Vijf tips voor een industriële stijl in huis

  • 04 maart 2020

  • Door Woonhome

Woonstylisten krijgen geen genoeg van het industriële interieur. Gek is dat niet, want het is een unieke woonstijl die goed te combineren is met andere stijlen. Een industriële inrichting kenmerkt zich door een ruige en stoere uitstraling. Denk hierbij aan onafgewerkte materialen, veel beton en metaal, en koele kleuren zoals grijs en antraciet. Wil jij ook de industriële stijl in huis halen? Lees dan deze vijf tips en je maakt jouw woning binnen een handomdraai robuust en rauw.

De kleur grijs is dominant

De industriële woonstijl kenmerkt zich door grijstinten. Niet alleen lichtgrijs maar ook donkergrijs en antraciet zie je veel terug, zowel in vloeren en muren als meubilair.

Als je alleen grijs gebruikt, is het geheel al snel eentonig. Voeg daarom andere koude kleuren toe in de inrichting zoals wit, zwart en donkerblauw. Breng ook variatie aan met materialen als leer en baksteen.

Grijze materialen zie je in het industriële interieur terug in alle aspecten, van lampen tot vloeren.

Zorg voor onafgewerkte muren

Een netjes gestucte en geverfde muur past niet bij de industriële stijl. In plaats daarvan zie je vaak onafgewerkte muren. Beton, baksteen en metaal liggen open. Dat zie je zowel in de muren terug als in bijvoorbeeld blootliggende leidingen. Deze materialen hebben een koele uitstraling, wat past bij de industriële allure. 

Leent jouw ruimte zich niet voor een onafgewerkte muur van baksteen? Kies dan voor een industrieel behang. Tegenwoordig zijn er behangsoorten te koop die de indruk wekken van een onafgewerkte wand. 

Plaats industriële vloeren in je woning

Een interieur is niet af zonder een bijpassende vloer. Een vloer van beton past goed binnen deze stijl. Gietvloeren zijn vaak gemaakt van beton en zie je dan ook regelmatig terugkomen in industriële inrichtingen. Men giet dan een laag beton of kunststof over de ondervloer in de kamer. Dit zorgt voor een naadloze aansluiting op hoeken en een robuust, koel resultaat. 

Open leidingen en gietvloeren zijn populair binnen deze industriële stijl.

Gietvloeren zijn betaalbaar en je moet dus goed verdiepen in de prijs van een gietvloer. Is een gietvloer niet geschikt voor jouw woning? Ook houten vloeren passen goed binnen een industrieel interieur. Hoe ruwer de afwerking, hoe beter!

Zorg voor een eyecatcher in je huis

Industrieel betekent een koel en grijs huis. Soms is dat net iets te saai. Voeg daarom een echte eyecatcher toe in jouw industriële inrichting. Denk aan een grote leren bank, een prominente eettafel of een boom in pot. De eyecatcher heeft vaak meer kleur dan de rest van het interieur, maar valt alsnog binnen de koele uitstraling van de ruimte.

Kies voor industriële verlichting

Verlichting maakt je interieur helemaal af. Dat geldt ook voor de industriële look. Een populair item is de industriële hanglamp. Deze groffe, grote lampen zijn vaak gemaakt van staal of metaal. Men noemt dit ook wel de fabriekslamp.

Ook vloerlampen passen goed. De industriële driepoot of studiolamp is een populair item dankzij de onafgewerkte look. Een must have item in elk industrieel interieur. En vergeet niet: wees creatief en kies wat voor jou goed past in je huis!

Bekijk ook

4 tips voor een comfortabel huis

Niets is lekkerder dan thuiskomen. Je huis is dé plek waar je het meest jezelf …

Bekijk

Huis verbouwen? Deze specialisten en vakmensen heb je nodig!

Heb je net een huis gekocht? Of overweeg je het huis te gaan verbouwen in …

Bekijk

`t Prentenkabinet: een winkel met kunst en unieke woonproducten

Schilderijen, prenten, beelden, borduurwerken en een ruim assortiment aan lampen, stoelen, tafels en moderne woonaccessoires: …

Bekijk

In het westen zijn je zonnepanelen het meest waard

Plaats een paar zonnepanelen op het dak van je huis en jij bent een stuk …

Bekijk