Vloertegels die naadloos in je interieur passen

Vloertegels die naadloos in je interieur passen

  • 25 juni 2018

  • Door Woonhome.nl

Een nieuwe badkamervloer geeft direct een frisse uitstraling aan je woning. Er zijn talloze keuzes op gebied van tegels: je kunt kiezen voor kleine tegels, grote tegels en tegels in verschillende vormen. Je kunt natuurlijk kiezen voor een mooie set tegels die je voegt in een afwijkende kleur, maar je kunt ook een naadloos effect creëren. In dit artikel ontdek je hoe.

Een tegelvloer met naden

Normaal gesproken maak je een tegelvloer helemaal af door het voegen van de vloertegels. Hierdoor ontstaat er een zichtbare lijn tussen de tegels. Een hip effect creëer je door bijvoorbeeld witte tegels te combineren met een donkere voeg of juist een donkere tegel te combineren met een witte voeg. Door te kiezen voor een afwijkende voegkleur springen de tegels er extra goed uit of wordt een bijzonder patroon extra benadrukt.

Een strakke vloer is een heel belangrijk aspect van een mooie badkamer!

Een strakke vloer is een heel belangrijk aspect van een mooie badkamer!

Een naadloze tegelvloer leggen

Een naadloze tegelvloer maak je ook af door de vloer te voegen. Wel is deze voeg een stuk dunner. De voeg is er puur om de tegels te verbinden. Een naadloze tegelvloer leg je door twee millimeter voeg ertussen te plaatsen. Deze twee millimeter is nodig om de tegels bij elkaar te houden, zodat de tegels niet los liggen en er ook geen water onderdoor kan stromen. Wil je de voeg helemaal weg laten vallen? Kies dan voor een voeg die qua kleur aansluit bij de tegels. Zo valt de voeg niet op en gaat de nadruk naar de kleur van de tegels.

Tips voor een naadloze tegelvloer

Het meest naadloze effect krijg je door te kiezen voor grote tegels. Denk bijvoorbeeld aan tegels in 60×60, 80×80 of nog groter. Minder tegels en een onopvallende voeg zorgen voor een stijlvolle uitstraling en een minimalistische uitstraling in de badkamer. Door gebruik te maken van tegelkruisjes in de kleinste afstand, zorg je dat de voeg op iedere plek van de vloer gelijk is. Tegelijkertijd houd je rekening met de minimale afstand die de tegels moeten hebben, om ervoor te zorgen dat de tegels niet los komen te zitten.

Hier zie je een voorbeeld van naadloze tegels in een badkamer

Hier zie je een voorbeeld van naadloze tegels in een badkamer

Een naadloze vloer zonder tegels

Spreken naadloze tegels je niet aan? Een vloer zonder naden creëer je ook door een gietvloer in de badkamer te leggen. Een gietvloer wordt in je badkamer gestort en droogt als een harde vloer op. Vaak zijn gietvloeren in openbare badkamers gebruikelijk, omdat het vooral een hygiënische vloer is. Doordat er geen randen en naden in de vloer zitten, kunnen bacteriën zich hier niet ophopen. De laatste jaren zijn gietvloeren enorm hip. De vloeren komen steeds vaker voor en er is ook steeds meer mogelijk. Gietvloeren zie je niet alleen in stijlvolle badkamers, maar ook in de rest van het huis.

Bekijk ook

STOP: Vrolijke en duurzame meubels van verkeersborden!

Er zijn heel veel bijzondere materialen waarvan je duurzame meubels kunt maken. Neem bijvoorbeeld meubels …

Bekijk

10 Gave manieren om je fiets thuis op te bergen

Veel fietsliefhebbers zijn erg zuinig op hun tweewieler. Omdat het zonde is om je fiets …

Bekijk

Tips voor een wit interieur door LENTstyles

Wit kan altijd en hoeft zeker niet saai te zijn. Door verschillende materialen te combineren, …

Bekijk

Resthout: weggooien of hergebruiken?

Vaak na verbouwing of een thuisproject zit je met resthout. Wat doe je daarmee? In …

Bekijk