Trendy: het interieur helemaal vol met kamerplanten

Trendy: het interieur helemaal vol met kamerplanten

  • 06 november 2019

  • Door Woonhome.nl

Er is bijna geen interieur meer waar je ze niet ziet staan; kamerplanten. Ze zijn ontzettend populair en dat is ook niet gek. Kamerplanten bieden veel voordelen én geven het interieur een levendige sfeer. Daarom nemen we al vaak geen genoegen met maar één kamerplant. Het mooiste is om een prachtige oase van planten te creëren. In dit artikel lees je waarom!

De kamerplant als eyecatcher in het interieur

De kamerplant heeft sinds de botanische interieurtrend het ‘stoffige’ image flink van zich afgeschut. Planten geven een interieur een levendige sfeer dankzij de spannende kleuren en bladeren. Ze zijn een aanvulling op je interieur en zelfs een eyecatcher! Denk bijvoorbeeld aan een grote groene plant met prachtige bladeren die de show steelt in je interieur. Maar ook een hoekje of nis met een aantal planten gegroepeerd is een mooie eyecatcher in de ruimte.

Grote kamerplant in de slaapkamer als eyecatcher.

Grote kamerplant in de slaapkamer als eyecatcher.

De voordelen van (heel veel) kamerplanten

Naast het trendy effect van exotische kamerplanten biedt een plant nog meer voordelen. Zo zorgen planten voor meer zuurstof én dus een schonere lucht in huis. Ze werken ontspannend en zorgen voor stressvermindering. Planten in de slaapkamer zorgen er bijvoorbeeld voor dat je beter en dieper slaapt. Dankzij de zuurstof die een plant afgeeft geniet je van een betere nachtrust.

Gedecoreerd hoekje in de woonkamer met meerdere kamerplanten.

Gedecoreerd hoekje in de woonkamer met meerdere kamerplanten.

Stekjes uitwisselen!

Wanneer je veel planten in huis hebt staan maak je ook op een gemakkelijke manier nieuwe stekjes. Niet alleen voor jezelf maar ook voor anderen zijn stekjes ontzettend leuk. In plaats van een nieuwe kamerplanten te kopen geef je een stekje cadeau. Of wat dacht je van het uitwisselen van stekjes? Zo heb je beide weer een geheel nieuwe plant in huis. Het mooiste hiervan is om te zien hoe zo’n klein stekje uitgroeit tot een grote en prachtige plant die je zelf gestekt hebt!

Groen en gewoon doen: een speelse mix van diverse kamerplanten.

Groen en gewoon doen: een speelse mix van diverse kamerplanten.

Mooi en puur: onbewerkt hout met een groene touche van kamerplanten.

Mooi en puur: onbewerkt hout met een groene touche van kamerplanten.

Tuincentrum: hét adres voor de kamerplant!

Je moet ergens beginnen met een planten verzameling. Ga eens langs bij een tuincentrum waar ze je helpen en adviseren welke kamerplanten geschikt zijn. Bij een gerenommeerd tuincentrum koop je uiteraard allerlei artikelen voor het inrichten van een tuin. Denk aan schuttingen, ophoogzand, planten en bestrating. Maar hier vind je ook de mooiste kamerplanten, potgrond, bloempotten en verzorgingsartikelen voor planten. De ideale plek om op zoek te gaan naar jouw nieuwe kamerplanten én voor deskundig advies.

Bekijk ook

Met deze woonaccessoires fleur je budgetvriendelijk elke ruimte op

Een fris en nieuw interieur: dat willen we allemaal wel eens. Laat je portemonnee het …

Bekijk

Warm de winter in met een warmer huis

De herfst is van start gegaan en dit merken we meteen aan de frisse temperaturen. …

Bekijk

Bulbo lights: speciaal zonlicht voor jouw planten in huis

Groen, Groener, Groenst. Dé woontrend van dit moment is een interieur vól met planten, cactussen …

Bekijk

Woontrend: Velours! 💕 Durf jij het aan?

Ken jij Sofacompany al? Deze Deense design meubelshop opende onlangs nog een gave showroom in …

Bekijk