Vier ijzersterkte tips om je huis veiliger te maken (door Slotenmaker Antwerpen)

  • 14 september 2016

  • Door Woonhome.nl

Je huis moet als een veilige haven voelen waar je ’s avonds met een gerust hart kunt gaan slapen zonder je zorgen te maken dat er iets gebeurt. Is je huis echter wel goed beveiligd? Inbraken behoren tot de meest voorkomende soorten van criminaliteit. Om de paar minuten wordt er in Nederland een inbraak gepleegd. De inbrekers stelen hierbij veel meer van de bewoners van een huis dan alleen een paar eigendommen. Zo ontnemen je namelijk ook van het gevoel van veiligheid dat je in huis hebt. Er zijn echter dingen die je kunt doen om de beveiliging van je woning te verbeteren. De slotenmaker Antwerpen deelt vier manieren om je huis veiliger te maken.

Zorgen voor stevige deuren

Een geoefende inbreker kan alle soorten sloten na verloop van tijd openkrijgen. Hoelang hij hiervoor nodig heeft hangt af van de kwaliteit van de sloten. Dit kan uiteenlopen van een enkele minuut tot meer dan vijf minuten. Dit lijkt misschien niet veel maar een minuut voor iemand zijn deur staan is een lange tijd waarin de inbreker ontdekt kan worden door voorbijgangers. Is je deur echter niet van een goede kwaliteit dan is de inbreker nog veel sneller binnen. Een deur van slechte kwaliteit is namelijk in een kwestie van enkele seconden te forceren. Door een stevige deur te installeren maak je het inbrekers moeilijk en hierdoor wordt je huis veiliger.

woonhome-gereedschap-slotenmaker-sloten-tips-3

Je huis veiliger, ijzersterke sloten

Ramen goed beveiligen

Naast deuren zijn ook ramen een doelwit voor inbrekers om een woning binnen te komen. Volgens de slotenmaker Antwerpen kan je ramen op meerdere manieren beter beveiligen. Je kan bijvoorbeeld een raamstop installeren waardoor de raam enkel een paar centimeters geopend kan worden. Kunststof kozijnen zijn ook een stuk veiliger dan houten kozijnen. Daarbij kan je een huis ook veiliger maken door steviger glas in de ramen te laten plaatsen dat niet makkelijk gebroken kan worden.

Installeer een alarmsysteem

Een alarmsysteem kan preventief een inbraak voorkomen doordat inbrekers woningen met alarmsystemen liever voorbijlopen. Daarbij kan een alarmsysteem ook de kans vergroten dat een inbreker gepakt wordt. Vrijwel alle systemen hebben speciale sensoren waarmee geregistreerd wordt wanneer een deur of raam opent en wanneer glas breekt. Mocht dit voorkomen dan zal het alarmsysteem afgaan. Plaats ook de stickers op ramen waarop staat dat de woning met een alarmsysteem beveiligd is.

Laat je huis er niet leeg uitzien

Je huis is een zeer interessant doelwit voor inbrekers wanneer zij duidelijk kunnen zien dat er niemand thuis is. Wanneer je op vakantie gaat maak dan gebruik van tijdschakelaars om de lichten op bepaalde tijden aan te zetten. Laat ook niet de post op de deurmat liggen. Je kan buren vragen om deze voor je op te ruimen en ook om een oogje in het zeil te houden wanneer je niet thuis bent.

Bekijk ook

Praktisch, luxe en duurzaam: Vloertrends voor 2020

Een vloer kan je interieur maken of breken. Het is dan ook de moeite waard …

Bekijk

Maandspecial december: Chique feestdagen!

Het is december: dé maand van de feestdagen! Vier dit jaar deze dagen wat exclusiever …

Bekijk

10 Gave manieren om je fiets thuis op te bergen

Veel fietsliefhebbers zijn erg zuinig op hun tweewieler. Omdat het zonde is om je fiets …

Bekijk

Woontrend van 2015 – 2016 Cream Ceramics

2015 is alweer halverwege! Nu er een nieuw seizoen voor de deur staat, is het …

Bekijk