Verbouwen in eigen huis: 3 tips

Verbouwen in eigen huis: 3 tips

  • 16 oktober 2018

  • Door Woonhome.nl

Een nieuw huis op het oog? Of is jouw huidige huis toe aan een verbouwing? Tijd om aan de slag te gaan! Een verbouwing in je eigen huis kost vaak tijd en geld, maar het resultaat zorgt voor extra woonplezier. In dit artikel delen we graag tips voor het verbouwen van jouw eigen huis, zodat jij zorgeloos de klus tegemoet gaat!

Verbouwen hoef je nooit in je eentje te doen!

Verbouwen hoef je nooit in je eentje te doen!

Tip 1: Je hoeft het niet alleen te doen

Verbouwen jullie vaker? Of vind je het niet erg om klussen alleen op te pakken? Wellicht voelt het vervelend om vrienden te vragen om te komen helpen met klussen. Toch is hulp van vrienden ontzettend handig. Vele handen maken licht werk. Daarnaast kan het zijn dat vrienden beschikken over kennis die jij goed kunt gebruiken gedurende de verbouwing. Mochten je vrienden geen tijd of zin hebben om te helpen, dan geven ze dat ongetwijfeld bij je aan. Tot die tijd kan het geen kwaad om te helpen. Laat je anderen klussen in jouw huis? Of gebruik je wellicht materiaal van vrienden? Denk dan eens goed na over een aansprakelijkheidsverzekering. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben jij verzekerd tegen schade die je aanbrengt aan vrienden (bijvoorbeeld bij het klussen) of bij materiaal dat je van hen leent. Een echte aanrader voor wanneer jij gaat klussen dus!

Als je alles goed plant, kun je binnen een aanzienlijke tijd klaar zijn met verbouwen.

Als je alles goed plant, kun je binnen een aanzienlijke tijd klaar zijn met verbouwen.

Tip 2: Zorg voor vakkundige materialen

Vakkundige materialen kunnen een klus gemakkelijker, sneller en veiliger maken. Je kunt met je eigen accuboormachine aan de slag gaan, maar voor bijvoorbeeld boren in een plafond heb je iets sterkers nodig. Vraag je vrienden of je materiaal mag lenen, maar wist je dat je ook klusmateriaal kunt lenen? Bij bouwmarkten of verhuurbedrijven zoals bijvoorbeeld Boels huur je niet alleen karren, maar ook klusmateriaal. Denk hierbij aan steekwagens, ladders, boren of betonmolens. Ontzettend handig! Je hoeft de items niet zelf aan te schaffen, maar gewoon huren voor de klus die jij uitvoert. Denk bijvoorbeeld aan het installeren van vloerverwarming. Dit zijn klussen die je vaak slechts eenmalig uitvoert. Zonde om in deze materialen te investeren wanneer je ze gewoon kunt huren.

Goede materialen zijn erg handig bij een verbouwing!

Goede materialen zijn erg handig bij een verbouwing!

Tip 3: Maak een planning

Je gaat de bovenverdieping aanpakken en ziet wel hoe het loopt. Grote kans dat je materialen vergeet in te kopen, een afspraak met de schilder vergeet of in de knoei komt met een klus elders in het huis. Maak een gedetailleerde planning waarin je opschrijft wie, wanneer en waarom komt helpen klussen en wat je doelen voor die dag of week zijn. Houd altijd rekening met een marge. Loopt een klus uit? Geen probleem. Hier had jij rekening mee gehouden en de rest van jouw planning komt nu niet in gevaar. Schrijf alle onderdelen die jij gaat verbouwen op en vergeet ook geen lijst te maken met hulp, materialen of andere zaken die je nodig hebt gedurende de klus.

Bekijk ook

3 kerststijlen voor 2019

'Driving Home For Christmas' Kerst 2019 komt er weer aan! Tijd om je interieur weer …

Bekijk

Welke stijl verlichting past bij jouw interieur?

Bij het kiezen van verlichting in je interieur zijn er een paar zaken waar je …

Bekijk

Een mix van vintage en nieuwe kunsten voor in huis

Oude- en nieuwe woonaccessoires, vintage meubels, trendy woondecoratie en kunst van jonge ontwerpers: je komt deze …

Bekijk

Welke verbouwing levert het meeste rendement op?

Investeren in een verbouwing aan je huis die het woongenot verbetert is altijd een goede …

Bekijk