Wat zijn de voordelen van een dompelpomp thuis?

Wat zijn de voordelen van een dompelpomp thuis?

  • 20 mei 2020

  • Door Woonhome.nl

Heb je een groot zwembad in de tuin? Of een kelder die wel eens is ondergelopen? Dat zijn typische situaties, waarin je veel hebt aan de voordelen van een dompelpomp. Het is namelijk een waterpomp die je gebruikt om water te verplaatsen ofwel weg te pompen. Een groot zwembad leeg laten lopen in de tuin vraagt om problemen. Met emmers de kelder leeghalen is onbegonnen werk, maar met een dompelpomp een fluitje van een cent.

Je wilt natuurlijk voorkomen dat jouw kelder onderloopt met water. Met een dompelpomp kan dat!

Je wilt natuurlijk voorkomen dat jouw kelder onderloopt met water. Met een dompelpomp kan dat!

Gemakkelijk water verplaatsen

Een dompelpomp is een waterpomp die je in het water plaatst en helemaal onderdompelt. Vandaar ook de benaming. Aan de onderkant zit een aanzuigrooster en daarmee zuigt de pomp het water op. Via de afvoerslang die aan de persaansluiting zit en met het pomphuis is verbonden, verplaatst het water zich. Het gemak van een dompelpomp is dan ook een van de grote voordelen. Het zwembadwater is bijvoorbeeld snel te lozen in een sloot achter in de tuin. Een overstroming in je kelder of omhoog gekomen grondwater is bovendien snel en gemakkelijk weg te pompen.

Een dompelpomp is handig om water te verplaatsen!

Een dompelpomp is handig om water te verplaatsen!

Regenwater gebruiken om de tuin te besproeien

Er zijn verschillende soorten dompelpompen en afgeleiden daarvan beschikbaar, zoals een dompel-drukopvoerpomp. Wil je een dompelpomp online kopen dan houd je gemakkelijk rekening met het doel. Een standaard dompelpomp is ideaal om schoon water af te voeren. Heb je een regenton en wil je daar het water uithalen? In dat geval heb je de mogelijkheid een speciale regentonpomp aan te schaffen. Dat is een vorm van een dompelpomp die je in het regenwater van de ton plaatst. Dat biedt het voordeel dat het regenwater te gebruiken is om je tuin te besproeien. Dit type pomp sluit je eenvoudig aan op een tuinslang. Als het waterpeil in je regenton is gezakt, stopt de dompel-drukopvoerpomp.

Als vaste en automatische installatie te gebruiken

Een dompelpomp doet automatisch het werk als deze is aangezet en in het water is geplaatst. Dat is dan ook meteen nog een voordeel. Door een dompelpomp te gebruiken om water weg te pompen verander je zwaar werk in licht werk. Heb je een ondergrondse ruimte, die regelmatig onder water komt te staan? In dat geval heb je de mogelijkheid om een automatische dompelpomp als vaste installatie neer te zetten. Op momenten dat de ruimte onderloopt, gaat de dompelpomp aan de slag. Let in dit geval wel op het type dompelpomp dat je koopt net als op de eigenschappen, zoals een hoge capaciteit.

Zwembadwater is bijvoorbeeld snel te lozen in een sloot achter in de tuin met hulp van een dompelpomp.

Zwembadwater is bijvoorbeeld snel te lozen in een sloot achter in de tuin met hulp van een dompelpomp.

Bekijk ook

Top 5 cadeaus voor Moederdag

Moederdag kun je op een hele speciale manier vieren, door je mams een cadeau te …

Bekijk

Aan de plak: geweldige muurstickers voor de kinderkamer.

Wie wil nou niet een leuke gezellige kinderkamer? Je hebt tal van mogelijkheden om een …

Bekijk

Schakel nu over op LED-dimmers van deze merken!

Sfeerverlichting in huis zorgt voor het ultieme gevoel van gezelligheid. Zeker met gedimd licht bepaal …

Bekijk

Kies je een schommelbank of tuinbank in je tuin?

Eigenlijk zou elke voor- of achtertuin één van de twee moeten hebben; een tuin- of …

Bekijk