Voordelen van een schuifpui

Door:
Woonhome.nl

10 april 2016

De populariteit van de schuifpui heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. En dan niet alleen door het extra leefcomfort dat ze met zich meebrengt, maar ook vanwege het relatief lage bedrag waarvoor je vandaag de dag een schuifpui aanschaft.

Wanneer je bijvoorbeeld kijkt naar een schuifpui bij Tuinmaximaal, zie je dat je voor ruim onder de duizend euro al een hele mooie glaspui hebt. We hebben het hier dan niet over een puitje van waaibomenhout, maar over een trendy schuifpui van onderhoudsvrij aluminium. Dergelijke bedragen maken dat de schuifpui geen luxeartikel meer is, maar ook goed betaalbaar is voor mensen in de lagere inkomensklasse.

Meer lichtinval met schuifpui doet kamer groter lijken

Door de grote ramen van een schuifpui valt er meer licht naar binnen dan door een traditioneel venster het geval is. Omdat ook het glas tot aan de vloer reikt, waardoor ook de vloer in het directe daglicht komt te liggen, krijgt de hele kamer een ruimtelijke aanblik.

woonhome-voordelen-schuifpui-lichtinval

Voordelen van een schuifpui, meer licht inval

Letterlijk meer ruimte met een schuifpui

Ten opzichte van traditionele tuindeuren, bespaar je met het schuifsysteem ook nog eens op de beschikbare leefruimte. Bij scharnierdeuren zit je namelijk ook altijd met het ruimteverlies dat je hebt door de uitzwaai van de deuren. Bij een schuifpui schuift de ene glaswand voor de andere. Hierbij is het zelfs mogelijk dat er meerdere delen voor elkaar schuiven of de pui in zijn geheel opengeschoven kan worden, zoals het geval is bij lijstloze glazen schuifdeuren.

woonhome-lekker-binnen-buiten-zitten-schuifpui

Voordelen van een schuifpui, meer lichtinval en binnen naar buiten betrekken

Lekker binnen-buiten zitten achter een glazen pui

Door de eet- of werktafel voor de glas pui te zetten of je relaxfauteuil, ben je veel meer betrokken bij het buitenleven dat zich in je tuin afspeelt. Zelfs wanneer het slecht weer is beleef je het wooncomfort van het binnen buiten zitten. Daarnaast zal je merken dat je veel eerder de schuifpui een stukje openzet om het huis eens lekker te luchten of zelf meer naar buiten gaat.

Een schuifpui op maat

Een schuifpui bij Tuinmaximaal is niet aan standaardmaten gebonden. De losse profielen zijn eenvoudig op maat te maken, al wil je een glazen pui van minder dan twee meter breed. Juist wanneer je maar over een beperkte ruimte beschikt geeft een schuifpui je zo onnoemelijk veel meer wooncomfort.

Bekijk ook

Sfeervolle verlichting voor in jouw huis!

Verlichting is een belangrijk onderdeel van het interieur. Verlichting bepaald per ruimte een groot gedeelte …

Bekijk

Office tuesday: Een thuis voor Airbnb

Het vernieuwde Airbnb-kantoor in San Francisco ademt waar het jonge bedrijf voor staat: open, warm, …

Bekijk

Waarom zou je kiezen voor een hor?

Eigenschappen en voordelen horren De meeste mensen kiezen voor de functionele eigenschappen van een hor. Houd …

Bekijk

Woontrend van 2015 – 2016 Cream Ceramics

2015 is alweer halverwege! Nu er een nieuw seizoen voor de deur staat, is het …

Bekijk