Een verbouwing in de badkamer? 7x houd rekening met deze details!

Een verbouwing in de badkamer? 7x details om rekening mee te houden

  • 08 juli 2020

  • Door Woonhome.nl

Het bad, de douche, het toilet en de meubels: grote kans dat je daar als eerst aan denkt bij een verbouwing in de badkamer. Maar vergeet juist ook de details in de badkamer niet! Die zijn net zo goed belangrijk om voor een perfecte look in de badkamer te gaan. Bekijk hier welke details jouw badkamer helemaal perfect maken.

Maak je badkamer compleet door de juiste kraan te kiezen die goed past bij de wastafel en het bad!

Maak je badkamer compleet door de juiste kraan te kiezen die goed past bij de wastafel en het bad!

Denk goed na over de verlichting in je badkamer. Er zijn genoeg leuke alternatieven voor de simpele plafondlamp of een spotje.

Denk goed na over de verlichting in je badkamer. Er zijn genoeg leuke alternatieven voor de simpele plafondlamp of een spotje.

De kranen in de badkamer

Wat is er nodig om de wastafel, het bad of de douche helemaal compleet te maken? Precies: een mooie kraan! Er zijn een heleboel soorten en maten om uit te kiezen. Voor iedere badkamer is er wel een perfecte kraan. Bij SanitairKamer.nl kun je terecht voor een uitgebreid assortiment van kranen. Houd rekening met jouw wensen. Wil je bijvoorbeeld een kraan met een hendel of met draaiknoppen? En hoe zit het met de look en kleur? Van een basic chroom kraan tot een uniek design in bijvoorbeeld goud, zwart of koper. Het is er allemaal te vinden!

Een mooie kraan maakt jouw badkamer helemaal af.

Een mooie kraan maakt jouw badkamer helemaal af.

Subtiele badkamerverlichting

In veel badkamers is een simpele plafondlamp of een eenvoudig spotje aan de muur te vinden. Niets mis mee, maar je kunt juist ook uitpakken met mooie verlichting in de badkamer! Durf bijvoorbeeld te kiezen voor een lamp in een uniek design of een opvallende kleur. Zeker boven de spiegel bij de wastafel is dat een fraai idee.

Welke spiegel kies jij? Ga je voor de nieuwe trendy ronde spiegel of kies je voor de altijd goede vierkante?

Welke spiegel kies jij? Ga je voor de nieuwe trendy ronde spiegel of kies je voor de altijd goede vierkante spiegel?

De spiegel in de badkamer

Over die spiegel gesproken: die vormt ook een belangrijke bijdrage aan de looks in je badkamer. Ga bijvoorbeeld voor een trendy ronde spiegel – dat geeft echt weer een ander resultaat dan de vierkante spiegel die we gewend zijn. Of kies een spiegel met een bijzondere lijst – ook hier zijn kleuren als goud en zwart populair. Of wat dacht je van een spiegel met verlichting aan de randen? Dat is praktisch én valt lekker op!

Design radiatoren: warm en sfeer bepalend

Het is misschien niet het spannendste onderdeel van de badkamer, maar ze bepalen zeker de stijl van de badkamer: de radiatoren. Er zijn allerlei stijlen radiatoren. Van moderne designradiatoren tot zwarte industriële radiatoren. Radiatoren zijn ook ideaal om je handdoeken aan op te hangen. Maar mocht dit je badkamer te druk maken, dan kun je ook kiezen voor vloerverwarming in je badkamer. Vloerverwarming is een ideale oplossing als je weinig of geen zichtbare radiatoren wilt.

Handdoeken opbergen op een subtiele manier

Heb je er al over nagedacht hoe je de handdoeken het best kunt opbergen in de badkamer? Iets om in het achterhoofd te houden. Zo voorkom je dat ze overal rondslingeren. Geen handdoekradiator? Plaats dan een stijlvol handdoekenrek of een handige handdoekenring. Zorg er daarbij altijd voor dat er genoeg plek is voor het aantal handdoeken dat in gebruik is, bijvoorbeeld afhankelijk van de grootte van je gezin. Liggen je handdoeken in het zicht? Rol ze dan op. Dat is een mooie manier om je handdoeken op te bergen.

De spiegel is heel belangrijk! Maar denk je ook goed na over de opbergplek voor handdoeken of de afvalbak.

De spiegel is heel belangrijk. Maar denk je ook goed na over de opbergplek voor handdoeken of de afvalbak.

Accessoires in de badkamer kunnen een gezellige sfeer creëren, denk aan een plantje, geurstokjes of zeepbakje.

Accessoires in de badkamer kunnen een gezellige sfeer creëren, denk aan een plantje, geurstokjes of zeepbakje.

Accessoires voor badproducten

Shampoo, zeep, conditioner: er zijn allerlei producten te vinden in de badkamer. Het is het mooist als je ze netjes kunt opbergen. Haal ze bij voorkeur uit de originele verpakkingen. Deze verpakkingen zijn vaak druk en zorgen voor onrust in de badkamer. Plaats zeepaccessoires op de wastafel in een fraaie houder van glas, keramiek of metaal. Of giet je shampoo in een mooi badkamerpompje in dezelfde kleurstelling als de badkamer. Dat oogt veel rustiger!

Met accessoires maak je jouw badkamer helemaal af, denk aan een zeeppompje, handdoekjes en geurstokjes.

Met accessoires maak je jouw badkamer helemaal af, denk aan een zeeppompje, handdoekjes en geurstokjes.

Waar hang jij je handdoek op? Is ook zeker belangrijk om over na te denken.

Waar hang jij je handdoek op? Is ook zeker belangrijk om over na te denken.

Een gezellige aankleding met badkameraccessoires

Ten slotte hebben de accessoires in de badkamer ook te maken met een gezellige sfeer. Zorg daarom dat daar plek voor is. Dat is in elke badkamer van belang. Van een landelijke badkamer tot een moderne badkamer. Laat wat hoekjes vrij voor decoratie. Denk aan de wastafel, de vensterbank of de badrand. Of zet een klein krukje in de hoek van je badkamer. Decoratieve badkameraccessoires zoals een plantje, geurstokjes en een mooi zeeppompje geven de finishing touch!

Bekijk ook

De perfecte eethoek: Tips en advies bij de keuze van een eettafel

De eettafel is in veel huishoudens het kloppend hart van het gezin. Het is de …

Bekijk

Het voorjaar en de zomer op de juiste manier in huis met plisséhordeuren

-Advertorial-Het voorjaar en de zomer is een hele fijne tijd. We trekken letterlijk van binnen …

Bekijk

Verander je interieur in een handomdraai met handgrepen en deurknoppen

Wie snel en flexibel van interieurstijl wilt veranderen, hoeft niet meteen groots te denken. Kijk …

Bekijk

Traplift in huis: langer thuis wonen voor senioren

Een traplift in huis is dé manier voor senioren om langer thuis te blijven wonen. …

Bekijk