Verlichting in de slaapkamer

Verlichting in de slaapkamer

  • 08 juli 2018

  • Door Woonhome.nl

De slaapkamer is een ruimte waar het over algemeen vaak donker is. Toch is verlichting in de slaapkamer heel erg belangrijk! Denk maar eens aan wakker worden: wil je dan het licht aan doen en direct een felle lamp zien? Niet handig! In dit artikel vind je tips voor het verlichten van je slaapkamer.

Een leuk sfeerlampje kun je ook ophangen naast je bed

Een leuk sfeerlampje kun je ook ophangen naast je bed

Een hanglamp in de slaapkamer

In de slaapkamer kun je een hanglamp ophangen. De hanglamp is meestal gecentreerd in de ruimte en is daarmee het grootste lichtpunt in je kamer. Het is belangrijk dat de lamp een zachte uitstraling heeft. Je wilt niet voor het slapen gaan een felle lamp boven je bed, maar ook niet als je ’s ochtends ontwaakt. Kies voor een lamp met een warme gloed. Ook een leuke tip: kies voor een lampenkap met gaten. Bijvoorbeeld een rotan kap. Een lampenkap met gaten zorgt voor een mooi effect op het plafond en in de ruimte. Daarnaast is deze lamp ook nog eens enorm stijlvol. Kijk voor mooie lampenkappen in bijvoorbeeld de webshop van Lampen24.

Lampen op je nachtkastjes

Ook op je nachtkastje is het fijn om een lichtpunt te plaatsen. Nog even lezen voor het slapen gaan of juist ’s morgens opstaan met een lichtje. Het meest stijlvol is om te kiezen voor twee dezelfde tafellampen voor op de nachtkastjes. Zo zorg je voor symmetrie in de slaapkamer. Een lamp op je nachtkastje moet gemakkelijk aan te zetten zijn. Het is dus belangrijk om niet te ver te moeten reiken om het lampje aan te knippen. Ook is het fijn om het licht zo zacht mogelijk of dimbaar te maken. Wanneer de lamp te dimmen is, kun je het lampje op een lage stand aanzetten zonder dat je partner daar last van heeft.

Een andere optie is het bevestigen van een lamp aan de muur naast of boven je bed. Op deze manier heb je geen nachtkastje nodig. Een lamp van boven zorgt voor handig licht tijdens het lezen. Je kunt deze lampen bevestigen met een klem aan het hoofdbord of juist in de muur boren. Zorg er in ieder geval voor dat je de lamp goed bevestigd, zodat deze ’s nachts niet loskomt van de muur. Ook het snoer moet je goed wegwerken, zodat je daar niet in verstrengeld kan raken tijdens het slapen.

Zorg voor een mooie grote lamp die in de avond en ochtend niet te fel is in de slaapkamer

Zorg voor een mooie grote lamp die in de avond en ochtend niet te fel is in de slaapkamer

Extra’s op gebied van verlichting in de slaapkamer

Lampen met mogelijkheid tot opladen

In de slaapkamer kun je verlichting nog een extra touch geven. Denk bijvoorbeeld aan lampen met een oplaadpunt voor je mobiele telefoon. Ontzettend handig, omdat je zo een kabel minder bij je bed nodig hebt. Sommige telefoons hebben de mogelijkheid tot draadloos opladen. In dat geval kun je de kabel weglaten. Andere telefoons, die je oplaadt met een kabel, plug je in in de lamp waardoor je geen stopcontact nodig hebt.

Lampen met wekkerfunctie

Een ander extraatje is een lamp met wekkerfunctie. Wellicht is een wekker met lichtfunctie een handigere omschrijving. Er bestaan wekkers die je niet alleen wekken met een geluid, maar ook met verlichting. Met zo’n wekker kom je niet uit je diepste slaap door een hard geluid, maar ontwaak je langzaam door een lamp die steeds feller gaat schijnen. Heerlijk opstaan zo!

Bekijk ook

Spots for the weekend: burgerbar Meneer Smakers in Utrecht

Het doet ons denken aan de authentieke hamburgerrestaurants, nog voordat de grote fastfood ketens (in …

Bekijk

6 tips voor jouw droomkeuken

Je hebt vast wel wat ideeën over jouw droomkeuken. Misschien wil je het liefst een …

Bekijk

Interieur inspiratie: een kijkje bij Iris

Door gastblogger Sheelagh (Sheelaghmairi.nl)Iris is mijn oud-huisgenootje en woont tegenwoordig met haar vriend Joost in Scheveningen. …

Bekijk

Tips om jouw vloer goed te onderhouden

Een houten vloer in je woonkamer zorgt voor een sfeervolle uitstraling en is enorm veelzijdig. Houten …

Bekijk