Alle voordelen van verduisterende rolgordijnen

Alle voordelen van verduisterende rolgordijnen

  • 22 juli 2019

  • Door Woonhome

Welke raamdecoratie gebruik jij in je huis? Hangen er lange gordijnen voor het raam, heb je gekozen voor moderne shutters of heb je nog helemaal geen keuze kunnen maken voor in je nieuwe woning? In dit artikel lees je zes voordelen van een specifiek soort raamdecoratie. Lees uitgebreid over de profijten van zonverduisterende rolgordijnen.

Voordeel 1. Het kan bijdragen aan een betere nachtrust

Zonverduisterende rolgordijnen kunnen bijdragen aan een goede nachtrust. Een donkere slaapkamer zorgt er in de meeste gevallen voor dat je sneller in slaap valt én dieper in slaap blijft. Vooral in de zomer, wanneer het buiten nog erg lang licht blijft, zijn verduisterende rolgordijnen erg handig. Dit komt ook goed van pas als je onregelmatige werktijden hebt en hierdoor overdag moet slapen.

Voordeel 2. Het is perfect voor een filmavondje

Heb je zin om een leuke film of serie te kijken, maar is het eigenlijk nog veel te licht in de kamer? Hang een paar verduisterende rolgordijnen voor de ramen en laat het filmavondje maar beginnen! De gordijnen zorgen bovendien voor minder galm in de kamer.

Voordeel 3. Verduisterende rolgordijnen houden de kamer koel

De meeste rolgordijnen zijn al zonwerend, maar de mate van verduistering kan toch nog verschillen. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale zonverduisterende rolgordijnen die de warmte extra goed kunnen tegenhouden. Zo blijft het tijdens de zomermaanden lekker koel in huis!

Voordeel 4. In de winter houden de rolgordijnen de warmte binnen

In de winter zorgen de rolgordijnen er juist voor dat het binnen aangenaam warm blijft. Het materiaal werkt isolerend en laat de warme lucht niet zomaar ontsnappen. Zeker bij ramen met enkel glas is dit soort goede raamdecoratie een must!

Rolgordijnen op maat voor een schuin dakraam.

Rolgordijnen op maat voor een schuin dakraam.

Voordeel 5. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en materialen

Zowel lichtdoorlatende rolgordijnen als verduisterende rolgordijnen zijn verkrijgbaar in veel verschillende stijlen. Je kunt kiezen uit eindeloos veel kleuren en zelfs uit toffe prints en patronen. Je kunt de uitstraling dus helemaal aanpassen op de rest van je interieur! Ook kun je rolgordijnen aanschaffen van een vochtwerend materiaal. Dit is ideaal voor in een vochtige ruimte als de badkamer. Voor in de keuken kies je bijvoorbeeld voor rolgordijnen van een stof die eenvoudig schoon te maken is.

Voordeel 6. Je kunt rolgordijnen op maat laten maken

Rolgordijnen in standaard maten zijn vaak eenvoudig zelf in te korten. Zijn jouw ramen alles behalve standaard? Dan kun je ook kiezen voor een inkortservice of rolgordijnen op maat. Zo weet je zeker dat het perfect past.

Bekijk ook

Dé tuintrends van 2019

De meteorologische lente is weer begonnen! Buiten kan het soms nog best fris zijn, maar …

Bekijk

Binnenkijker – een lichte woonkamer die rust uitstraalt

In onze eerste binnenkijken nemen we een kijkje in het huis van Mieke. Zij laat …

Bekijk

Inspiratie: unieke trendy huisdierenmeubels en accessoires voor jouw viervoeter

Jouw huisdier verdient een eigen plekje in je woning. Het is immers ook zijn huis! …

Bekijk

De houtenvloer vervangen voor beton

Jaren 30 woningen zijn al jaren erg gewild. Niet heel gek want deze woningen hebben …

Bekijk