woonhome-uitzoeken-van-je-ideale-bed

Vijf tips bij het uitzoeken van je ideale bed

  • 16 juli 2020

  • Door Brechtje van Dam

Wanneer je niet goed slaapt, dan denk je al snel dat het aan jezelf ligt. Misschien pieker je teveel, sport je te hard of moet je eens een massage krijgen. Maar wellicht is de oplossing wel veel simpeler. Het is tijd voor een nieuw bed! Met deze tips wordt het uitzoeken van je ideale bed een eitje.

Kies je bed niet (alleen) op basis van stijl

Hoe groot de verleiding ook is, kies niet simpelweg het mooiste bed uit. Natuurlijk is stijl belangrijk maar het moet niet de belangrijkste factor in je keuze zijn. Een duur en stijlvol bed is absoluut niet per definitie ook goed voor je lichaam. Andersom geldt bovendien hetzelfde. Gelukkig zijn er ook bedden die zowel stijlvol als kwalitatief goed zijn. Kuperus bedden zijn daarvan een mooi voorbeeld.

Stijlvol en degelijk gaan goed hand in hand als het op bedden aankomt.

Stijlvol en degelijk gaan goed hand in hand als het op bedden aankomt.

Denk goed na over de bodem

Er zijn een aantal bedbodems om uit te kiezen, allen met unieke eigenschappen: lattenbodem, boxspring, spiraalbodem of schotelbodem. Sommige mensen willen graag een verstelbare bedbodem. Daarvoor zijn de lattenbodem, boxspring en schotelbodem uitermate geschikt. Check wel altijd hoe deze bedbodems versteld kunnen worden. Hierdoor voorkom je dat je alleen een bedbodem koopt waarvan je het hoofdeinde kunt verstellen, terwijl je ook het voeteneinde wilt kunnen verstellen.

Neem de tijd voor het vinden van de matras

Het uitzoeken van je ideale bed kost tijd. Neem die tijd dan ook. Ga matrassen uitproberen in showrooms en doe dat niet in slechts één winkel maar meerdere. Vraag slaapadvies bij een winkel als Bröring op basis van je lichaamsbouw en klachten. Verdiep je ook in de verschillende soorten matrassen. Je lengte en gewicht maar ook je slaaphouding, allergieën, lichamelijke klachten en lichaamstemperatuur tijdens je slaap zijn van belang.

Een laag bed staat misschien maar een hoger bed is beter voor je rug met opstaan.

Een laag bed staat misschien maar een hoger bed is beter voor je rug met opstaan.

Laat je niet adviseren door vrienden en familie

Je tante bedoelt het vast goed maar dat haar bed zo lekker ligt, daar heb jij niets aan. Teveel mensen laten zich adviseren over een bed of matras door vrienden en familie. Maar zij hebben een heel ander lichaam, andere slaaphouding en andere behoeften wat betreft comfort. Wat voor je tante een fantastisch bed is, kan jou slapeloze nachten bezorgen. Het uitzoeken van je ideale bed begint bij jezelf, niet bij een ander.

Dekbed en kussen zijn minstens zo belangrijk

Goed, je nieuwe bodem en matras zijn een feit. Nu het beddengoed nog. Je dekbed en kussen zijn ook zeer belangrijk voor je nachtrust. De juiste afmetingen zijn natuurlijk belangrijk. Laat je wat betreft het dekbed leiden door hoe snel je warm of koud bent gedurende de nacht. Een vier-seizoenen-dekbed is prettig voor wie af wilt kunnen wisselen.

De Kuperus boxspring is volledig in Nederland geproduceerd.

De Kuperus boxspring is volledig in Nederland geproduceerd.

Bepaal je kussen op je slaaphouding

Hoewel het lekker ligt, is een heel dik kussen niet goed voor je nek. Een lager kussen houdt je nek in een vrijwel rechte lijn met je ruggenwervel. Dat is gezonder. Kies daarnaast je kussen uit op je slaaphouding. Ben je een zijslaper? Dan moet je een lekker flexibel kussen hebben. Jij draait waarschijnlijk veel in je slaap!

Bekijk ook

Vijf tips bij het uitzoeken van je ideale bed

Wanneer je niet goed slaapt, dan denk je al snel dat het aan jezelf ligt. …

Bekijk