De verschillende soorten laminaat

De verschillende soorten laminaat

  • 01 april 2019

  • Door Woonhome.nl

Wanneer je nieuw laminaat gaat kopen dan zijn er ontelbare opties, zo lijkt het soms wel. Er zijn vele verschillende diktes, materialen, kleuren, motieven en afwerkingen. Het is natuurlijk belangrijk om de juiste keuze te maken voor jouw woning. Wat de ene persoon mooi en prettig vindt, hoeft niet mooi voor jou te zijn. Het is ons eerste advies, wat mogelijk als een open deur klinkt. Ga dus vooral op je eigen gevoel af. Het is prettig en goed om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is. We weten zeker, dat ook jij na het lezen van dit artikel de juiste keuze kunt maken.

Tijd voor nieuw laminaat? Heb je alle opties, kleuren en soorten laminaten al bekeken?

Tijd voor nieuw laminaat? Heb je alle opties, kleuren en soorten laminaten al bekeken?

Waar komt de laminaatvloer te liggen?

Het beste uitgangspunt voor de laminaatvloer is waar hij komt te liggen. Ga je hem intensief gebruiken in de hal of de woonkamer? Of komt hij in een kamertje waar je het netjes wilt hebben, maar eigenlijk nooit komt. Misschien leg je het wel op de zolder om het netjes af te werken en als extra isolatie? Er zijn zoveel mogelijkheden. Het is goed om hier op tijd mee te beginnen en om dan te starten met de zoektocht naar de beste oplossing. Kies voor een intensief te gebruiken laminaatvloer als je er veel op gaat lopen. Het is belangrijk, dat de vloer niet snel slijtagesporen laat zien of dat er stukjes uitgaan. Verder is het essentieel om een sterke en stevige vloer te kopen, waar je lang van kunt genieten. Het is mooi om de verschillende mogelijkheden te ontdekken om zo een goede keuze te maken.

Welke verschillende soorten zijn er?

Er zijn vele soorten laminaat. Er is heel goedkoop laminaat tot zeer duur laminaat. Ook is er sterk laminaat wat een leven lang meegaat en wat goed is voor een paar jaar. Ook zijn er vele keuzemogelijkheden op het gebied van de groeven en de kleuren van het laminaat. Daarnaast is het ook belangrijk om de keuze van de ondervloer niet te vergeten.

Het soort laminaat hangt ook heel erg af van de ruimte. In de badkamer leg jij niet hetzelfde soort laminaat als in de keuken!

Het soort laminaat hangt ook heel erg af van de ruimte. In de badkamer leg jij niet hetzelfde soort laminaat als in de keuken!

De groeven en patronen van de laminaat soorten

Er zijn verschillende soorten groeven waar je voor kunt kiezen. De V groef is de meest bekende en deze zie je vooral in de winkels. Naast de groeven zijn er ook volop patronen en soorten laminaat waar je voor kunt kiezen. Zo is er vinyl laminaat, breed laminaat, laminaat met een print en tal van andere soorten laminaat.

De kleuren van de laminaat soorten

Qua kleuren kun je eigenlijk alle kanten op. Zo is er wit, zwart, bruin, eiken, antraciet, beuken en vele andere kleuren laminaat. Het zijn allemaal natuurlijke kleuren en vaak hebben ze ook een houtmotief. Hoe echter het eruit ziet, hoe prijziger het laminaat is. Hoe meer je er ook van kunt genieten. Het is belangrijk om een keuze te maken voor de lange termijn. Alleen dan is het mogelijk om er volop van te genieten en er voor een lange tijd plezier aan te beleven.

Laminaat is ook een heel goede vloer om warmte in de ruimte te houden en geluid te dempen!

Laminaat is ook een heel goede vloer om warmte in de ruimte te houden en geluid te dempen!

De ondervloer van de van de laminaat soorten

Een goede ondervloer zorgt voor een goede isolatie om de warmte in de ruimte te houden en ook om zo min mogelijk geluidsoverlast te bezorgen. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede geluidsisolatie op de tweede verdieping (of derde) of wanneer je in een appartement woont. Het is prettig voor de onderburen en daarnaast ook voor jezelf. Het zorgt natuurlijk ook, dat je hun minder goed zult horen.

De verschillende prijsklassen van de soorten

Wanneer je laminaat gaat kopen dan is het belangrijk om de juiste soort laminaat te kiezen. Het laminaat kun je kiezen in verschillende prijsklassen. De kwaliteit en de prijs zijn vaak aan elkaar verbonden en het is dan ook belangrijk om te kiezen voor een juiste prijs kwaliteit verhouding. Het is belangrijker dan het vinden van de laagste prijs. De laagste prijs is soms zelfs de duurste prijs, omdat je er bijvoorbeeld duren plinten en een te dure ondervloer bij moet kopen om van de aanbieding gebruik te kunnen maken. Het moet altijd uit de lengte of uit de breedte komen en bij de laminaat aanbieders is dat niets anders. Let hierop als je kiest uit de verschillende soorten laminaat.

Zoek een laminaat uit wat een mooie prijs kwaliteit verhouding heeft, zodat jij lang kunt genieten van je nieuwe vloer.

Zoek een laminaat uit wat een mooie prijs kwaliteit verhouding heeft, zodat jij lang kunt genieten van je nieuwe vloer.

Tip: Lees hier hoe je je muren en vloeren goed op elkaar af stemt.

Bekijk ook

Bloemenbehang: met dit vintage behangpapier geef je je woning een romantische make-over

Het Engelse merk voor behangpapier MuralsWallpaper heeft een nieuwe collectie behangpapier: Vintage Florals. Voor dit …

Bekijk

De houtenvloer vervangen voor beton

Jaren 30 woningen zijn al jaren erg gewild. Niet heel gek want deze woningen hebben …

Bekijk

Designvloer van MeisterDesign: de nieuwste generatie vinylvloeren

De Duitse vloerenproduct MeisterWerke komt met een speciaal assortiment vinylvloeren: Rigid Core. Deze nieuwste generatie …

Bekijk

Grote verbouwing? 5 praktische tips

De start van 2019 is natuurlijk het ideale moment om een nieuw begin te maken; …

Bekijk