Dit zijn de voordelen van een gietvloer in je woning

  • 06 maart 2020

  • Door Woonhome

Strak, onderhoudsvriendelijk en trendy: dat is de gietvloer. In fabrieken, werkplaatsen en winkels zijn gietvloeren al jaren razend populair. Nu zie je ze ook steeds vaker in woningen. Gietvloeren bieden veel voordelen, juist in een woonruimte. 

Gietvloeren zijn compleet naadloos

Vind jij het ook zo vervelend dat laminaat vaak nét niet mooi aansluit op de muur? Dat je met plinten in de weer moet en altijd ergens een lelijk randje overhoudt? Met een gietvloer is dat verleden tijd. De gietvloeren sluiten overal perfect aan. Het materiaal – vaak beton of kunststof – giet men over de ondervloer. Dit vult alle kieren op. Het gieten zorgt bovendien voor een strak en schoon uiterlijk.

De gietvloer is een duurzaam alternatief

Een belangrijke reden om te kiezen voor dit soort vloer: de duurzaamheid. Gietvloeren hebben een enorm lange levensduur. Ze kunnen in principe een leven lang meegaan. Je moet wellicht af en toe de toplaag vervangen, maar de basis is stevig en duurzaam. 

Voor een trendy interieur is een gietvloer een ideale vloeroplossing.

Voor een trendy interieur is een gietvloer een ideale vloeroplossing.

Een gietvloer in je woning is een duurzaam alternatief.

Een gietvloer in je woning is een duurzaam alternatief.

Gietvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleursamenstellingen.

Gietvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleursamenstellingen.

Gietvloeren zijn ideaal voor vloerverwarming

Gietvloeren zijn uitermate geschikt voor vloerverwarming. De verwarmingsbuizen worden eerst geplaatst en dan overgoten met een mengsel van kunststof, cement of beton. Daardoor zie je niets meer terug van de verwarming. Bovendien wordt de warmte gelijkmatig verdeeld waardoor de hele ruimte lekker opwarmt. 

Een gietvloer in je woning is onderhoudsarm

Ben jij ook zo onhandig? Je gooit regelmatig een kop koffie over de bank of een vol bord eten over je nieuwe tapijt? Dan is de gietvloer iets voor jou. Morsen is geen probleem meer met deze onderhoudsarme vloer. Je haalt er gewoon een doekje overheen en weg is de vlek. Het vocht trekt niet in de vloer.

Er is veel materiaalkeuze bij gietvloeren

Iedere persoon heeft eigen voorkeuren wat betreft een interieur. Of je nu houdt van strak, glimmend, robuust of donker: er is een gietvloer die erbij past. Een van de redenen dat gietvloeren zo populair zijn is omdat er veel verschillende soorten zijn. Een gietvloer in je woning van woonbeton is bijvoorbeeld uitermate onderhoudsvriendelijk en goed schoon te houden. De polyurethaan vloer heeft elastische eigenschappen en zal dus niet snel scheuren. Heb jij veel natuurlijk licht in je woning? Ga dan voor de UV gietvloer die bestand is tegen UV en niet verkleurt. Voor elke smaak en wens is er een gietvloer. 

Plaats vloercoating als tussenweg

Helaas kleven er ook nadelen aan gietvloeren. Het gieten duurt vrij lang en er hangt een prijskaartje aan. Heb jij al een prima ondervloer maar wil je toch die unieke betonlook van de gietvloer? Dan kun je alleen een coating aanbrengen. Dat is een soort toplaag voor je vloer. Het gieten duurt minder lang en de prijs is lager. Een nadeel: de vloercoating is sneller aan vervanging toe dan een volledige gietvloer van beton. 

Bekijk ook

Met deze woonaccessoires fleur je budgetvriendelijk elke ruimte op

Een fris en nieuw interieur: dat willen we allemaal wel eens. Laat je portemonnee het …

Bekijk

Het belang van goed onderhouden dakgoten (Tips van dakdekker in Den Haag)

Op Woonhome.nl lees je voornamelijk artikelen over de inrichting van de woning. Maar je moet …

Bekijk

Dé manier om jouw huis een opfrisbeurt te geven: Onderhoud het ventilatiesysteem

Of je nou in een nieuw of bestaand huis woont; iedereen wil een fris interieur. …

Bekijk

Voorkom kalkaanslag in de badkamer met deze tips

Het vervelendste schoonmaakklusje in de badkamer? Kalkaanslag verwijderen. Kalk kan zich namelijk op allerlei plekken …

Bekijk