bekijk

100 Pins!

Op onze Pinterest-pagina hebben we 100 mooie foto’s van meubels en woonaccessoires geplaatst. En dit …

Bekijk

Een nieuwe wasmachine? Lees deze tips!

Kleding, beddengoed, zwemspullen, de knuffels, duploblokjes (ja dat kan echt!)…Met kinderen in huis staat de …

Bekijk

Van sportschoolhouder tot vintage recycle specialist

Een opmerkelijke transformatie mag je wel zeggen. Huib Boersma, eigenaar van Boersma sport in Amersfoort, …

Bekijk