Vloerverwarming: Comfortabel, onzichtbaar en voordelig!

Vloerverwarming: Comfortabel, onzichtbaar en voordelig!

  • 30 augustus 2018

  • Door Woonhome.nl

De standaard CV-radiatoor is meestal niet het mooiste item in je huiskamer. Toch heb je wel radiatoren nodig voor het verwarmen van je huis. Of toch niet? Er is namelijk een mooi alternatief in de vorm van vloerverwarming. Comfortabel, onzichtbaar en vaak nog voordelig ook. Lees in dit artikel de voordelen van vloerverwarming.

Vloerverwarming is geschikt voor parket. De voordelen van vloerverwarming zijn eindeloos!

Vloerverwarming is geschikt voor parket. De voordelen van vloerverwarming zijn eindeloos!

Vloerverwarming: heerlijk warm, lekker voordelig

Met vloerverwarming kun je zo 5 tot 15 procent besparen op je energierekening. Een goed gelegde vloerverwarming verwarmt namelijk heel gelijkmatig over de hele ruimte. Het is dan mogelijk om je huis met een lagere basistemperatuur (water)temperatuuur te verwarmen. En zo is er minder energie nodig om de gewenste temperatuur in bijvoorbeeld je huiskamer te bereiken. Tel uit je winst! 

Als je vloer gelijkmatige is verwarmd, kan je ook gerust de thermostaat een paar graadjes lager zetten Ook dat scheelt weer in de kosten.

Geen koude hoekjes meer in huis

Vloerverwarming geeft warmte af over een veel groter oppervlak dan een radiator. Je krijgt daardoor een gelijke temperatuur door de hele ruimte. Zo kun je zelfs de afgelegen hoekje in de kamer opwarmen. Met vloerverwarming heb je ook geen optrekkende kou meer vanaf de grond. Ideaal voor als je fraai en praktisch keramische parket (tegels met een houtlook) je vloer wilt. Deze  tegels geleiden de warmte super goed en koude voeten zijn definitief verleden tijd!

Onzichtbaar verwarmen

Vloerverwarming is volledig onzichtbaar in de vloer verwerkt. Je hoeft bij je inrichting geen rekening meer te houden met radiatoren. Je muren blijven vrij en je kamer oogt veel ruimtelijker. Zo heb je ook meer ruimte om je kast van je dromen of favoriete bankstel tegen de muur aan te plaatsen. En wat dacht je van de ramen die helemaal doorlopen tot de vloer? Ook hier kun je iets gaafs neerzetten!

Minder stof in huis

Een groot voordeel van vloerverwarming is minder stof in huis hebt. Normaal gesproken blijft er veel stof verstopt achter, in en op de radiatoren. Ook gebruik je over het algemeen een lagere temperatuur met deze soort verwarming. Hierdoor heb je minder grote temperatuurverschillen in huis en dus ook minder luchtcirculatie die stof meebrengt. Vloerverwarming betekent dus minder vaak met de stofdoek in de weer!

vloerverwarming is uitermate geschikt voor onder keramische tegels in de badkamer.

vloerverwarming is uitermate geschikt voor onder keramische tegels in de badkamer.

Vloerverwarming voor het hele huis

Vloerverwarming kun je in principe toepassen onder alle soorten vloeren. Zelfs bij een echt houten parket of tapijt is het mogelijk om deze soort van verwarming te nemen. Wel is het zo dat het rendement het hoogste is onder goed warmte geleidend materiaal. Denk bijvoorbeeld aan een PVC-vloer, een laminaat-vloer of gietvloer. Helemaal optimaal werkt vloerverwarming onder keramische vloertegels, vroeger plavuizen genoemd. Zo is deze soort van verwarming ook ideaal in de badkamer! De vakman helpt je graag verder met meer informatie over de mogelijkheden.

Bekijk ook

PVC vloeren als basis voor je interieur

Wil jij graag jouw interieur een geheel nieuwe uitstraling geven? Met een nieuwe vloer in …

Bekijk

Oma, mag ik jouw schemerlamp?

Oude ‘omalampen’ zijn eigenlijk te schattig voor woorden. Mooie, peervormige lampenkappen met bloementjesprints en franjes op …

Bekijk

Waarom het een goed idee is om bloembakken op te hangen

Of het nou hartje zomer of het begin van het najaar is – mooie bloemen …

Bekijk

Tips voor een wit interieur door LENTstyles

Wit kan altijd en hoeft zeker niet saai te zijn. Door verschillende materialen te combineren, …

Bekijk