Een unieke visgraat vloer in je interieur: PVC en Parket

Een unieke visgraat vloer in je interieur: PVC en Parket

  • 02 juli 2018

  • Door Woonhome.nl

De visgraat vloer is weer helemaal terug van weggeweest. Een geweldige houten vloer met een bijzondere uitstraling. Het levendige patroon van een visgraat vloer geeft een interieur een chique uitstraling. Een comfortabele type vloer wanneer je deze combineert met vloerverwarming. Wist je dat een visgraat vloer in allerlei materialen verkrijgbaar is? Lees welke mogelijkheden er zijn.

Parket visgraat vloer: Een super strakke houten afwerking

Waar bestaat een visgraat vloer uit en hoe legt men deze? Een visgraat vloer bestaat uit allemaal losse en korte (Tapis) plankjes met een dikte van 6 tot 8 mm. Het karakteristieke motief ontstaat doordat men ze in diagonale strookjes legt. Een visgraat vloer biedt vele voordelen voor in huis. De toplaag is bijvoorbeeld van een kwalitatief hoogwaardige houtsoort gemaakt. Hierdoor gaat de vloer super lang mee! De vloer is ook op te schuren en te behandelen wanneer nodig. Hierdoor ziet de vloer er binnen no-time weer als nieuw uit.

Wil je variëren met een visgraat patroon op de vloer? Dan is een Hongaars patroon een mooie toevoeging aan het interieur. Een Hongaars patroon zijn planken met óf zonder velling (V-groef) en met een band bies aan de randen.

Een strakke parketvloer in jouw industriële woonkamer.

Een strakke parketvloer in jouw industriële woonkamer.

Een stoere visgraat vloer van eikenhout

De klassieker en meest gekozen visgraatvloer is die van eikenhout. Eikenhout is verkrijgbaar in diverse soorten uitstralingen zoals rustiek. Maar ook levendig eiken of juist heel mooi licht eiken is een prachtige look. De rustieke visgraatvloer zien we bijvoorbeeld vaak in een industrieel of landelijk interieur. Een mooie lichte eiken visgraat vloer is daarentegen weer prachtig voor moderne interieurs. Maar ook lichte en Scandinavische interieurs combineren heel goed met een licht eiken visgraat vloer.

Ga je liever voor een ander soort hout? Dan is wellicht wengé, essen, Ipé of Padoek hout een mooie optie voor jou.

Een visgraatvloer maar dan betaalbaar?

Jazeker, de populaire vloersoort PVC is nu ook verkrijgbaar als visgraatvloer. Een houtvrije vloer, gemaakt van kunststof! Een visgraat PVC vloer is nauwelijks te onderscheiden van echt hout én uitstekend geschikt als vloer. Het voordeel van een PVC vloer is dat deze beschikbaar is in verschillende houtlooks. Denk bijvoorbeeld aan licht eiken voor in een neutraal, Scandinavisch of modern interieur. Maar ook donker eiken voor de wat stoerdere look. Andere voordelen van een PVC vloer zijn dat ze anti-allergisch, slijtvast, geluiddempend én warmte vast zijn.

Een visgraatvloer van zowel parkethouten vloer als van PVC is geschikt voor vloerverwarming!

Bekijk ook

Gietvloer laten leggen? Hier moet je rekening mee houden

Wil je binnenkort een gietvloer laten leggen? Dan is een goede voorbereiding noodzakelijk. Bij het …

Bekijk

Gratis kaartjes voor de vt wonen & design beurs 2 t/m 7 oktober

Yes, het is bijna zover! De vt wonen & design beurs in de RAI vindt …

Bekijk

Genieten doe je buiten, met volle teugen en extra ruimte!

Wat heerlijk zou het zijn als je altijd buiten kan genieten. Van je tuin, van …

Bekijk

Alle voordelen van verduisterende rolgordijnen

Welke raamdecoratie gebruik jij in je huis? Hangen er lange gordijnen voor het raam, heb …

Bekijk