Trendy én praktisch – het kledingrek!

  • 13 september 2016

  • Door Woonhome.nl

Kleding, we zijn er iedere dag mee bezig. Het is dan ook prettig als je een handige manier hebt om de kleding die je op dat moment niet draagt netjes op te bergen. Natuurlijk ligt de ‘gewone’ kledingkast daarbij voor de hand. Je alledaagse kledingstukken berg je daarin op een overzichtelijke en stofvrije manier op. Toch zijn er ook andere manieren om je kledingstukken een plekje te geven die misschien handiger én leuker zijn. Zeker als het gaat om de items waar je echt blij van wordt, is het maar de vraag of je ze wel weg moet stoppen in een kledingkast. Met een kledingrek geniet je van deze mooie stukken, ook als je ze niet draagt!

Volop mogelijkheden

Denk je bij een kledingrek aan zo’n metalen constructie op wieltjes, die je vrij in je kamer plaatst? Weet dan dat dit pas een van de vele mogelijkheden is in de wereld van de kledingrekken. Dit soort opbergers is in de eerste plaats in vele uitvoeringen kant en klaar te koop. Ze zijn er in zoveel verschillende afmetingen, kleuren, materialen en stijlen dat het wel heel raar moet lopen wil je niets naar je zin online of in de winkel kunnen vinden. Behalve het kopen van een rek in een zaak kun je je creativiteit ook de vrije loop laten en je eigen unieke rek maken. Voordat je naar de winkel gaat of je toolkit tevoorschijn haalt, is het wel aan te raden jezelf eerst goed af te vragen wat je precies wilt bereiken met je nieuwe meubelstuk. Als je op voorhand even goed op een rijtje zet wat je belangrijk vindt, heb je er straks optimaal plezier van!

Inventariseer je wensen

Wat verwacht je van het kledingrek dat je in huis wilt halen of zelf wilt gaan maken? Natuurlijk kun je het puur zien als een uitbreiding van je mogelijkheden om kleding op te bergen. Dan kun je misschien volstaan met een strakke uitvoering, die je ofwel op de grond plaatst (al dan niet op wieltjes), ofwel aan de wand of aan het plafond bevestigt. Het voordeel van deze laatste opties is dat ze geen vloeroppervlak in beslag nemen, en dat is onder andere bij het stofzuigen erg handig. De meest basic uitvoeringen van het kledingrek ogen heel ruimtelijk en dat is, zeker als je wat kleiner behuisd bent, mooi meegenomen. Ben je ervan overtuigd dat dit het soort rek is dat je zoekt, dan heb je vervolgens nog de keuze uit flink wat uitvoeringen. Van strakke metalen constructies tot en met houten kledingrekken met een landelijke uitstraling: er is voor elk wat wils! De subtiele aanpak Hoef je wat jou betreft de kleding op deze trendy rekken niet voortdurend en vanuit iedere hoek ‘in beeld’ te hebben, dan kun je het ook anders aanpakken. Wat dacht je er bijvoorbeeld van om het rek (of bijvoorbeeld alleen een stang) te bevestigen ín een kast die aan één kant open is? Zo profiteer je aan de ene kant van het decoratieve effect van een kledingrek, terwijl je tegelijkertijd niet vanuit iedere hoek tegen je kleding aankijkt. Plaats de kast bijvoorbeeld zo dat je de kleding wel ziet als je de (slaap)kamer binnenkomt, maar niet als je in bed ligt. De gesloten achterkant van de kast zorgt voor een rustig beeld – en dat slaapt wel zo lekker! Als je zo een of meer kledingrekken in het interieur van je slaapkamer toepast, creëer je eigenlijk een beetje het luxe gevoel van een echte walk-in closet!

Geef je creativiteit de ruimte

Voel je wel wat voor een kledingrek, maar vind je niets van je gading in het standaard aanbod van de meubelwinkels? Of heb je gewoon zin om zelf je eigen unieke kledingrek te maken? Dan is vrijwel alles mogelijk en wordt je alleen beperkt door de grenzen van je eigen fantasie. Loop gewoon eerst even een rondje door je huis (en vooral ook je schuur of berging) en bekijk al je meubelstukken eens door een andere bril. Zo zou dat houten trapje dat ongebruikt in je berging staat een prima kledingrek kunnen zijn, zelfs (of misschien wel juist) als er wat verfspetters op zitten! En hetzelfde geldt voor die open houten boekenkast: ook daar is in een handomdraai een stang in te bevestigen. Het leuke van een houten basis is dat je er dan met verf ook nog eens je eigen kleurtje aan kunt geven, zodat je nieuwe aanwinst perfect in je slaapkamer past.

Schatten uit de natuur

Vind je in je huis geen materialen die je om kunt toveren in zo’n hip kledingrek? Ga er dan op uit en houd in de natuur je ogen goed open. Als je je creativiteit de ruimte geeft, is de natuur een meer dan bruikbare inspiratiebron. Een mooie, stevige tak die je met (naturel) touwen aan je plafond bevestigt, levert een kledingrek met een geweldige natural look op. Of ga een dagje strandjutten en gebruik een door de zoute golven verweerde plank als basis voor een wandconstructie waar je een aantal kledinghaken op bevestigt. Zo haal je het strand in huis én heb je een origineel kledingrek dat niemand anders heeft. Haal je liever de sfeer van het bos naar binnen? Gebruik dan schijven hout, lvan een echt stuk boomstam, waar je haken op vastschroeft.

Blikvanger in je interieur

Als je eenmaal gaat spelen met het fenomeen kledingrek, zal je zien dat de mogelijkheden echt eindeloos zijn. Kledingrekken kunnen precies de vorm aannemen die bij jou en je interieur past, zeker als je zelf iets gaat maken. Ook als je voor een kant en klaar exemplaar gaat, is de keuze enorm. Met een kledingrek voeg je hoe dan ook een speels element aan je interieur toe, dat er ook nog eens voor zorgt dat je iedere dag kunt genieten van de beste items uit je kledingcollectie. Want zeg nu zelf, dat ontzettend leuke jurkje dat je alleen bij speciale gelegenheden draagt, is toch eigenlijk veel te mooi om weg te stoppen achter de deuren van je kledingkast?

Bekijk ook

Creëer sfeer in je woning met houten jaloezieën

Nog altijd kiezen veel mensen voor gordijnen wanneer ze op zoek zijn naar raamdecoratie. En …

Bekijk

Hebbes: je woonstijl doorgevoerd in jouw trap

De één houdt van verfrissend modern terwijl een ander een rustiek interieur juist kan waarderen. …

Bekijk

40 Foto’s waardoor je een Eames Lounge Chair wilt hebben

De Eames Lounge Chair is misschien wel de meest iconische fauteuil die bestaat. De Eames …

Bekijk

Kunststof kozijnen: tips en voordelen

Het vervangen van je kozijnen is niet zomaar even een klusje. Waarschijnlijk heb je bergen …

Bekijk