Het verbouwen van je woning: aan de slag!

Het verbouwen van je woning: aan de slag!

  • 29 april 2018

  • Door Woonhome.nl

Een woning verbouwen is een pittige klus. Ondanks dat is het ook een enorm leuke fase! Met deze tips laat je de verbouwing soepel verlopen en behoed je jezelf voor onaangename verrassingen. Ben jij klaar om aan de slag te gaan?

Controleer of je alle klussen hebt

Bij het verbouwen van je woning begin je met het noteren van alle klussen. Doe dit tot in detail. Een nieuwe vloer? Dan heb je een ondervloer nodig, een nieuwe vloer en wellicht vloerverwarming. Benoem dus ook dat je oude vloer verwijderd moet worden en de vloerverwarming in de grond moet gefreesd worden. Denk bij de klussen ook na over bijvoorbeeld een bouwafvalcontainer huren of genoeg mankracht om de vloer uit het huis te sjouwen.

Benoem in de planning wie er komen helpen bij de verbouwing!

Benoem in de planning wie er komen helpen bij de verbouwing!

Maak een goede planning

Maak een redelijke planning. Benoem in deze planning alle klussen en de stappen die hiervoor genomen moeten worden. Ook belangrijk is wie dit wanneer uitvoert. Benoem in je planning daarnaast alle bedrijven of vrienden die komen helpen. Zet bij de bedrijven ook de contactpersoon en het telefoonnummer. Bij het niet nakomen van de planning of vragen kun je deze persoon direct benaderen. Handig!

Houd ruimte voor vertraging

Bedrijf X heeft aangegeven in 3 dagen de vloer te plaatsen. Je hebt bedacht dat op dag 4 de keukenzetter komt en de keuken over de vloer gaat zetten. Klinkt als een goed plan, maar houd er rekening mee dat een vloer vertraging kan hebben. Met leveren, er blijken toch meer hoekjes en kieren in het huis zitten waardoor de vloer niet zo snel wordt gelegd of de vakman die ineens ziek is. Vervelend, maar je kan er iets aan doen!

Je wil natuurlijk niet dat de keukenzetters op dag 4 voor de deur staan met een vrachtwagen en de keuken niet kunnen plaatsen. Houd daarom ruimte in je planning door ongeveer 2 of 3 dagen speling te houden tussen klussen die met elkaar te maken hebben.

Houd ruimte tussen alle verschillende klussen!

Houd ruimte tussen alle verschillende klussen!

Begroot meer budget dan gepland

Hetzelfde geldt voor het budget: je spreekt met bedrijven een bedrag af, maar houd rekening met onvoorziene kosten. Denk hierbij aan extra vloeronderdelen, omdat je toch de trapkast ook gelegd wil hebben. Of extra kosten voor het slopen van een muur die de keuken toch bij de woonkamer betrekt. Ook het stuk gaan van een deur toen je daar met een kast tegenaan stootte.

Hoe meer budget je begroot, hoe meer je aan het eind overhoudt. Een leuke extra en je kampt waarschijnlijk niet met onvoorziene kosten. Het geld wat je aan het eind van de verbouwing of renovatie overhoudt is een leuke extra voor het interieur!

Bekijk ook

De Kamado BBQ: een must have voor echte barbecue liefhebbers

Echte Grillmasters opgelet, de keramische Kamado BBQ is dé trend op het gebied van barbecues …

Bekijk

Vriendelijke oplossingen om dierenoverlast in je tuin voorkomen: 6 tips

Dierenoverlast in de tuin kan heel erg lastig zijn. Bijvoorbeeld als iemand zijn hond laat …

Bekijk

De meest trendy woonaccessoires in het voorjaar 2016

We zitten inmiddels in het voorjaar en bij velen begint het dan echt kriebelen. Bij …

Bekijk

Weekendspots: Noble (Den Bosch) - Heerlijk uit eten in een trendy restaurant met een smaakvolle inrichting

10 september 2013 opende Noble (van meesterchef Edwin Kats) in Den Bosch haar deuren. Een modieus …

Bekijk