Tuin aanpakken? 4x tuinrenovatie tips

Door:
Woonhome.nl

25 april 2019

Besloten om de tuin een nieuwe look te geven? Dan ontdek je al gauw dat er veel bij komt kijken. Een tuin opknappen is iets meer werk dan een middag bikkelen. Zorg dat je goed voorbereid begint aan de tuinrenovatie. Zeker wanneer er veel groen in de tuin staat dan vraagt dit ook om meer onderhoud. Lees deze 4 tips die helpen bij het aanpakken van de tuin!

Voorkom extra werk en maak een goed plan van aanpak, met een strakke planning pak je die renovatie goed aan!

Voorkom extra werk en maak een goed plan van aanpak, met een strakke planning pak je die renovatie goed aan!

#1: Maak een (tuin)plan van aanpak!

Beginnen zonder een echt plan zorgt alleen maar voor meer werk. Bedenk dus van te voren goed wat je gaat veranderen in de tuin. Welke materialen en gereedschappen zijn hiervoor nodig om deze klus te klaren? Maak daarnaast ook een overzicht van kosten die bij een tuinrenovatie komen kijken. Met een strakke planning weet je precies wanneer je welk stuk van de tuin gaat aanpakken. En daarnaast geeft jouw overzicht van gereedschap aan wat je hiervoor nodig hebt en wanneer. Zo weet je van tevoren wanneer je bijvoorbeeld een kleine graafmachine nodig hebt. Tijd genoeg om dit van tevoren te regelen!

#2: Maak een moodboard voor de tuin

Na het bepalen van de klussen, gereedschap en materialen begin je met een moodboard. Welke sfeer gaat de tuin krijgen? Welke kleuren en materialen ga ik toepassen? Dit soort moodboards zijn vaak voor interieurs gemaakt maar ook voor de tuin komt dit goed van pas. Een tuin moodboard helpt je een beeld te vormen hoe de tuin eruit gaat zien. Dit helpt ontzettend tijdens het renoveren van de tuin.

Gebruik Google of Pinterest om inspiratie op te doen en zo creëer jij een moodboard voor jouw tuin!

Gebruik Google of Pinterest om inspiratie op te doen en zo creëer jij een moodboard voor jouw tuin!

#3: Regel een bouwcontainer

Bij een tuinrenovatie komt ook veel afval kijken. Helaas past dit niet allemaal in de afvalcontainer die je hebt. En dus heb je een bouwcontainer nodig. Met een bouwcontainer hoef je niet telkens op en neer te rijden met tuinafval naar het stort. Het bespaart je dus veel tijd én gedoe. Afval gaat direct in de grote bouwcontainer en je hebt er geen last meer van. Plaats een groencontainer voor de deur zodat je er geen omkijken naar hebt.

Wist je dat afvalcontainers ideaal zijn voor:

  • Groenafval
  • Houtafval
  • Grond

Een container voor tuinafval huur je al vanaf 3 m3 dus ook in de stad zet je er direct eentje voor de deur!

#4: Tuinrenovatie zonder groene vingers

Heb jij echt geen groene vingers? Dan is hulp altijd fijn! Een hovenier is de perfecte oplossing en weet waar hij het over heeft. Niet alleen verricht een hovenier goed werk, een hovenier denkt ook mee en komt met oplossingen. Wil je toch wat kosten besparen? Help het hoveniersbedrijf dan mee met sleep- en sjouwwerk.

Bekijk ook

De ideale keukenopstelling voor jouw interieur

De keuken is een steeds populairdere plek in huis. In een keuken kun je tegenwoordig …

Bekijk

7 toffe tips om je schoenen te ordenen

Door gastblogger Sheelagh (Sheelaghmairi.nl) "Schoenen. Als je mijn blog regelmatig leest of me persoonlijk kent weet je …

Bekijk

Muurmode voor een nieuwe, gepersonaliseerde look van je wand!

Fotobehang, muurposters, deurstickers, muurdecoratie speciaal voor de baby- en kinderkamer, 3D wandpanelen, muurstickers. De mogelijkheden …

Bekijk

Lampenserie Frame geschikt voor iedere woonstijl

Verlichting is één van de meest essentiële items voor in je interieur. Goede verlichting is …

Bekijk