woonhome-tuinstoel-tuin=inspiratie-3

Tuintrend van nu: het hele jaar genieten van de tuin

  • 16 februari 2021

  • Door Woonhome

Of je dit jaar wel of niet op vakantie gaat, dat is nog even de vraag. Om toch na het werk en tijdens vrije dagen een vakantiegevoel te creëren doe je er goed aan om je tuin of balkon op te knappen. Want in de natuur en buiten zijn is goed voor je hoofd en lichaam, aangezien je erdoor lekker ontspant. De trends van nu op het gebied van tuinen en balkons zijn een doorontwikkeling van de tuintrends van afgelopen jaar. In dat bijzondere jaar wilden namelijk meer mensen:

  • Multifunctioneel kunnen buitenleven
  • Het hele jaar door genieten van de tuin
  • Meer verbinding met de natuur
  • Een klimaat adaptieve tuin
woonhome-tuintrends-tuin-buiten-inspiratie-1

Omdat je tegenwoordig veel meer rondom je huis blijft is het fijn dat je tuin multifunctioneel is.

De tuin als verlening van je huis

Omdat je tegenwoordig veel meer in en rondom je huis blijft is het fijn dat je tuin multifunctioneel is. Je kunt de tuin zien als een extra woonkamer, waar je tot rust komt na een drukke dag werken. Creëer een plek waar je lekker kunt loungen, met een mooie tuin loungeset, een overkapping met leuke schilderijtjes, schelpengordijnen en een box om muziek af te spelen. Zo wordt loungen in je tuin wel heel relaxt.Een ander deel van de tuin richt je in met een barbecue en eettafel, zodat je een plek hebt om lekker buiten te kunnen dineren. Heb je nog ruimte over in de tuin? Dan is het ook leuk om een wellness gedeelte te maken met sauna of hottub. En voor de  kinderen een speelhoek met glijbaan, zandbak en schommel. Met deze elementen in je tuin geniet je het hele jaar door van je tuin. Denk aan een winterbarbecue, opwarmen in de sauna tijdens de winter en herfst en tijdens zonnige dagen buiten uit de wind zitten dankzij een winscherm bij je loungeplek.

Meer verbinding met de natuur

Het afgelopen jaar werd 1 tot 4 uur per week besteed aan tuinieren. En dat is niet zo gek, aangezien tuinieren ook ontspanning biedt. Het is een mooi moment om aandacht te besteden aan de planten en bloemen in je tuin. En dit is niet alleen iets wat je tijdens de lente doet, ook in de winter is het heerlijk om buiten in de aarde te wroeten om de tuin lenteklaar te maken. De tuinen van de toekomst zijn meer verbonden met de flora en fauna rondom je huis. Gebruik meer inheemse bomen en planten, die een steentje bijdragen aan het ecosysteem. Het mag ook allemaal wat wilder, zodat de natuur de kans krijgt om te groeien en bloeien. Hierdoor zorg je dat bepaalde insecten en dieren ook meer in jouw tuin komen en blijven bestaan.

woonhome-tuintrends-tuin-buiten-inspiratie-2

Plaats veel planten, die een steentje bijdragen aan het ecosysteem. Het mag ook allemaal wat wilder, zodat de natuur de kans krijgt om te groeien en bloeien.

Klimaat adaptieve tuin voor een betere wereld

Bij nieuwbouw tuinen wordt de opdracht al regelmatig gegeven om het regenwater in de tuin te houden en te verwerken. Zo wordt het water verzameld en gebruikt om de planten weer te bewateren tijdens droogte. Want het klimaat verandert en in de zomer is er steeds vaker sprake van lange periodes van droogte. Op dat moment gaat iedereen het liefst afkoelen in een zwembad, de zee of een zwemvijver. Zorg voor een verkoelend plekje in je tuin, zoals een overkapping waaronder je kan zitten tijdens de hete zonuren. Of plant hoge bomen die zorgen voor prettige verkoeling op een warme dag. Zo bespaar je een hoop zwembadwater en blijft je hoofd koel terwijl je geniet van je mooie tuin.

Bekijk ook

Keramische tuintegels voor een onderhoudsarme tuin!

Keramiek is een van de meest gekozen materialen voor terrastegels. Het aanbod is ontzettend groot …

Bekijk

3 tips om de winter door te komen in je tuin

De winter is weer in aantocht, tijd om na te denken over de tuin. Ga …

Bekijk

Dit zijn de voordelen van kunstgras in je tuin of op je balkon

Gras onder je voeten is lekker zacht en het ziet er prachtig uit. Je moet …

Bekijk

Breng textuur in huis met een wand van multiplex

Met multiplex breng je niet alleen meer sfeer, maar ook meer textuur in huis! Het …

Bekijk

Interessante producten

Newbiscus rood

Newbiscus rood Vaste plant is een prachtige aanvulling op uw eigen flora en fauna. Hier ha ...

Garden Impressions Buitenkleed Eclips antraciet 200×290 cm

Garden Impressions Buitenkleed Eclips antraciet 200x290 cm Bestel Garden Impressions Buite ...

Green basics garden xxl schotel 80cm mild terra

Green basics garden xxl schotel 80cm mild terra. Uit onze collectie potterie. Van het merk ...

15%
Korting

Japanse sierkers Prunus serrulata Kanzan h 450 cm st. omtrek 16 cm

Japanse sierkers Prunus serrulata Kanzan hoogte 450 cm st. omtrek 16 cm Warentuin Natuurli ...

€ 249,99 € 214,99
Bekijk Bestel in webshop