Alle voordelen van prefab woningbouw

  • 07 december 2019

  • Door Woonhome.nl

De bouwtechnieken zijn de laatste jaren flink verbeterd. Het gevolg hiervan is dat er steeds meer mogelijkheden zijn op het gebied van woningbouw. Denk aan het produceren van prefab woningen. In dit artikel lees je wat een prefab woning is. En wat alle voordelen zijn van de zogenaamde prefab huizen.

Wat is een prefab woning?

Een normale woning bouwt men voor het grootste deel op locatie. Bij een prefab woonhuis gaat dit op een andere manier. De onderdelen van het huis zijn namelijk vooraf gemaakt in een fabriek. Daarna worden deze onderdelen getransporteerd naar de bouwlocatie waar men alles monteert. Door dit prefab proces levert men snel en eenvoudig afwerkingsklare of instapklare nieuwbouwwoningen.

Voordeel 1: Een prefab woning is snel opgebouwd

Omdat het grootste deel van de woning in de fabriek is gemaakt, gaat het opbouwen van de woning een stuk sneller dan normale woningbouw. Zodra alle onderdelen op locatie zijn, kunnen de vakmensen namelijk meteen aan de slag. Op deze bespaart men een hoop tijd.

Het opbouwen van een prefab woning gaat sneller dan normaal

Het opbouwen van een prefab woning gaat sneller dan normaal

Voordeel 2: Je loopt minder risico op schade

Tijdens het opbouwen en monteren van de prefab woning loop je minder risico op schade. Dit komt doordat de meeste elementen al kant-en-klaar aangeleverd worden. Ook heb je door het snelle bouwproces veel minder overlast als er slecht weer op komst is. De onderdelen van een prefab woning worden gemaakt onder droge en geconditioneerde omstandigheden. Tijdens het maken van deze onderdelen heeft het weer dus geen invloed op de kwaliteit van de woning. Al deze punten zorgen bij elkaar voor een goed en betrouwbaar resultaat.

Voordeel 3: Prefab huizen zijn goedkoop

Een ander groot voordeel van prefab huizen is dat ze relatief goedkoop zijn. Je kunt vooraf heel goed inschatten wat de totale kosten gaan worden. Bij normale woningbouw kunnen er achteraf nogal wat financiële tegenvallers zijn.

Voordeel 4: Er zijn veel verschillende mogelijkheden

Hoewel de bouwmethode van een prefab woning vrijwel standaard is, zijn er toch nog een hoop verschillende mogelijkheden. Je kunt namelijk helemaal zelf de indeling en de afmetingen van de kamers bepalen.

Er zijn verschillende mogelijkheden van prefab woningen

Er zijn verschillende mogelijkheden van prefab woningen

Voordeel 5: Je kunt jouw ideale woning samenstellen

Het aanpassen van een prefab woning gaat zelfs nog veel verder dan alleen de indeling. Je kunt ook bepalen hoe de kozijnen en deuren geplaatst moeten worden, waar de stopcontacten moeten zitten en welke verlichting je het mooiste vindt. Op deze manier kun je de ideale woning voor jou of je gezin samenstellen.

Bekijk ook

Tips voor een leuke meidenkamer

Het eerste waar je aan denkt als je het woord meidenkamer hoort is roze, heel …

Bekijk

Meer opslagruimte nodig? Drie soorten industriële kasten voor elk interieur

Kom jij ook tot de conclusie dat je wel wat meer opslagruimte kunt gebruiken? Er …

Bekijk

Vintage Meubels voor een eigenzinnig interieur

Ben je op zoek naar een uniek meubel? Liefst vintage, Scandinavisch of Dutch Design? Stop …

Bekijk

Tips voor het kopen van een stapelbed

Heb je niet zo veel ruimte in huis? Dan kun je twee kinderen bij elkaar …

Bekijk