Je tuin zomers inrichten: 4 tips

Je tuin zomers inrichten: 4 tips

  • 17 april 2018

  • Door Woonhome.nl

Hoera! De zomer staat voor de deur. Buiten eten, zonnen in de tuin, de deuren open. Laat de zon maar komen. Hoogste tijd om je tuin helemaal zomerklaar te maken! Dit zijn de tips die je nodig hebt om je tuin helemaal op te fleuren voor de zomerse maanden.

Plaats een parasol

Een parasol is de uitkomst om optimaal gebruik te kunnen maken van de tuin. Parasols heb je in diverse soorten en maten. Heb je weinig ruimte? Kies voor een parasol zonder voet (bijvoorbeeld met muurbevestiging) of voor zonwering aan de gevel van de woning.

Heb je een grotere tuin en schijnt de zon op diverse plekken? Ga dan voor een stijlvolle parasol met een voet. Kies voor een voet met wieltjes om de parasol gemakkelijk te kunnen verplaatsen. Je tuin helemaal persoonlijk inrichten? Kies dan voor een stoere beachflag. Leuk voor wie aan het water of met zicht op zee woont. Beachflags vind je bij DVC.nl.

Een parasol is een echte must have voor in de tuin!

Een parasol is een echte must have voor in de tuin!

Plant bloemen en planten

Bloemen en planten maken je tuin helemaal af. Geen groene vingers? Kies dan voor planten met weinig onderhoud. Laat je bij een tuincentrum informeren over welke planten geschikt zijn voor jouw tuin en wensen.

Heb je wel tijd, zin én motivatie om de tuin goed te onderhouden? Ga dan los met planten en bloemen die goed groeien en bloeien in het voorjaar en in de zomer. Hierdoor creëer je van je tuin een zomerse plek met een gezellige uitstraling.

Wie wil er nou niet genieten van deze bloemen en planten in je tuin in de lente en zomer?

Wie wil er nou niet genieten van deze kleuren in je tuin in de lente en zomer?

Kies een mooie tuinset

Een mooie tuinset is een echte must voor wie wil genieten van zijn of haar eigen tuin. Bedenk goed welke eisen jij stelt aan een tuinset. Wil jij voornamelijk in de tuin eten? Dan is een tuintafel met stoelen perfect voor jou. Eet je alleen, met je partner of juist met een groep vrienden in de tuin? Stem daar het aantal zitplaatsen op af.

Ben je meer een lounger? Dan is een lekkere bank ideaal voor in jouw tuin. Op gebied van tuinmeubelen bestaan ook combinaties van loungebanken met hogere tafels, zodat je ontspannen en eten kunt combineren in één zit.

Met deze combinatie van een loungebank en hoge tafel kan je optimaal genieten van je lunch!

Met deze combinatie van een loungebank en hoge tafel kan je optimaal genieten van je lunch!

Vrolijk de tuin op met kussens

De tuinset of een leuk hoekje in de tuin kun je goed aankleden met mooie kussens. Je kan kiezen voor tuinkussens die je de hele zomer in de tuin kunt laten liggen of voor tuinkussens die je iedere dag naar binnen en buiten moet halen. Het voordeel van echte tuinkussens is dat ze waterafstotend zijn en hierdoor goed bestemd zijn tegen invloeden van het weer.

Verkleuring zal minder snel voorkomen en ook water wordt niet opgenomen in de kussens. Fijn wanneer je na een nacht met regen buiten op de kussens wilt ploffen. Ook leuk: een bank maken van pallets. Bij diverse bouwmarkten vind je speciale kussens die passen op pallets. Hierdoor creëer je gemakkelijk en goedkoop fijne hoekjes in de tuin.

Meer tuintrends voor 2018 vind je op de blog van Woonhome.

Bekijk ook

Voordelen van een chalet als mantelzorgwoning

Wanneer de mobiliteit gaandeweg minder wordt, is een praktisch huis zeker noodzakelijk. Aanpassingen zoals een …

Bekijk

Waarom deze groene keuken en badkamer pas echt groen zijn

Gerecyclede petflessen in de keuken; met de de nieuwe designkeukens van Kvik staan ze niet …

Bekijk

De voordelen van een dakraam

Het plaatsen van een dakraam op je zolder is een aantrekkelijk idee. Het maakt je …

Bekijk

Kies je een schommelbank of tuinbank in je tuin?

Eigenlijk zou elke voor- of achtertuin één van de twee moeten hebben; een tuin- of …

Bekijk