De tuin overkappen? Je hebt verschillende mogelijkheden

De tuin overkappen? Dit zijn de mogelijkheden

  • 16 maart 2020

  • Door Woonhome.nl

Wil je graag vaker in de tuin zijn, ook als het weer niet meezit? Je tuin overkappen is de oplossing. Een tuin (deels) overkappen kan op verschillende manieren. 

Kies jij voor een open of dicht buitenverblijf? Deze pergola is bijvoorbeeld afgesloten tegen de regen en wind!

Deze pergola is afgesloten, en beschermt zo tegen regen en wind.

Kies een open of gesloten overkapping

Voor je een tuinoverkapping kiest, beantwoord je deze vraag: wil je alleen een overkapping, of een echt buitenverblijf? Waar de ene tuinoverkapping slechts een dak biedt, is de ander volledig afgesloten zoals op de bovenstaande foto te zien is. Deze eerste keuze beïnvloedt hoeveel opties je uit kiest. Wil je vooral extra schaduw in je tuin creëren, en hoeft je overkapping niet te beschermen tegen de regen of wind? Dan is een klassieke pergola een goede optie. De pergola plaats je eenvoudig op iedere plek in de tuin om plaatselijk extra schaduw en privacy te verzorgen.

De patio: een alternatief op de pergola

Wil je het iets groter aanpakken, dan is een patio een goed idee. De patio is tegen je huis aangebouwd, aan de zijde waar zich het terras bevindt. Door hier een overkapping aan te brengen in de vorm van een patio geniet je ook bij lichte regen van de frisse lucht. Daarnaast zorgt een patio voor extra schaduw, zowel op het terras als binnenshuis. Tijdens een uitermate zonnige zomer is dat erg prettig. Voor wie nog een stapje verder wil, zijn er nog meer opties.

Jouw buitenverblijf kun je inrichten als een verlengde van jouw woning!

Richt je buitenverblijf in als een verlengde van je woning.Kleed het interieur leuk aan zodat je in de winter lekker warm en beschut kunt zitten. 

Zorg voor licht, kussens en dekens om ook in de winter lekker buiten te zitten.

Een uitbouw of tuinkamer voor in de winter

Wil je graag het hele jaar door buiten genieten, ook in de gure wintermaanden? Kies dan voor een tuinkamer. De tuinkamer staat naast het huis maar zit er niet aan vast. Je bereikt de tuinkamer via buiten en hoeft dus geen aanpassingen aan je woning te doen. De tuinkamer is volledig afgesloten. Je hebt dus geen last van wind, regen of zelfs sneeuw. Let wel op: de tuinkamer is een verlengde van je tuin en bevat dus vaak geen vloer. Het tuinhuis plaats je op de tuintegels. Ook is er geen centrale verwarming. Een kacheltje zelf plaatsen kan natuurlijk altijd.

Je kan als laatste kiezen voor een uitbouw! Dit is wel gelijk de meest ingrijpende verbouwing. 

De uitbouw gaat nog een stap verder dan de tuinkamer.

Als laatste optie is er de uitbouw. Dit is tevens de meest rigoureuze optie. Om een uitbouw te plaatsen moet je verbouwen en verleg je de buitenmuren van je woning. De ruimte die hierdoor ontstaat hoort eerder bij je huis dan je tuin. Wil je de uitbouw het gevoel van een tuinkamer geven? Kies dan voor veel glas en creëer een extra zithoek in de ruimte.

Bekijk ook

LED-verlichting in huis: welk licht past bij jou?

Er zijn ontzettend veel verschillende lampen en soorten verlichting verkrijgbaar. Het aanbod is groot waardoor …

Bekijk

Like ons op Facebook en win tegoedbonnen!

Woonhome.nl geeft 6x tegoedbonnen cadeau aan degenen die ons liken op Facebook!* Wat moet je daar …

Bekijk

Decoreer jouw interieur met deze blauwe woonaccessoires

Blauw is weer terug van weggeweest. Lichtblauw, donkerblauw maar ook bijzondere blauwtinten. Denk bijvoorbeeld aan …

Bekijk

Op deze 4 zaken moet je letten bij de aanschaf van raamdecoratie

In een eerder artikel lees je tips bij aanschaf van tuinmeubelen. In dit artikel krijg je 4 …

Bekijk